L’ABC, on trobem sèries com “Modern Family”, “Mujeres desesperadas” o “Anatomía de Grey”, deixa un espai per a una nova sèrie “Revenge” a qui ja han concedit una temporada completa gràcies als seus bons resultats d’audiència. Un culebrot dels clàssics amb bellesa, poder, estratègies i venjances glamuroses però amb un aire teen, que l’apropa a productes com “Gossip girl”.

Emily Thorne (Emily VanCamp) és, segons creu la gran majoria, una nouvinguda als Hamptons. Amable, sofisticada, en resum un encant de noia que roba ràpidament el cor a tothom i, ja de pas, li permet accedir als restringits cercles de l’alta societat de la zona. Però Emily Thorne en realitat és Amanda Clarke i ja havia viscut als Hamptons amb el seu pare. Quan tenia nou anys, aquest va ser inculpat de terrorismes per persones del seu cercle d’amics i va ser condemnat a cadena perpètua. Emily, tancada en un correccional, mai va tornar a veure al seu pare. Des de llavors no ha deixar de pensar en la venjança. Disset anys després, Emily ha tornat als Hamptons sota la identitat falsa de la dolça Emily i no pensa tenir pietat.

L’objectiu de Emily està fixat. La seva ment porta temps ideant cada un dels passos a fer. Capítol a capítol s’anirà desfent, un a un dels que van deixar-la sense pare destruint la seva infantesa. Té una bona llista de gent amb qui ajustar comptes, però reserva pel final a Victòria Grayson (Madeleine Stowe), la glamurosa i poderosa matriarca de la família Grayson, la reina de l’escena social dels Hamptons i al seu marit Conrad Grayson (Henry Czerny), els màxims responsables del que va passar.

Emily també contarà amb alguns aliats. En públic, Nolan Ross (Gabriel Mann) manté les distàncies amb Emily, però la veritat és que comparteix amb ell sap tots els seus secrets. També hi ha en Jack Porter (Nick Wechsler), fill de l’amo d’un bar del port, ha passat la seva vida ajudant al seu pare malgrat que sempre ha volgut marxar del poble. Ell i l’Amanda van ser amics de petits, i encara que no sap que la seva amiga ha tornat, nota que té una estranya i familiar connexió amb Emily.

La sèrie comença amb una veu en off, que ens explica les seves intencions. “Venjança” ens diu, no hi ha cap altra intenció, res de perdó. És la veu de l’aparentment dolça Emily Thorne, una nouvinguda a la terra dels rics i poderosos dels Hamptons. Una innocència que amaga molts secrets i molt males intencions. I la veu en off ens condueix al que podríem pensar que és el desenllaç dramàtic de tota la història, quan en una festa de compromís, un dels joves mori assassinat. A partir d’aquí, la sèrie fa enrere en temps i ens condueix al principi, a l’arribada d’Emily als Hamptons.

Revenge” és una adaptació, realment bastant lliure, del clàssic “El comte de Montecristo” d’Alejandro Dumas. Cada capítol ens va desgranant una mica del que va passar al pare de l’Emily i la venjança se centra en un personatge concret, una psicòloga, un banquer, un polític… El capítol resol una venjança cada cop, mentre ens mostra a Emily mirant d’apropar-se a la família Greyson que són la caça major que es guarda fins al final.

La cara d’aquesta venjança és Emily VanCamp, que amb el seu rostre innocent construeix prou bé aquest personatge que malgrat remordiments puntuals, desenvolupa fredament el pla que idea des de fa tant de temps. Com a gran contrincant té a Madeleine Stowe, recautxutada, cenyida fins l’ofec però amb una presència impressionant per construir la dama malèfica que sospita que alguna cosa s’apropa i l’assetja mentre ho observa tot des de l’atalaia de la seva mansió. Al voltant d’aquestes dones en guerra, hi ha tot de secundaris potser no prou definits en comparació i que deixen, en certs moments, la sensació de cossos joves, perfectes i bells sense res dins del cervell.

Revenge” no enganya, tots són macos i els plans de venjança fàcils. És d’aquelles sèries que o t’agrada des d’un bon inici o la trobes una bajanada que no val la pena. És molt fàcil trobar-li defectes, des de que et pugui fer ràbia que t’expliquin una part del desenllaç, que Emily miri i remiri les coses del seu pare en una casa amb trenta-mil finestres des d’on qualsevol la pot veure, o que prenguin a l’espectador per tant espès com perquè a cada capítol li expliquin detalls de les venjances que ja s’han vist prou clarament.

Malgrat això ha estat una de les primeres sèries que ha aconseguit una temporada completa gràcies a les seves dades d’audiència, en les tres primeres setmanes ha fet una audiència mitjana de 8,8 milions d’espectadors marcant un 2.8 en els demogràfics entre adults entre 18 i 49 anys. Res per llençar cohets però prou digne com per mantenir-la.

Revenge” és d’aquelles sèries que un pot veure sense presumir-ne massa, que si hi pensa no sap perquè la segueix -n’hi ha un munt de millors, però pot convertir-se fàcilment en un d’aquells plaers culpables que distreu sense gastar neurona i et desconnecta durant una estona, per després passar a una altra cosa sense donar-hi més voltes.REVENGE

Creador: Mike Kelley
Guió: Mike Kelley
Director: Phillip Noyce
Intèrprets: Madeleine Stowe, Emily VanCamp, Gabriel Mann, Henry Czerny, Connor Paolo, Ashley Madekwe, Nick Wechsler, Joshua Bowman, Christa B. Allen

Durada dels capítols: 40 minuts (22 capítols previstos)
Data d'estrena:21 de setembre de 2011

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies