Alaska 2099
9Valoració

Després de l’èxit d’Educador Social en Alaska, arriba la segona part, Alaska 2099 representada al Teatre Ponent de Granollers el passat 28, 29 i 30 d’octubre.

En Quique, l’educador social, ens va relatant durant 50 minuts, com es troben els Serveis Socials a Alaska l’any 2099, però que perfectament podríem ubicar a Extremadura, a Benicarló o al mateix Granollers. I és que, sense perdre el sentit de l’humor, desperta la reflexió al voltant de les transformacions que pateixen els serveis socials, de les societats de control i classificació d’expedients, de la situació de precarietat perpètua que viu la ciutadania, i de les noves formes de comunicació.

Tot això il·lustrat amb uns usuaris que fàcilment podríem trobar en la nostra vida quotidiana: avis que amb l’ajuda de la última tecnologia van a la maliciosa caça del petit frau al carrer, adolescents amb xips sota la pell, que a sobre, provoquen interferències per a la desesperació dels pares, mares que assumeixen que l’única manera de cridar un fill a sopar és a través de l’Iphone i alguns d’ells, amb veritables capacitats en el món de la picaresca “social”.

Amb una escenografia i banda sonora mínima i ben escollida, que irònicament contrasta amb la modernitat que representa, en Quique se sent desorientat sovint per la impossibilitat d’ajudar als seus usuaris i en conflicte amb els objectius de la institució a la que representa, per altra banda de dimensions prou grans per sentir-s’hi un número.

Basat en el bloc Educador Social en Alaska, seguit i premiat pel Col.legi d’Educadors de Catalunya i escrit per l’educador social Sera Sánchez, on reflexiona i escriu al voltant de les seves experiències en educació i comunicació a la xarxa, és un espectacle amb un resultat més que satisfactori, amb qualitat, amb contingut i que busca despertar consciències sense perdre el sentit de l’humor. Representada a l’espai íntim i proper que ofereix el Teatre de Ponent de Granollers, en Rafa Sánchez és la cara d’aquest relat a càrrec de la Factoria Los Sánchez, i prepara ja propera representació a València i a Barcelona.

Alaska 2099 Factoria Los Sanchez


Es pot veure a: Sala Almazen
Text: Sera Sánchez
Intèrprets: Rafa Sánchez

2 Respostes

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies