Verbo
3Valoració

Sara és una adolescent desmotivada que no entén el món en el que viu: uns pares massa ocupats, un barri residencial sense vida, un institut on no s’ensenya res útil. L’única cosa que interessa a Sara són els missatges de Liriko, un misteriós autor de graffitis que sembla adreçar-se directament a ella per comunicar-li una forma diferent de veure la seva existència.

La pel·lícula estableix de forma genèrica dues categories d’adolescents: d’una banda, aquells que no pensen per ells mateixos, que segueixen els corrents i  les modes i no es qüestionen el que tenen al seu voltant; de l’altra, els que es pregunten contínuament pel món en el que viuen sense estar satisfets i que acaben triant la solució més fàcil per resoldre els seus problemes. Aquests són els que es troben amb Liriko i els seus companys, un grup que viu en les fronteres de la realitat, es comunica mitjançant graffitis i lluita pel pensament independent, la paraula i la salvació de l’ànima dels adolescents torturats.

Verbo Eduardo Chapero-Jackson

Verbo es pot definir com una mescla de Física o Química, Matrix, El Quijote i una bona dosi de psicologia barata de saló. Aquest plantejament dóna lloc a una història pretensiosa i buida sota una capa de filosofia new age, graffitis i diàlegs rimats. Efectivament, Liriko (Miguel Ángel Silvestre) i el seu grupet parlen en forma de rap, per semblar encara més trencadors del que ja semblen pel seu aspecte. És una manera de contrastar amb la realitat de Sara però també de donar més poder a la paraula, que es converteix en un mantra amb el que és possible vèncer qualsevol problema. El repartiment fa el que pot amb un guió ple de frases vergonyoses, rimes pròpies de nen petit i conceptes que sonen a aquells somnis que un té quan encara no s’ha enfrontat a la vida adulta.

Chapero-Jackson entrega una pel·lícula adolescent per a adolescents que es conformin amb poc, una fantasia amb tints místics i una forta dosis de cultura graffiti i rap. Conceptes que, en el cap del director, sonarien bé però que en la seva forma final, amb un desenvolupament ridícul, acaben fent riure.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X