L’article conté spoilers. No llegiu el text de les sèries que no hagueu vist fins l’última temporada.

Dexter (Temporada 6)

Ha passat un any a “Dexter” i tot i tots han canviat una mica. Dexter ja ha tingut temps per superar la pèrdua de la seva dona i el caos que va suposar en la seva vida. La vida de Dexter està més endreçada i ell torna a ser aquell assassí implacable de les primeres temporades on els sentiments no tenien lloc. Per començar té una nova cangur que té cura d’un xerraire Harrison, és Jamie (Aimee Garcia) que és a la vegada germana d’Angel Batista (David Zayas).

A la comissaria també ha canviat tot, perquè a la sisena temporada de “Dexter” tot ha evolucionat. Masuka té becaris que el segueixen a totes bandes però finalment se’n quedarà amb una de sola, Ryan Chambers (Brea Grant), amb qui podria tenir una relació “interessada” per una de les parts. Batista i Laguerta (Lauren Vélez) ja no són parella i ella ha ascendit a capitana (un ascens que té molt a veure amb el fracàs del seu matrimoni). S’ha de triar un nou tinent i sembla que Batista té tots els números, però i si Matthews, el cap té altres plans? Qui serà el nou tinent? A més s’incorpora un nou detectiu arribat de Chicago de nom Mike Anderson (Billy Brown), que només començar tindrà problemes amb Debra.

Debra (Jennifer Carpenter) continua la seva relació amb Quinn (Joey Quinn) però no sembla que tot hagi de ser un llit de roses. De fet ja en el primer capítol, el compte de fades comença a esquerdar-se.

Evidentment parlar de nova temporada de “Dexter” suposa parlar del nou assassí contrincant. L’epicentre d’aquesta temporada se centrarà en la religió i uns assassinats rituals comesos per un mestre (Edward James Olmos) i el seu alumne criminal (Colin Hanks, fill de Tom Hanks). Però també es parlarà de redempció, de poder canviar de vida, un canvi personificat en la figura de Brother Sam (Mos Def), un home que està a punt de ser victima de Dexter però que se’n salva perquè ha tornat al bon camí. Amb una presentació espectacular de la nova parella d’assassins i amb un Dexter en plena forma i dotat d’unes bones dosis d’humor negre, la sisena temporada ha tornat en plena forma.

Downton Abbey (Temporada 2)

Sabem que no és una sèrie nord-americana, però després d’una primera temporada espectacular, pensem que val la pena comentar el retorn d’aquesta sèrie anglesa.

Downton Abbey” torna en la seva segona temporada endinsada per complet en la Primera guerra mundial en un salt temporal de dos anys. Les escenes a la gran mansió del Crawley es barregen amb el que passa en el front de França on trobem alguns personatges lluitant allà, concretament Mathew (Dan Stevens), per part dels senyors i Thomas Barrow (Rob James-Collier), per part dels criats.

I és que la guerra ho està canviant tot de mica en mica. Els senyors ja no poden dur la vida acomodada que duien i els criats veuen en la guerra una esperança de fugida i de canvi en la societat. La força de la sèrie però recau sobretot en les relacions dels personatges, amb les petites i grans intrigues.

La relació entre Matthew i Lady Mary (Michelle Dockery) continua sent d’aquelles que atreu més per les paraules que no es diuen, que pel que diuen. Matthew torna de permís amb una promesa Lavinia Swire (Zoe Boyle) i Mary intenta fer veure que ho troba bé però els seus ulls diuen tot el contrari.

Una altra parella que passarà dificultats seran el Sr Bates (Brendan Coyle) i Ana (Joanne Froggatt). Malgrat que sembli que tot s’encarrila cap a una boda per aquesta parella ben aviat sorgeix un impediment esplèndid i amb molt mala baba, Vera Bates (Maria Doyle Kennedy).

Tot i tothom canvia per la guerra, fins i tot la magnífica mansió dels Crawley adquirirà una nova utilitat on Thomas prendrà el poder.

The Mentalist (Temporada 4)

Després de l’impactant final de la tercera temporada, les expectatives en l’inici de la quarta eren altres. Era realment Red John l’home del desenllaç de la tercera? I si ho era, que passaria amb Patrick Jane i sobretot, que passaria amb la sèrie?

La veritat és que als guionista només els ha calgut un sol capítol per deixar les coses com estaven. A l’inici de la quarta temporada en trobem a Jane (Simon Baker) a la presó, tranquil perquè està segur que ha aconseguit la seva venjança amb Red John. Per altra banda Lisbon (Robin Tunney) està a l’hospital recuperant-se de les ferides. I encara que no estan assignats al cas tot l’equip està disposat a ajudar a Jane a provar que va disparar a Red John i no ha un home innocent i desarmat (la pistola que duia desapareix misteriosament).

Pocs, o al menys jo, creiem que el guionistes s’arrisquessin a perdre el gran cas que manté a la sèrie i que justifica la presència de Jane en l’equip policial. Sincerament pensava que mantindrien més el misteri, i a Jane una mica més a la presó, ja de pas. A partir d’ara quedarà confirmar que realment no era Red John, esbrinar com tenia tant de coneixement dels crims de la dona i de la filla de Jane i qui va fer desaparèixer l’arma que duia de l’escena del crim. Això sí, com sempre a pinzellades entre el cas de torn que toqui a cada capítol.

Entre les incorporacions anunciades, hi ha el de Catherine Dent (The Shield) que sortirà en diversos capítol com l’Agent Especial Susan Darcy.

Private Practice (Temporada 5)

El final de temporada de “Private Practice” sempre deixen a molts personatges a la vora de l’abisme. Si en altres temporades havíem tingut a Violet (Amy Brenneman) amb seriosos problemes per una cesarea feta per una pacient psicopata, al final de la quarta ens vam quedat amb el seu marit Pete (Tim Daly) patint un infart al davant del seu espantat fill.

Així doncs l’inici de temporada ha estat molt centrada en salvar la vida de Pete, mentre miren de contactar amb Violet que està a punt d’agafar un avió cap a NY, en saber si Addison (Kate Walsh) marxa a Miami amb aquell atractiu home (Benjamin Bratt – una de les incorporacions més importants de la temporada) que coneix en un bar, o si Amelia (Caterina Scorsone) podrà operar després de que ha tornat a caure en la beguda.

Amb la marxa de Naomi (Audra McDonald), Addison s’ha convertit en la nova cap de la consulta encara que té altres coses al cap, com continuar la seva relació amb Sam (Taye Diggs) malgrat que ha decidit que vol tenir un fill i Sam li ha deixat clar que ell no vol tornar a ser pare. Així doncs Addison opta per una fertilització però no del seu nòvio.

Per altra banda la consulta, amb la inhabilitació de Violet, haurà d’incorporar un nou soci , el Dr. Jake Reilly i això portarà sorpresa sobretot per Addison. Una altra incorporació serà A.J. Langer (My So-Called Life), una dona del passat de Cooper.

Private practice” continuarà la seva tònica habitual, casos de pacients amb els temes personals vagin passant als personatges.

Fringe (Temporada 4)

El final de la tercera temporada de Fringe va ser un dels més impactants que ha tingut la sèrie. Peter ha deixat d’existir, ningú no el va salvar del llac gelat en què va caure i per tant en l’inici d’aquesta nova temporada no existeix.

En certa manera “Fringe” s’ha reiniciat a ella mateixa. Una careta daurada, un Walter (John Noble) més estrany que mai que no surt del seu laboratori (Astrid (Jasika Nicole) és els seus ulls en els escenaris dels fenòmens Fringe) i Olivia (Anna Torv) és més solitària i freda que mai. Les dues dimensions continuen existint, però ara un té plena consciència de l’altra i en certs moments, i en certs casos, col·laboren encara que l’enemistat entre les dues Olivies és més evident. Tothom és diferent en aquesta nova realitat en la que el Peter adult no ha arribat a existir.

J.J. Abrams, en una entrevista que va concedir abans de l’estrena de la quarta temporada, va revelar que la temporada 4 estaria més centrada en les relacions entre els personatges i la mitologia de la sèrie, més que no pas en els casos de monstres i coses semblants.

En l’estrena el cas s’ha centrat en els canviaformes, però no els que hem conegut fins ara, sinó una mena de forma evolucionada. Per aquest cas Olivia comptarà amb una nova ajuda, l’Agent Lincoln Lee (Seth Gabel), uns desconeguts en aquesta nova realitat i encara que el primer encontre no és el més agradable del món, de mica en mica, comencen a connectar.

Però el més important d’aquest primer capítol era respondre: “Trigarem molt a veure Peter?” I la resposta és no, ja en el primer capítol el veiem. Nosaltres i Walter que està força alterat per les visions d’aquell home a qui no coneix de res. També ens retrobem amb els Observadors i amb September (Michael Cerveris) . S’han adonat que queden restes de Peter en aquesta nova realitat i September és l’encarregat de construir la màquina que ha d’acabar amb aquests restes. Com podeu endevinar, September acostuma a no obeir del tot les ordres que li donen… Però com li sentarà a la inestable i fràgil ment d’en Walter anar veient que se li apareix un home desconegut? Continuarà Peter sent només les espurnes del que va ser? Tornarà a aparèixer en carn i ossos? I quan ho faci, qui serà? I qui serà per la resta?

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies