"Vaclav i Lena" de Haley Tanner
6Valoració

La primera novel.la de la jove autora novaiorquesa Haley Tanner narra una història d’amor diferent, plena de misteris i mentides, i també basada en una realitat malauradament massa freqüent.

Vaclav i Lena viuen a Brooklyn, fills d’emigrants russos als Estats Units. Ell només té deu anys però ja somia amb ser un mag de prestigi, i ella, amb nou anys, serà la seva ajudant, a part de la seva millor amiga. L’amistat especial entre aquests dos nens es veurà trencada per la desaparició sobtada i misteriosa de Lena, que reapareixerà anys després, quan tots dos són adolescents.

Encara que els protagonistes de Vaclav i Lena són nens, la novel.la no està dirigida a un públic específicament jove, sinó que es tracta d’una història d’amor sui generis entre dos personatges inusuals, dotada d’una innocència i d’una tendresa que poden commoure qualsevol lector. El ritme de la narració, tot i que va canviant d’intensitat, especialment quan passa de la primera part a la segona, no decau i reserva alguna sorpresa que altra als lectors, demostrant que sovint les coses no són com semblen.

Sense dubte, un dels punts forts d’aquesta novel.la és el retrat dels personatges, tant dels dos protagonistes, com dels seus familiars, especialment la mare de Vaclav, una supervivent tendre i alhora coratjosa, amb la qual el lector s’identifica, fins i tot quan s’equivoca.

Val a dir que Vaclav i Lena no és una novel·la d’acció, ni d’aventures, sinó una història de sentiments, i de denúncia de certes condicions en les quals de vegades alguns infants han de viure.  Amb tot, no hi manquen els tocs de suspens, ni les sorpreses.


Editorial: Edicions 62
Pàgines: 304
Preu: 19,90 €
Guió: Haley Tanner

Haley Tanner

Haley Tanner va nèixer a Nova York el 1982, per tant, és una autora realment jove. Va estudiar a la Clark University i viu al barri de Brooklyn. Debuta en el món literari amb "Vaclav i Lena".

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies