Proyecto: Troll Hunter
8Valoració

Un nou fals documental ens presenta a uns estudiants noruecs que volen investigar sobre caçadors furtius d’óssos. Els nois volen denunciar aquesta pràctica i per això segueixen un rastre d’animals morts. Les diferents pistes els portaran a parlar amb Hans, un home estrany que viu en una caravana i es desplaça contínuament seguint un objectiu poc definit. A més,  poc després de la seva arribada a un lloc acaba apareixent un animal mort. Però quan s’apropin al caçador, els universitaris s’adonaran que els óssos són la menor de les seves preocupacions.

En els darrers anys han proliferat les produccions que s’aproximaven al terror en forma de fals documental. La possibilitat de que els fets que es narren puguin ser reals ajuda, en teoria, a la implicació del públic en la història i un major efecte dels ensurts o moments de tensió. Però també s’ha de dir que abusar d’aquesta fórmula li treu impacte i la seva efectivitat és cada cop menor. REC o Paranormal Activity són interessants però Grave Encounters o Emergo no ho són tant i és previsible que cada cop sigui més difícil que noves incursions en el “gènere” funcionin. Però tota regla té una excepció.

Troll Hunter Andre Ovredall

André Ovredal porta als cinemes una proposta diferent, que deixa enrere les insinuacions tan típiques en altres produccions i es dedica a mostrar el que tothom espera. Amb un títol tan explícit com el que té la pel·lícula, seria un engany passar dues hores veient ombres i arbres caiguts i el director ho sap. Per això, des de ben al principi els trolls formen part de la història i són el veritable motor de l’acció. El guió mescla amb habilitat tradicions i relats al voltant d’aquests éssers amb paisatges i esdeveniments reals justificant perfectament l’existència dels trolls i fent que l’espectador pugui pensar en algun moment que tot allò que li expliquen ha de ser real. S’uneixen a aquesta mitologia interna uns efectes especials bons (els trolls són fantàstics) i moments d’intriga i acció que mantenen l’atenció contínua de l’espectador.

Troll Hunter arriba ara precedida de gran èxit a altres països, el pas per diversos festivals i molts comentaris positius a la xarxa. Ara tenim l’oportunitat de veure-la en el cinema i estic segur que vosaltres també creureu que el que passa a la pel·lícula és real. O almenys ho desitjareu.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X