"La reina de los esclavos" d'Ange Guéro
7Valoració

Mirakani té a les seves ordres un creixent exercit d’esclaus rebels. Esta preparada per la guerra, però contra qui? Ha d’unir les seves forces amb el cruel Laosimba i amb el traïdor del seu marit? O preferirà aliar-se amb el ambigus sakâs?Arek ha acumulat masses comptes pendents i els lectors d’ànimes tenen en ell el seu primer objectiu. Si aconsegueixen capturar-lo i treure-li certa informació, Laosimba tindrà a les seves mans per fi, la clau per erigir-se líder únic dels pobles lliures.

En aquest cas, d’altra banda, la invasió dels sakâs serà imparable. Però l’adveniment d’una nova religió, la religió de la Deessa Ayesha, la salvadora dels humiliats, pot arribar a ser l’enemic més perillós de tots. Amb aquesta novel·la arribem a la fi de la trilogia de la llegenda de Ayesha, la qual va començar amb El camino del trono i continuar amb La amenaza del desierto.

Aquesta última part del viatge a la llibertat es centra en dues parts, la primera “a l’altre costat de les muntanyes” on els personatges fan i desfan aliances amb finalitats molt diverses i continuen el seu viatge ple de perills per poder arribar a la ciutat de Reynes, nom que rep la segona part de la novel·la i on es farà més plausible que mai la lluita de poder, la set de sang i venjança.

Però el més perillós de tot, és un enemic invisible que s’ha aferrat amb ungles i dents al cor de tots aquells esclaus que busquen la llibertat i de tots aquells homes lliures que no es pensen sotmetre a la voluntat d’un nou líder. Aquest nou enemic és la fe, ja ho diuen, la fe mou muntanyes, però i si tot és un engany, si el que el poble creu no és el que sembla.

Com pot una persona lluitar contra la idea d’una divinitat encara que sàpiga segur que és errònia? Per desgracia la Mirakani descobrirà que a vegades una mentida que uneix i escalfa l’esperit és millor que una veritat que pot destruir l’esperança.

Crec que de totes tres parts, aquesta és la més profunda i la més simbòlica, hi ha un tancament de la història poc esperat, però plausible. A mi em va sorprendre però potser era l’única manera de unir l’esperit de la Mirakani amb Ayesha.

Una novel·la on les aventures, la ficció i l’espiritualitat ballen un bon compàs amb la creu de la moneda: l’ambició, el poder i l’esclavitud. Molt recomanable per a qualsevol edat, encara que ideal pels aventurers.


Editorial: DeBols!llo, Mondadori
ISBN: 9788499089614
Pàgines: 368 pàgines
Preu: 8,99 €

Ange Guero és coautora de diversos guions de còmic, novel·les de ciència-ficció i llibres juvenils. També és traductora. Amb la trilogia de Ayesha (El camí del tron, L'amenaça del desert i La reina dels esclaus) es va consagrar com a narradora a França, on va obtenir excel·lents crítiques i ja és considerada una de les principals autores del gènere.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies