Ja sabem que dues de les passions de Steven Spielberg són la Segona Guerra Mundial i els dinosauris i altres criatures prehistòriques. Així que aquestes no podien faltar en les seves incursions televisives com a productor. Satisfeta la primera afició amb “Band of Brothers” i “The Pacific”, ara aborda la segona amb “Terra Nova”.

Això sí, perquè la seva nova aventura no tingués el mateix look que ”Jurassic Park” va exigir traslladar el rodatge de Hawaii a Australia. Allà, a finals del 2010, va néixer “Terra Nova” una de les sèries més anticipades d’aquesta temporada i gran aposta de la FOX que, confiant en els grans noms que hi ha darrera (Steven Spielberg, Peter Chernin, Brannon Braga (24) i David Fury (Lost)), es va saltar el procés habitual d’evaluar primer el pilot i va ordenar directament la producció de 13 capítols.

Per ara, però, els resultats recollits es queden en el regular i estan per sota de les expectatives que tenia la cadena. Tot i la promoció que se n’ha fet, l’audiència pel pilot es va quedar en els 9 milions d’espectadors, una xifra que en el costat positiu ha baixat poc en els capítols posteriors. L’acollida per part de la premsa especialitzada també s’ha quedat en el ‘bé’ amb unes notes mitges de 6.5 sobre 10.

Terra Nova” ens presenta un món moribund a l’any 2149, una terra destrossada amb aire irrespirable on les famílies viuen en búnkers i està terminantment prohibit tenir més de dos fills per evitar la superpoblació. Però encara hi ha lloc per l’esperança. Un experiment científic ha portat un grup d’humans seleccionats a través d’un portal temporal cap a 85 milions d’anys enrera, per intentar trobar en el passat una garantia pel futur del planeta. En aquesta aventura s’embarquen els Shannon, un matrimoni format per la brillant metgessa Elizabeth (Shelley Conn, Mistresses) i el policia Jim (Jason O’Mara, Life on Mars), els seus fills adolescents Josh (Landon Liboiron) i Maddy (Naomi Scott), i la petita Zoe (Alana Mansour), que mantenien amagada de les autoritats. Junts arribaran a Terra Nova, la colònia que els peregrins han establert al món primitiu i que dirigeixen el comandant Nathaniel Taylor (Stephen Lang, Avatar) i la seva mà dreta, la tinent Washington (Simone Kessell). Però el lloc és  un paradís ple de perills i misteris, un reducte de civilització que més enllà de les seves muralles s’obre a una terra encara salvatge que els humans han de compartir amb criatures prehistòriques i els Sixers, un grup d’humans escindits de la colònia capitanejats per l’enigmàtica Mira (Christine Adams).

En aquest nou entorn tant ple d’oportunitats com de dificultats i secrets, els Shannon hauran de reconectar com a família, per la seva banda Jim i Elizabeth han refer una llar afectada per un llarg temps de separació i per l’altra els joves Josh i Maddy han de créixer com a persones en un món estrany mentre troben l’amor en les figures de Skye (Allison Miller) i Reynolds (Dean Geyer).

Amb aquest plantejament, “Terra Nova” és una sèrie que dóna per explorar molts gèneres i temes, que navega per la ciència ficció, l’aventura i el drama i fins i tot s’embarca en l’exposició sobre tota classe de dilemes morals, el paper dels humans en la destrucció del planeta, el xoc d’interessos entre ciència, poder i religió, o la democràcia en la construcció d’estructures socials. Potser massa? En aquest cas sembla que sí i sobretot perquè en cap d’aquestes facetes se surt del cliché que un pot esperar de Spielberg. Els efectes especials estan bé, el disseny d’aquest món primitiu està ben treballat, els actors estan correctes sense ser espectaculars, però al fons li manca molta personalitat i originalitat.

Terra Nova” no és pas una mala sèrie, té forces ingredients combinats per gaudir d’una mica d’acció, una mica d’intriga i molt de focus als personatges de la família principal. Però ja avançada aquesta primera temporada, a la sèrie li veig dos problemes principals. Un és que sovint dóna la sensació de ser un embolcall massa bonic i grandiloqüent pel que no deixa de ser un drama familiar. I és que les escenes que giren entorn als conflictes dels Shannon es mengen una trama en la que hi podria haver molt més lloc per l’acció i la intriga. A “Terra Nova” se li intueixen altres temes de fons, altres secrets i misteris que donaran interès a la trama, però per ara aquests avancen massa poc a poc i queden diluïts entre la resta. Si la sèrie quedés més compensada en aquest aspecte guanyaria molts punts.

I l’altre és que també massa sovint deixa veure en excés les fonts en què s’inspira, doncs en els capítols que portem ja hem vist unes quantes escenes “inspirades” en “Jurassic Park”, “Avatar” o “Depredador” per no mencionar una directament copiada dels “Pájaros” de Hitchcock. Tot plegat fa que “Terra Nova” deixi la constant sensació de que tot i no estar malament tampoc ens aporta res de nou que la faci una sèrie memorable per mèrits propis.TERRA NOVA

Creadors: Kelly Marcel i Craig Silverstein
Guió: Kelly Marcel, Craig Silverstein, Brannon Braga
Directors: Jon Cassar, Alex Graves, Nelson McCormick
Intèrprets: Jason O'Mara, Stephen Lang, Shelley Conn, Landon Liboiron, Naomi Scott, Alana Mansour, Christine Adams, Allison Miller, Mido Hamada, Rod Hallett, Simone Kessell
Música: Brian Tyler
Durada dels capítols: 45 minuts
Data d'estrena:26 de setembre de 2011

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X