"Metamorfosi al cel" de Mathias Malzieu
8Valoració

El segell personal del Mathias Malzieu escriptor és, a aquestes alçades, molt identificable. L’univers literari del francès és metafòric, delicat i poètic i recorda l’estil de Tim Burton i Roald Dahl. Els seus llibres anteriors estan a les llistes dels més venuts,”La mecànica del cor” i “L’allargada ombra de l’amor” han arribat a la xifra de 350.000 exemplars a Espanya. Ara arriba l’hora de “La metamorfosi al cel”.

Tots tenim somnis i el del jove Tom Hematoma Cloudman és volar. Tom és acròbata -possiblement el pitjor acròbata del món. Entre salts, piruetes i un munt de caigudes doloroses el seu cos es desgasta, fins el dia li detecten una malaltia greu.
L’estada a l’hospital d’en Tom no serà com la de qualsevol altre. En un dels seus passejos nocturns per la clínica per robar les plomes dels coixins descobreix una criatura fascinant, meitat dona i meitat ocell, i se n’enamora sense remei. El que no sap és que aquella criatura té la clau del seu destí.

“La metamorfosi al cel” és una novel·la d’amor i aventures, les aventures del maldestra Tom Hematoma Cloudman, somiador volador, que s’enamora de la misteriosa Endorfina, condemnat per una “remolatxa”a morir en poc temps i amb un repte: tocar el cel i al mateix temps vèncer a la mort.

Malzieu ens porta un altre del seus contes per adults. En “La metamorfosi al cel” tornem a trobar la seva habitual prosa metafòrica, poètica, amb la que aconsegueix convertir les paraules en imatges màgiques i plenes de fantasia. Mescla de realitat i fantasia aquest nou llibre està ple de personatges estrafolaris que freguen la irrealitat i ens porta una reflexió sobre la malaltia, sobre l’amor com a redempció i del poder d’aquest sentiment de transformar-nos, de salvar-nos del que sigui.

“La metamorfosi al cel” està ple de màgia, fantasia i de l’enginy habituals de Mathias Malzieu. En ell també trobarem el curiós sentit de l’humor d’aquest francès músic i escriptor, unes relacions amoroses fascinants i el resultat, malgrat que el tema de la malaltia pugui tirar una mica enrere inicialment, acaba proporcionant un llibre de lectura àgil, dolça i intensa sota per llegir en un no res. Un llibre de lectura obligada si has gaudit amb els dos anteriors de Mathias Malzieu.


Editorial: Editorial Mondadori
ISBN: 9788439724667
Pàgines: 160 pàgs
Preu: 13,90 (ebook: 9,90)

Mathias Malzieu (Montpellíer, 1974) és autor de "38 mini westerns" (Pimientos, 2003) i"Maintenent qu´il fair tout li temps nuit sud toi" (Flammarion, 2005 ) amb les quals va obtenir èxit i reconeixement crític. Està a la llista dels més venuts a Espanya amb "La mecànica del cor" i "L'allargada ombra de l'amor", , que han arribat a la xifra de 350.000 exemplars. És el cantant d'un dels grups de pop més importants de de pop de França, Dionisos.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X