Superman y el anillo negro
5Valoració

Ens trobem davant d’un producte bastant estrany: es tracta d’un còmic de Superman en el que Superman no apareix. Què porta a una editorial com DC a publicar un còmic del seu heroi més important sense cap aparició del personatge? La resposta està en la necessitat de les editorials de renovar les seves franquícies principals cada cert temps.

Superman portava bastants anys seguint una direcció definida que unia totes les seves sèries en una gran aventura que va acabar poc abans dels episodis inclosos en aquest volum. DC va decidir canviar de rumb i va deixar Superman en mans de Joseph Michael Strackzynski (Babylon 5) qui va demanar a l’editorial que fos només ell qui decidís el destí del personatge. Així DC es trobava amb una col·lecció que no podia comptar amb el seu titular habitual i que va acabar en mans de Paul Cornell (Doctor Who). El guionista anglès va decidir que Lex Luthor, el gran enemic de l’heroi, protagonitzés les seves pròpies aventures a la capçalera Action Comics. I són aquests números els que recull aquest volum.

Superman y el anillo negro ens relata el viatge de Lex Luthor per satisfer el seu desig de fer-se amb una gran font  de poder que el pot transformar en un superhumà més poderós que Superman. En aquest camí es trobarà amb diversos personatges que protegeixen o també desitgen el poder, i entre ells es troba Muerte, el  personatge creat per Neil Gaiman a la sèrie Sandman.

Superman y el anillo negro

Aquest còmic ens ofereix una perspectiva diferent de Luthor, justificant els seus moviments i aprofundint en les seves motivacions. Són unes històries entretingudes en les que Lex comparteix vinyetes amb una Lois Lane robòtica, Deathstroke, Gorilla Grodd o Secret Six. Però la falta de Superman es nota i al còmic li falta l’èpica necessària per justificar l’interès del camí del protagonista. La presència de Muerte focalitza part d’aquest interès però no passa de ser una anècdota. En l’apartat gràfic, el treball de Pete Woods és agradable, fent ús d’un traç clar i definit i aconseguint una correcta aproximació a tots els personatges. Woods es defensa  bé en gairebé totes les escenes, des de les converses a l’acció i la lluita i planifica les pàgines amb claredat i sense efectismes.

Superman y el anillo negro no és un còmic dolent, simplement es tracta d’una obra menor que interessarà només als completistes de Superman que vulguin saber quins són els plans de Luthor i que el motiva a buscar un poder comparable al de Superman. Un còmic entretingut però a la vegada una oportunitat perduda.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
Pàgines: 176 pàgines
Preu: 16,95€
Guió: Paul Cornell
Dibuix: Pete Woods

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies