3 de 3 a l'especial Bola de Drac

Tota sèrie d’èxit al Japó ve acompanyada d’una gran quantitat d’objectes, ninots, llibres i adaptacions a altres mitjans que la converteixen en objecte de culte i col·leccionisme. Encara que una petita part, aquí anem reben el que ja és una gran quantitat de variat material que fa les delícies de tots aquells que segueixen amb passió les aventures de Goku i els seus amics.

Entre aquests materials podem trobar ninots de diferents tipus, de PVC, articulats, amb so o que formen part d’extensos diorames que es construeixen per mostrar una potent escena de lluita. També tenim adhesius per col·leccionar que acaben omplint àlbums amb tots els personatges i escenes més importants de la sèrie; no falten tampoc els pòsters, les estores o els clauers. En quant a publicacions a banda del manga i l’anime hi ha llibres d’art amb il·lustracions d’Akira Toriyama, es publiquen volums on s’analitza l’obra d’aquest autor i Dragon Ball en particular i a Internet es poden trobar tota mena de pàgines dedicades que fan un recull extens de personatges, descriuen la història completa o fan un índex de totes les aventures i publicacions dels personatges.

Bola de Drac Dragon Ball

Menció apart mereix el món del vídeojoc que s’ha dedicat extensament a adaptar l’obra de Toriyama. Des de 1986 ja la primitiva NES va veure aparèixer jocs basats en aquest manga com per exemple Dragon Ball: Shenron no mazho o Dragon Ball Z: Tenkaichi Budokai. Nintendo en les seves successives màquines va acollir noves adaptacions que exploraven bàsicament el gènere de lluita encara que algunes estaven més orientades cap a l’aventura. De la mateixa manera altres plataformes han volgut tenir entre el seu catàleg de jocs les aventures de Goku i companyia i així tenim títols com Dragon Ball Z: Burst Limit, Dragon Ball: Raging Blast o Dragon Ball Z: Ultimate Tenkaichi.

No dubto que seguiran apareixent noves adaptacions, que no es deixaran de vendre clauers i ninots i que Dragon Ball seguirà present als nostres prestatges no només en les seves formes originals sinó en totes aquelles que serveixen per crear un nou univers i per augmentar, perquè no dir-ho, les butxaques de tots aquells que ideen nous productes.

Publicació a Espanya

Bola de Drac Dragon BallL’èxit de Bola de drac es pot comprovar si ens posem a repassar les edicions i emissions del manga i la sèrie al nostre país, i a Catalunya en particular on es va convertir en tot un fenomen. Els seguidors de l’obra de Toriyama han gaudit de moltes oportunitats per fer-se amb les aventures de Goku i els seus amics i ara, com veurem, tenen una nova opció.

La publicació dels còmics sempre ha estat responsabilitat de Planeta de Agostini. Aquesta editorial va optar en primer lloc per publicar el manga en quaderns de 24 pàgines molt allunyats del format japonès, volums de 192. Així va publicar dues edicions de Bola de Drac, una blanca i una groga, i quatre de Bola de drac Z, blanca, groga, vermella i blava; el motiu d’aquestes edicions respon al moment de publicació i a que es tractava de reedicions i es volia diferenciar les col·leccions. L’edició en volums que respectaven la publicació japonesa apareix a Espanya l’any 1995, encara que podria haver-se tractat d’una edició més acurada ja que pel camí es van perdre algunes il·lustracions o la divisió en capítols. A la televisió, TV3 va veure la primera aparició de Bola de drac el 15 de febrer de 1990 quan es van emetre els primers episodis. L’atenció del públic va anar creixent sense fre i successivament es va completar la sèrie i es va emetre diverses vegades. L’èxit a Catalunya venia acompanyat per un efecte similar a altres televisions autonòmiques i finalment Antena3 va comprar els drets de l’obra de Toriyama per l’emissió a tot el territori espanyol.

Ara, uns anys després, TV3 torna a recuperar els drets de l’obra amb l’emissió de Dragon Ball Z Kai, una versió remasteritzada amb més qualitat d’imatge i nous efectes però que en essència és la sèrie de sempre amb els combats que molts de nosaltres vam viure quan eren més joves i que alguns nens descobriran ara. Tot i que personalment sempre m’estimaré més la primera etapa de Bola de Drac, és un fet que la segona és el somni de qualsevol nen i ha deixat i deixarà un record inesborrable en milions de joves. Un producte destinat a la vida eterna.

En aquest especial<< Anterior

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X