2 de 3 a l'especial Bola de Drac

L’inici de Bola de Drac ens situa al mig del bosc seguint les evolucions d’un estrany nen amb cua que busca menjar, s’enfronta amb grans bèsties i, en definitiva, viu una existència totalment allunyada del món normal; es diu Son Goku i viu sol des de la mort del seu avi. La seva existència tranquil·la es veu interrompuda quan es troba amb la Bulma, una intrèpida noia que està buscant les mítiques Boles de Drac. Es tracta de set boles que un cop reunides fan aparèixer el drac Xeron que concedirà un desig a aquella persona que li demani. En Goku té una de les boles, regal del seu avi abans de morir, i Bulma veu l’oportunitat que aquell noi fort i innocent li doni un cop de ma i la protegeixi. És així com inicien una recerca que els portarà a resoldre una gran quantitat de problemes. Però en Pilaf, un malvat homenet amb aires de megalòman, també vol aconseguir-les i convertir-se en el rei del món.

Bola de Drac Dragon Ball

Aquest és el punt de partida de Dragon Ball i l’argument del primer capítol. Es pot observar una trama simple però efectiva, la recerca d’un tresor que porta als herois a viure incomptables aventures per obtenir un bé encara no conegut. Durant aquest camí Goku i Bulma s’enfrontaran a formidables enemics i trobaran nous amics i companys com en Yamsha o l’Oolong i la primera cerca de les boles acabarà d’una manera ben inesperada. Després ens trobem amb un dels elements constants a la sèrie, els tornejos d’arts marcials on els protagonistes lluiten entre ells per esbrinar qui és el més poderós. Aquests tornejos s’alternaran amb altres aventures com l’enfrontament amb l’exèrcit de la Cinta Vermella, l’atac d’en Satanàs o el combat amb les forces de la bruixa Baba. Aquests elements donen cos a la primera part de Dragon Ball que ocupen els primers 16 volums i 153 capítols de la sèrie de televisió.

Aquest primer bloc té un to molt humorístic, amb contínues referències sexuals; dóna molta importància a l’aventura encara que els combats són també espectaculars i molt ben executats. Durant aquesta part es reunirà un bon conjunt del repartiment de la sèrie i tindrem al Follet Tortuga, Krilin, Ten shin han, Chaos, Satanas Cor Petit o la Xixi que acabarà casant-se amb el Goku, moment que marca la inflexió cap a Bola de Drac Z.

Bola de Drac Z

Des dels primers capítols ja s’observa que el to d’aquesta sèrie serà netament diferent al de la primera part; ocupa del volum 17 al 42 i es va adaptar en 291 capítols. La història ens situa uns anys després de la boda entre el Goku i la Xixi; viuen tranquils amb el seu fill Gohan i mantenen el contacte amb els seus amics. Però com que tranquil·litat no pot ser sinònim d’aquesta sèrie ben aviat comencen els problemes. Aquests arriben en la figura de Radix, el germà d’en Goku provinent d’un planeta on tots són superguerrers. S’inicia una sagnant batalla que acaba amb en Radix i en Goku morts i l’amenaça de l’arribada de nous guerrers. D’una banda en Krilin i la Bulma busquen les boles per ressuscitar en Goku i en Satanàs Cor Petit entrena en Gohan per poder fer front als temibles guerrers que arribaran, en Nappa i el Vegeta.

Bola de Drac Dragon Ball

L’argument de la sèrie és en realitat una petita excusa per anar presentant combats cada cop més espectaculars i llargs i situant els nostres herois davant d’enemics cada cop més temibles. Després del combat amb aquests dos superguerrers (que destrueixen bona part del planeta) en Gohan, la Bulma i el Krilin viatgen a Namek, el planeta del qual provenen, per trobar les boles de Drac existents allà, molt més poderoses, que els permetran ressuscitar tota la gent. Allà evidentment s’enfrontaran a un altre enemic temible, el Freezer i com és habitual, acabaran guanyant amb grans sacrificis.

Un altre cop a la Terra els arguments dels capítols restants es repartiran en dues aventures llargues marcades pels dos adversaris, Cèl·lula i Buu, capaços d’absorbir el poder i les habilitats dels herois. Aquests accediran a noves categories de poder amb successives transformacions que els feien canviar el color de cabell o els convertien en uns éssers lleugerament ridículs, sense oblidar la fusió de dos personatges per aconseguir un lluitador molt més poderós i impredictible.

No és aquest un resum exhaustiu però us dóna una idea del canvi de to de la sèrie; l’humor és cada cop més imperceptible, l’aventura ja no s’alterna amb els combats, és només una petita excusa argumental per poder enllaçar el que realment importa, les eternes batalles entre els personatges, els atacs i contraatacs, les transformacions i les boles d’energia. Els personatges menys poderosos cada cop hi participen menys i els nous no tenen el mateix carisma encara que en Vegeta o en Trunks són força interessants. Tot i dir-se igual no és la mateixa sèrie i independentment dels gustos la primera part és molt més coherent, variada i planificada que aquesta segona.

Uns anys després de Dragon Ball Z arribaria Dragon Ball GT, ja sense basar-se en cap manga i amb un lleuger treball de fons d’en Toriyama; va intentar recuperar el to de la primera part però el poc recolzament del públic va provocar que ràpidament recuperés les grans batalles i les transformacions successives.

Bola de Drac Dragon Ball

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies