Romeu i Julieta a Gaza
8Valoració

Ricard Reguant, director de “Romeu i Julieta a Gaza” ha posat en marxa una obra ambiciosa i compromesa amb lo que passa al nostre voltant. Fins l’11 de desembre podeu trobar aquesta proposta al Teatre Guasch.

Ha aprofitat l’argument i la trama de “Romeu i Julieta” de Shakespeare per emocionar-nos en un camí que ens trasllada a Gaza. Franja localitzada entre Àsia i Àfrica que no té res a veure amb la romàntica Verona.

En aquesta innovadora historia del clàssic, Romeu és un jove militar Israelià que lluita per als interessos del seu país d’acord amb la seva religió i Julieta una palestina, que tot i que es mostra fidel i respectuosa amb les seves pròpies creences i dels seus, no entén per que l’han de casar amb un home vell si no l’estima.

En un escenari on se senten bombes, dispars i crits, es troben Romeo i Julieta de manera fortuïta i, en una mil·lèsima de segon, s’enamoren perdudament un de l’altre. A partir d’aquí deixen anar els seus sentiments apassionats i es juren amor etern.

Impacta molt positivament les reflexions que cadascú fa per justificar o fer fora el pecat o culpa del seu amor. Tots dos acaben arribant a la mateixa conclusió, el cors no entenen d’ideologies ni d’odis entre persones. L’amor és bonic, net i sincer. Quin mal podria fer-li a ningú?

Res més importa a banda d’estar junts. Es casaran clandestinament i un dels dos renunciarà d’aquesta manera a les seves arrels per donar-li la seva vida a l’altre. Tota una declaració d’intencions.

Romeu i Julieta a Gaza Teatra Guasch Ricard Reguant

No obstant, la família i els amics, tot i que no són Montescos ni Capuletos, interferiran i modificaran el transcurs del successos. La guerra oberta per la possessió del territori que existeix entre israelians i palestins obstaculitzarà qualsevol unió que sigui una ofensa per tot allò que ells entenen com una traïció o deslleialtat i que mai deixarà donar pas a la calma, tolerància i felicitat. El final…tindreu que anar-hi a veure’l. És del tot enginyós i commovedor.

El llenguatge utilitzat en els moments més intensos de l’obra (sobretot) ha estat el vers. Fent-nos tornar de nou a aquells llibres plens de tragèdia i drama que ens té ben acostumats el Sr. Shakespeare.

Romeu i Julieta a Gaza Teatra Guasch Ricard Reguant

Respecte a la posta en escena i el vestuari ha estat senzill però aplicat amb molt bon criteri i esclarint molt bé cadascuna de les situacions. Evidentment, amb l’ajuda d’uns actors amb molta força , professionalitat i plens d’entusiasme.

Per últim, subratllar la bona elecció de música i del missatge que alçaven amb les seves veus en diverses ocasions: Fem servir la violència reclamant el reconeixement d’un Déu per sobre d’un altre i li demanem cada dia que ens doni pau. Per què demanar a cap Déu un desig que està en mans de nosaltres, els mortals?


Es pot veure a: Teatre Guasch
Text: William Shakespeare
Intèrprets: Cía. La Negra: Dani Claramunt, Montse Miralles, Arnau Puig Casas, Karen Gutierrez, Cata Munar, Marc Rius

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X