Zooey Deschanel és una de les reines del panorama indie actual, tant en la seva faceta d’actriu a pel.lícules com “(500) días juntos”, “The good girl” o “Casi Famosos”, com en la musical com a veu i compositora de “She and him”.  Essent a sobre filla de l’oscaritzat Caleb Deschanel i de l’actriu Mary Jo Deschanel, i germana de Emily Deschanel (protagonista de l’exitosa “Bones”), a aquesta noia tant “cool” ja estava trigant a arribar-li una sèrie dissenyada com a vehicle pel seu lluïment.

I aquesta, per sort o per desgracia, ha estat la comèdia “New Girl”, aposta de la FOX per la nova temporada. Una aposta que per ara està tenint gran èxit i que es va convertir en la primera sèrie de l’any a la que se li atorgava temporada completa quan es portaven només dos capítols emesos, que ara s’allargaran fins a 24. Això després de que 10,3 milions d’espectadors veiessin el pilot, que els periodistes especialitzats la declaressin una de les sèries més esperades de l’any i que fos una de les millors arrancades de temporada d’una nova sèrie per la FOX.

Però també cal reconèixer que amb notes mitges de notable baix, la sèrie ha generat reaccions visceralment oposades, tant entre la crítica com entre el públic. Hi ha qui l’adora i la qualifica d’encantadora, enginyosa i irresistible, però també els que la titllen d’espantosa, estúpida i horrible.

La New Girl del títol és la Jess Day (Zooey Deschanel), una mestra de vint-i-tants que un dia torna a casa abans d’hora i enxampa al seu nòvio amb una altra. Destrossada marxa de casa i buscant lloc per viure es topa amb l’anunci de tres nois que tenen una habitació lliure quan un quart company de pis els abandona. Ells són en Nick (Jake M. Johnson), un cambrer que no aconsegueix oblidar la seva ex, el Schmidt (Max Greenfield) un casanova amb més moral que altra cosa, i en Winston (Lamorne Morris) ex-jugador de bàsket i veu de la sensatesa dins de la casa.

Quan Jess apareix a la seva porta, el seu peculiar caràcter i el fet que sigui una noia fa que els tres amics no estiguin convençuts d’acceptar-la com a companya de pis. Però, ¿què els fa decidir finalment? El fet que la Jess tingui per amigues models com la Cece (Hannah Simone).

Junts formaran un peculiar grup en el què tots aprendran coses els uns dels altres sobre com afrontar els reptes de la vida i de l’amor, i havent de superar els conflictes entre els seus diferents caràcters i les situacions derivades de que tres solters tinguin ficada a casa una noia. Tot plegat presentat setmana rera setmana en píldores de només 20 minuts.

Tot i que agraeixo enormement quan una sitcom, com és el cas de “New Girl”, no té riures enllaunats en cada escena recordant-me que toca riure, he de dir que aquí fins i tot els trobo a faltar. Perquè se’m fa francament difícil trobar-li la gràcia a aquesta comèdia. Lamentablement per mi és el gran bluf de la temporada i reconec que és una decepció, sobretot perquè m’agrada la Zooey Deschanel i fins i tot la trobo divertida a estones. Però aquesta sèrie que ben bé es podria titular “El Show de Zooey” és un clar exemple que fins i tot en els vehicles concebuts pel lluïment d’un/a actor/iu en concret hi ha d’haver alguna cosa més que sostingui el conjunt.

Aquí els personatges masculins estan molt mal definits, sense cap tret que els faci interessants, i totes les situacions que es plantegen estan dissenyades perquè l’entranyable Jess faci la gràcia de torn. Hi ha moments que tenen el seu punt graciós com quan es dedica a superar depressions veient compulsivament ‘Dirty Dancing’, però aquests moments són comptats. La resta resulten una desfilada de gags bastant pallassos que s’encadenen entre una trama insulsa desaprofitant la oportunitat de construir un fil conductor sòlid i interessant al llarg dels 20 minuts que dura cada capítol.

Una veritable llàstima perquè crec que Zooey Deschanel es mereixia molt més que haver de ser l’únic pal de paller en una comèdia sense un gran argument ni gràcia més enllà del seu personatge, molt inferior a tantes altres que podem veure a la graella televisiva.NEW GIRL

Creadora: Elizabeth Meriwether
Guió:Elizabeth Meriwether
Director:Jake Kasdan
Intèrprets: Zooey Deschanel, Jake Johnson, Max Greenfield, Lamorne Morris, Hannah Simone
Música: Michael Andrews
Durada dels capítols: 22 minuts
Data d'estrena:20 de setembre de 2011

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies