"El lamento de las sirenas" de Michael Koryta
8Valoració

La segona novel·la de Michael Koryta que recupera el detectiu privat de Cleveland Lincoln Perry i el seu company Joe Pritchard. En una trama que queda ben definida en la seva sinopsi:

“Una dona apareix morta en un edifici que ha cremat fins als fonaments. Els vídeos de seguretat mostren que un home l’acompanyava. L’home en qüestió no és altre sinó Ed Gradduk, el millor amic de la infància del nostre investigador privat. Sense pensar-s’ho molt, Lincoln comença a investigar i troba a Gradduk, que roman fugit de la policia. Gradduk insisteix que és innocent, però abans que pugui explicar-li a Lincoln què ha passat, ocorre un accident i Gradduk mor. Lincoln, que segueix sentint-se culpable per haver arrestat a Gradduk anys enrere, està determinat a descobrir la veritat. Amb l’ajuda del seu company, el policia retirat Joe Pritchard, Lincoln recorre el seu antic veïnat a la recerca de respostes.”

No podem oblidar-nos de l’ajuda de l’Amy Ambrose, una periodista amb pocs pels a la llengua i molt noble, i que acaba de conformar el trio d’asos que, tot i no comptar amb els recursos de la policia, són uns detectius molt bons, però també molt diferents de caràcter i això dona diverses perspectives a cada pista que troben.

Koryta que va per feina, així que us recomano que llegiu primer la seva primera novel·la per no perdre els matisos dels personatges. En aquesta segona novel·la no se’n va amb floritures, va al gra.

No obstant us faré cinc cèntims dels personatges. En Lincoln té la trentena, és propietari d’un gimnàs però havia sigut policia i la sang li bull.  En Joe Pritchard, és un policia retirat, té els 50 encara que no els aparenta. El més destacable és el seu caràcter que ratlla el ser “borde”. D’altra banda l’Amy els ajuda obrint portes a certes persones, és extravertida i molt dinàmica.

Hi ha novel·les negres que són lentes, en les que t’entren ganes de preguntar-te que dimonis estàs fent llegint-lo si sembla que no s’acaba mai. Doncs bé, el nostre protagonista, en LP, amb el seu llenguatge de carrer, amb les seves suspicàcies, amb les relacions del seu passat i les del seu present, les relacions no concloses entre ell, la víctima i el seu món, fan que no puguis deixar de llegir.

És una novel·la dinàmica, ràpida, magnètica… una història negra que va més enllà. Molt recomanable fins i tot per als lectors més mandrosos. Posseeix un talent que sembla innat que queda remarcat en frases lapidaries com: “les històries més importants són les més difícils d’explicar”.

A més et deixa amb la mel als llavis, ja que el llibre porta un spoiler de la propera aventura del nostre detectiu Lincoln Perry, mostrant-nos els dos primers capítols de la propera entrega que es titularà “Una tumba acogedora”.

A mi me’l van recomanar i reconec que m’ha enganxat. Per això us el recomano.


Editorial: Roja&Negra (Ed.Mondadori)
ISBN: 9788439723813
Pàgines: 336
Preu: 17,90 €

Michael Koryta viu a Bloomington, Indiana. La seva primera novel·la: “Aquesta nit dic adéu”, va ser publicada quan només tenia 21 anys. Des que anava a l'institut treballà amb un investigador privat i al diari local. Aquesta experiència ha influenciat la seva escriptura. Acaba d'acabar la universitat. “Aquesta nit dic adéu” va guanyar el St Martin's Press / Private EyeWriters d'Amèrica i el Great Lakes Book Award a la millor novel·la de misteri i va ser finalista del prestigiós premi Edgar Award.

Una resposta

  1. Nuria Sanchez

    Personalment, he de dir que a mi també m’ha agradat molt, se m’ha fet molt lleugera de llegir i alhora és molt completa.
    M’encanten tots els personatges, però em quedo amb en Joe en plan “borde”. Te el seu punt.

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X