El dia de la hispanitat per alguns i del #resacelebrar per d’altres, els Oscars (Dalmau o Andreu) van decidir presentar la seva sèrie d’animació per adults en 3D que emetrà TV3 a partir del 16 d’octubre. En un cinema Urgell ple de gom a gom es van reunir molts fans de “La competència” de RAC1 on se senten les moltes veus que són capaços de fer aquests dos homes. A partir d’ara ja tindrem una sèrie d’animació per adults ben nostrada.

Jokebox” és una sèrie amb guions d’Òscar Dalmau i Òscar Andreu (Els Òscars, que també tenen els seu homòlegs animats a la sèrie), que també posen les veus d’aproximadament 300 personatges animats. La producció està en mans de Kotoc, un estudi de renom internacional. Cada episodi conté 12 esquetxos independents protagonitzats per 12 personatges principals. I cada esquetx dura el que pot durar l’atenció de l’espectador avui dia. És a dir: poc, molt poc.

La pantalla gran del mític cinema Urgell va servir per a la posada de llarg dels personatges de “Jokebox”, dotze criatures animades en 3D -des del DJ Pokito, la tarotista Rossita, el cantautor String o el conseller de sexe Dr. X-, a través de les quals “Jokebox” estripa amb humor situacions quotidianes com les discussions de parella, els conflictes generacionals, la corrupció, la mort o l’amor.

Produïda per TV3, Kotoc i Greatest Hits  “Jokebox” aposta per un humor irreverent i gamberro, una mica a l’estil de “Little Britain” o “South Park” i, amb la vocació de creuar fronteres, inclou en les trames personatges i referents internacionals. Ja en els primers capítols, els espectadors trobaran figures com Ossama bin Laden o Quentin Tarantino i referències al Dalai Lama o Bill Gates.

Jokebox”, segons la directora de TVC Mònica Terribas- farà “que la programació de TV3 de diumenge es tanqui amb una sacsejada a l’estómac i al cervell de Catalunya”. Mentre que l’equip afirmava, “Jokebox” “portarà a la pantalla tota la lletjor i tota la brutícia humana que existeix per convertir-la en una cosa divertida”.

A més dels Òscars, darrere de “Jokebox”, hi ha un nombrós grup de professionals capaços de tirar endavant els 390 minuts d’animació en 3D que completen la sèrie.“Fer animació és una cosa difícil, fer animació per a adults encara ho és més, però fer animació en temps de crisi és de bojos”, ha dit Freddy Córdoba, director de “Jokebox”, juntament amb el seu germà Roger Córdoba.

Una idea nascuda fa cinc anys , segons explica Oscar Andreu, a la Barceloneta, al davant d’una paella i després d’un litre i mig de vi blanc -i l’Oscar Andreu no beu. “Jokebox” va néixer amb la intenció de ser exportada. Perquè ens entenguem: “From Catalonia, to the world”. Des de bon principi, van tenir clar que volien que fos una sèrie, en la mesura que pugui, amb un humor atemporal, és a dir: que es pugui veure d’aquí 10 anys sense que hagi perdut vigència. També vam decidir que, ja que hi eren, els referents que apareixen a la sèrie havien de ser internacionals o, dit d’una altra manera, que puguin gaudir de “Jokebox” altres terrícoles de, posem per cas, els Estats Units o el Vietnam.

Han estat 5 anys produint “Jokebox” amb un resultat de 390 minuts d’animació en tres dimensions (l’equivalent a 4 llargmetratges de la factoria Pixar).

“Jokebox”, una producció d’humor que s’estrena aquest diumenge a TV3 a les 23.25 i que des de dijous 20 es podrà veure també al canal 3xl, cada setmana, a les 23.15.

Dotze personatges

ES LLOGA HABITACIÓ
Dos joves mileuristes (entre tots dos cobren mil euros) necessiten llogar una habitació del pis per poder arribar a final de mes. Els aspirants a ocupar-la: Bin Laden, Indiana Jones, Bill Gates, Quentin Tarantino, Mahatma Gandhi, Paris Hilton, Jesucrist, Cristòfor Colom…

FAMÍLIA PINTO
Els membres d’aquesta família es comuniquen les pitjors notícies al voltant d’una pissarra. Un dibuixa i la resta juga a endevinar.

PLANETES
Any 2058. La humanitat envia un escamot d’exploradors per pentinar l’univers a la recerca de noves civilitzacions. Una tripulació formada pels tres sers humans més preparats de la Terra: un futbolista d’Arkansas, una model romanesa i un becari de la Nasa meitat coreà meitat robot.

SEXE GRATUÏT
El Dr. X resol els dubtes sexuals de l’audiència del seu programa: “Sexe gratuït”. Amb pocs miraments. Pocs tabús. Poca vergonya.

DJ POKITO
DJ Pokito desvela els secrets per fer ballar la gent i omplir pistes. Va viure la ruta del bakalao en el seu millor moment. El seu cervell encara viu allà

RATIONAL GEOGRAPHIC
La primera sèrie documental sobre animals racionals presentada per un hàmster. A “Rational Geographic” coneixerem com cacen, com lliguen, com treballen o com s’aparellen els sers humans.

STRING
El cantautor que toca la guitarra d’una sola corda. Visita cada setmana una escola per tocar una cançó protesta per a cada catàstrofe.

COMPRA-T’HO ARA!
“Compra-t’ho ara!” és el críptic títol d’un programa de televisió que ven coses tan útils com un robot de cuina molt semblant a una esclava mexicana, una família inflable per a gent que viu sola o puzles de grans tragèdies de la humanitat.

LUCIEL
El Gran Germà Luciel ha fundat una secta a la seva mida: “Els Germans i Cosins Germans de la Llum que gairebé tot ho pot”. Un objectiu: Convèncer els adeptes que ell obra miracles. Una fita: el seu compte corrent.

TAROT ROSSITA
Tarotista estrella d’una TV local. El teu futur és una merda. Però no ho diu ella. Ho diuen les cartes.

CULPABLE O CULPABLE
Cada setmana jutgen el mateix paio per uns crims que, en principi, sí que ha comès. Tot i tenir totes les proves en contra, aconseguirà fugir del braç implacable de la justícia. Ah, una petita dada: el seu cognom és Culpable, senyor Culpable.

GUY & DOLL
Estan casats des de fa més de 20 anys però tot i això encara s’estimen. I s’odien, com qualsevol matrimoni. Ell és ventríloc i ella… ella és la seva nina. Una nina amb veu pròpia.JOKEBOX

Idea original: Òscar Andreu I Òscar Dalmau

Direcció:
Freddy Córdoba Schwaneberg
Roger Córdoba Schwaneberg

Guió:
Òscar Andreu
Òscar Dalmau
Guillem Dols
Tomás Fuentes

Realitzador:
Roger Córdoba Schwaneberg

Veus català i castellà:
Òscar Andreu
Òscar Dalmau

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies