“Estas cosas pasan” d’Ana Manrique
8Valoració

Unes vacances teòricament idíl·liques es poden convertir en una història surrealista en qüestió de segons. Això li passa a Musgo quan intenta aconseguir el seu somni de passar les vacances en una cabana en el bosc. La seva arribada capgira les seves vides i les dels habitants del poble de Nenúfares.

La tercera  novel·la d’Ana Manrique, és un novel·la surrealista. “Estas cosas pasan” es diu i les coses que passen són sorprenents, impensables, inconformistes, poc convencionals i, definitivament, molt divertides.

Estas cosas pasan” és com com unes vacances idíl·liques es poden convertir en alguna cosa impensable o com un pla sense cap ni peus pot arribar a alguna banda. El professor Musgo, un catedràtic retirat, mata les seves hores recreant el somni de tota la seva vida: una cabanya en el bosc. Dut per l’avorriment de la jubilació, elabora un pla rocambolesc per a passar unes vacances gratis amb la seva dona, Vitriola, en un lloc idíl·lic i oblidat, el poble de Nenúfares.

I Nenúfares no és un poble massa normal. En aquest poble hi trobem la conjunció d’uns personatges singulars com Severo, l’alcalde; Simono, propietari de l’únic bar; el Jipi, un yuppie renegat; el Loco, que corre nu pel poble udolant per les nits; Leocadia, actriu retirada que s’amaga allí del món; el Furtivo, que fa por i Nicolás amb la seva vaca cega.

La relació entre els nouvinguts i els habitants del poble, condueixen per una trama plena girs insospitats i uns diàlegs que fan riure. “Estas cosas pasan” és una d’aquelles lectures lleugeres, amenes i plena de petites històries que no pots deixar de llegir i que et sorprenen amb cada pàgina.

Un llibre divertit, sarcàstic, delirant i a la vegada entranyable. El llibre sorprèn al lector tant pels girs que pren una trama que inicialment podria sembla innocent, com pels personatges, ja sorprenents pels seus noms triats expressament per l’autora perquè tenen doble sentit.

Estas cosas pasan” és dinàmic, divertit, sarcàstic, contundent, una mica gamberro, un pèl cruel, allunyat de convencions  i altament recomanable per passar una bona estona al poble de Nenúfares.


Editorial: Alrevés
ISBN: 978-84-15098-12-6
Pàgines: 192 pags
Preu: 18 €

Ana Manrique va néixer en L’Escala (Girona) en 1964 i resideix a Barcelona. Llicenciada en Belles Arts, es va decantar després pel món editorial. Ha treballat com traductora, guionista i «negra». “Estas cosas pasan” és la tercera novel·la que publica, després de “Nadie dura siempre” (Ed. Barataria, 2003) i “No es tan fácil llevar bragas” (Temes d'Avui, 2010, i a Itàlia per Sonzogno, 2011).

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X