Catalunya Über Alles!
7.5Valoració

“Catalunya Über Alles!”. Sota aquest títol tan enigmàtic i amb la senyera com a carta de presentació ens arriba aquesta insòlita proposta de Ramon Térmens, director de les gairebé desapercebudes “Joves” i “Negro Buenos Aires”. Un retrat parcial de la Catalunya d’interior que intenta i aconsegueix fer-nos reflexionar sobre una realitat que tots coneixem però de la que apenes parem atenció.

Un home que acaba de sortir de la presó després de complir sentència acusat de violació; un immigrant subsaharià que barretina en cap es dedica a perseguir morosos; i un adinerat pare de família que a boca de canó mata un lladre d’origen albanokosovar amb qui enxampa robant casa seva. Són els protagonistes de les tres històries que presenta la pel·lícula. Lligades amb fils bastant prims les tres històries juguen i veuen de diferents generes i arriben amb diferent intensitat a un públic que de ben segur ho passarà per alt. I és que “Catalunya Über Alles” fa trontollar el cap. Cinema per veure, pensar i comentar (i a sobre entretinguda). En els temps que corren, una autèntica troballa.

El treball de Térmens sobresurt especialment en la direcció d’actors, fent de debutants i veterans un perfecte organisme coral. Potser destacar les actuacions de Gonzalo Cunill, que no necessita dir res per omplir de matisos el seu personatge; Babou Cham, que converteix el seu personatge en el millor del film, i Jordi Dauder, que malgrat el seu petit paper, l’últim que va interpretar, deixa palès de quina pasta estava fet.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies