Sueño del Fevre
6Valoració

Abner Marsh, capità de vaixell realment hàbil, està passant una gran crisi financera que posa en perill la seva companyia de transport de mercaderies pel riu Mississipi. Un dia rep la visita d’un misteriós home, Joshua York, amb una curiosa proposta: li proporcionarà a Marsh els diners necessaris per a finançar la construcció del vaixell de vapor més gran, ràpid i luxós que s’hagi vist al riu. A canvi, Marsh haurà de portar a York i als seus amics, parar en determinats llocs i esperar-lo a que resolgui els seus encàrrecs, tot sense fer preguntes.

L’estrany comportament de York i els seus amics i una sèrie de misterioses morts a càrrec del que semblen ser vampirs comencen a generar dubtes i preguntes entre la tripulació. Marsh qüestiona a York que li diu que ell és un caçador de vampirs, tot i que el capità descobrirà ben aviat que això no és tota la veritat.

L’editorial Glénat ens presenta l’adaptació al còmic del llibre escrit per George R.R. Martin (l’aclamat autor de Canción de Hielo y Fuego) que s’apropa al món  vampíric des del thriller i el drama que viuen dos amics. Tota l’acció se situa en un entorn fantàstic: el riu Mississipi, eix comercial que veia circular per les seves aigües centenars de persones cada dia. Aquesta ambientació és ideal per narrar una història amb vampirs per la depravació d’alguns dels escenaris i els paisatges gairebé irreals que envoltaven el riu. Martin crea una historia on destaca l’amistat entre els dos protagonistes, capaços de sacrificar-se per la seguretat de l’altre, capaços de crear uns llaços entre ells que van més enllà de l’amistat. Al voltant d’aquesta història, l’escriptor va introduint diferents conceptes, com les competicions de vaixells de vapor o la presència d’uns vampirs que acabaran sent el veritable motor de la novel·la: uns vampirs que volen formar part del món humà i s’enfronten a uns altres que veuen els humans com aliment.

Sueño del Fevre George R.R. Martin

Daniel Abraham adapta molt respectuosament la novel·la de Martin, tant que gairebé de principi a fi segueix la seva estructura, fent servir els mateixos flashbacks per explicar el passat dels personatges i donant girs molt similars a l’acció. Si la novel·la original ja és bona, no té sentit canviar-la i en això el guionista ha estat encertat, sabent acomodar-se bé al llenguatge del còmic. Si l’adaptació és bona en quant al guió no ho és tant en l’aspecte gràfic, perquè el dibuix de Rafa Lopez no està a la mateixa alçada. Els personatges tenen un aspecte grotesc perquè el dibuixant té un estil massa caricaturesc, narrativament és una mica confusa i el treball de color tampoc brilla. És una pena que una obra tan emocionant no tingui un dibuix que impressioni i el conjunt resulta funcional però hagués millorat amb un estil diferent.

Sueño del Fevre és un còmic interessant, principalment per la història en la que es basa i el treball del guionista, molt respectuós. Una bona oportunitat d’apropar-se a una història de Martin en un mitjà diferent, i hem de dir que és una gran història de vampirs.


Editorial: Ediciones Glénat
ISBN: 978-84-9947-288-1
Pàgines: 256 pàgines
Preu: 19,95€
Guió: Daniel Abraham, George R. R. Martin
Dibuix: Rafa López

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies