Cómo acabar con tu jefe
7Valoració

Nick (Jason Bateman) treballa com un esclau i satisfà tots els capricis del seu cap, Harken (Kevin Spacey), amb l’objectiu d’aconseguir una promoció. Dale (Charlie Day) és assetjat sexualment per la seva cap, la doctora Julia Harris (Jennifer Aniston).  Kurt (Jason Sudeikis) és feliç treballant en una empresa familiar quan el propietari mor i l’empresa acaba en mans del fill, Pellit (Colin Farrell), que no es preocupa gens dels treballadors. Nick, Dale i Kurt són amics, tenen molts problemes a la feina i decideixen buscar una solució certament radical.

La comèdia políticament incorrecta, plena d’acudits grollers, és un gènere que darrerament torna a estar de moda. Podem recordar que aquest any hem vist la segona part de Resacón, La boda de mi mejor amiga o Bad Teacher. Totes demostren que en comèdia ja no val qualsevol cosa i, especialment, que les històries ensucrades i amables ocupen un lloc menys preferencial que les que estan plenes de comentaris cruels i acudits grollers. Como acabar con tu jefe presenta una història que no és massa original i que embogeix un pel massa a mesura que avança el metratge però que compta en el costat positiu amb acudits molt divertits i un humor incorrecte però no ofensiu. Beu de Resacón en Las Vegas com a referent principal però a la vegada pren el seu propi camí presentant una història que no arriba al grau de bogeria de la pel·lícula de Todd Philips. En aquesta es tracta un problema amb el que tots podem identificar-nos d’una manera o altra i es converteix en un cúmul de moments desafortunats i gags bastant funcionals.

Como acabar con tu jefe

Les comèdies funcionen si els acudits són bons i si els actors donen la talla. Aquesta pel·lícula és afortunada en els dos sentits: presenta situacions que fan gràcia (impagable és el moment en el que els tres protagonistes volen sortir de l’aparcament del centre comercial en el que es troben) i uns actors que estan a l’alçada del repte. El trio protagonista (Jason Bateman, Charlie Day i Jason Sudeikis) tenen una gran química que fa que totes les escenes junts siguin sorprenents i tinguin gràcia. Curiosament els tres venen de la televisió on han participat en productes com Arrested Development, It’s always sunny in Philadelphia, Saturday Night Live o 30 Rock. Són grans actors de comèdia i ho demostren construint personatges exagerats però a la vegada creïbles, amb els que l’espectador es pot identificar. També estan particularment bé Jennifer Aniston i Kevin Spacey, donant vida a uns caps completament passats de voltes. En el cas d’Aniston, es reconeix un esforç per fugir de la comèdia amable a la que ella està acostumada i apropar-se a un gènere més reconegut i en el que demostra que pot encaixar a la perfecció. Menys temps i dedicació rep el personatge interpretat per Colin Farrell al qual li falta alguna escena més clara per tal de justificar el seu antagonisme amb Kurt. Finalment Jamie Foxx interpreta amb fortuna (considerant lo poc acostumats que estem de veure’l en comèdies) a un “assassí” que aconsella el trio protagonista de manera una mica surrealista. Les relacions entre els personatges estan ben desenvolupades en general i l’equilibri entre l’humor que prové del diàleg i el que prové de la comèdia de situació més física afavoreix que tots els actors tinguin moments en els que mostrar les seves aptituts.

Como acabar con tu jefe

Como acabar con tu jefe és una comèdia entretinguda plena de situacions divertides on importa poc si la trama se surt una mica de mare en la part final. El seu objectiu és fer-nos riure i això ho aconsegueix. Sembla que estem de sort darrerament amb les comèdies, un gènere difícil però que ha trobat una manera de fer que connecta amb el públic. Per passar una molt bona estona al cinema.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X