"Caricias de hielo" de Nalini Singh
7Valoració

Quan era soldat d’elit de les forces del Consell dels Psi, Judd Lauren, alies Fletxa, es va veure obligat a fer coses terribles en nom de la seva gent: assassinats, destrucció… tot en nom del Silenci. Actes violents en una societat sense sentiments. Ara és un desertor i viu amb la seva família sota la protecció dels llops, els SnowDancer. Les seves habilitats i el seu entrenament des dels deu anys l’han transformat en el més letal dels criminals: fred, despietat, insensible. Entre els llops el coneixen com l’Home de gel.

Abans de ser segrestada, brutalment torturada i mentalment violada per un assassí en sèrie psi, presentat en la novel·la anterior com Santano Enrique, membre del consell, la Brenna Kincaid era una canviant intrèpida, voluntariosa i un geni en informàtica. Un cop rescatada, torna amb els seus i intenta recuperar-se de les ferides psicològiques i físiques, ha de superar un malson.

Però quan es descobreix un primer cos, víctima d’una violència que li resulta massa familiar, Brenna té por que la foscor que sent dins seu degut al captiveri i a les tortures, l’hagi convertida en allò que més tem. Dues personalitats contraposades que trobaran un equilibri i una capacitat de superació amb l’ajut de l’altre. La pregunta és, podrà una ànima torturada descongelar un brutal assassí?

La saga que va començar amb “La noche del cazador” i amb “La noche del jaguar” ens mostra com una societat negada a qualsevol sentiment o instint pot acabar creant monstres més perillosos que els animals que viuen en llibertat als boscos.

Per fi, els DarkRiver i els SnowDancer, dos clans que havien estat enfrontats en el passat, fan pinya conjunta contra els Psi, ja que aquests últims intenten posar més llenya al foc intentant enfrontar-los i així, sense embrutar-se les mans, destruir dos enemics.

La noblesa dels sentiments i la necessitat de ser un individu diferent als altres, dóna llibertat a la força, la raó i la fe. Destruint i donant un cop mestre als Psi on més mal els fa i demostrant-los que els sentiments no estan renyits amb la intel·ligència.

Els psi governaven el món. Ho havien aconseguit a un alt preu: suprimint tot el que els feia humans per convertir-se en una raça fredament perfecta, perfectament imperfecta. Una raça autòmat, a excepció del Consell. Una raça amb creences superiors sobre el seu propi estatus que aprendrà una valuosa lliçó. Cal cor per lluitar i defensar els ideals i el clan (la família).

Caricias de hielo” és un final de saga, on l’autora fa petits apunts sobre fets de les novel·les anteriors i els personatges que van desenvolupar un paper important des del principi. A vegades es pot llegir un llibre d’una saga com si fos individual, però en aquest cas jo recomanaria llegir-los per ordre i tots, per no perdre part de l’essència de la història.

Una novel·la lleugera amb un transfons profund de crítica social sobre un món asèptic on conflueixen una societat gris amb una vida animal, més humana que el que ens agradaria reconèixer.

Recomanable per distreure la ment en un món de fantasia amb temes reals.


Editorial: Plaza & Janes Editores
ISBN: 9788401383830
Pàgines: 447
Preu: 17,90€

Nalini Singh va néixer a Fiji i es va criar a Nova Zelanda. Va viure al Japó durant tres anys, durant els quals va aprofitar per viatjar i conèixer altres països asiàtics. Ha treballat com a advocada, bibliotecària, professora d'anglès, en una fàbrica de dolços i en un banc, i no necessàriament per aquest ordre. Actualment resideix a Nova Zelanda i es dedica exclusivament a escriure. Amb la sèrie Psi / canviants, que publica en espanyol Plaza & Janés, i la sèrie El Gremi dels Caçadors, que publica en espanyol Debolsillo, Nalini Singh ha escalat a les llistes de best sellers d'Estats Units, Gran Bretanya i Alemanya, ha guanyat nombrosos premis del gènere i, sobretot, el favor dels lectors.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies