Inauguració
INTRUDERS
Espanya- 100 m.
Direcció: Juan Carlos Fresnadillo
Guió: Nicolás Casariego, Jaime Marques
Fotografia: Enrique Chediak
Intèrprets: Clive Owen, Carice Van Houten, Daniel Brühl, Pilar López de Ayala, Ella Purnell, Izán Corchero

Fora de competició

El director canari Juan Carlos Fresnadillo reuneix un repartiment internacional en la seva nova pel·lícula, un thriller fantàstic sobre dues famílies atemorides per estranys successos: a Anglaterra, una nena té malsons amb una criatura monstruosa que sembla tenir la facultat d’envair el món real; a Espanya, un nen és víctima de l’atac d’un desconegut sense rostre…

Clausura
INTOUCHABLES (INTOCABLE)
França- 109 m.
Direcció: Eric Toledano, Olivier Nakache
Guió: Eric Toledano, Olivier Nakache
Fotografia: Mathieu Vadepied
Intèrprets: François Cluzet, Omar Sy

Fora de competició
Una comèdia centrada en la inesperada amistat que sorgeix entre dues persones amb no-res en comú i maneres molt diferents d’entendre la vida: un milionari que s’ha quedat tetraplègic a causa de un accident i l’home al que contracta perquè el cuidi, un immigrant provinent dels suburbis de París que acaba de sortir de la presó.

11 FLOWERS
Xina- 120 m.
Direcció: Wang Xiaoshuai
Guió: Wang Xiaoshuai
Fotografia: Dong Jin Song
Intèrprets: Liu Wenqing, Wang Jinchun, Yen Ni

La nova pel·lícula del director de “La bicicleta de Pequín” es desenvolupa durant els anys previs a la mort de Mao Zedong. Wang Han, un noi de 11 anys de la província de Ghizhou, es troba cara a cara amb un assassí que fuig. Ocult en el bosc, l’home, que està ferit, intenta convèncer a Wang Han que li ajudi a sortir d’aquí. Wang Han i els seus amics li prometen no dir res a la policia.

ADIKOS KOSMOS / UNFAIR WORLD (MUNDO INJUSTO)
Grècia-Alemanya- 118 m.
Direcció: Filippos Tsitos
Guió: Filippos Tsitos, Dora Masklavanou
Fotografia: Polidefkis Kyrlidis
Intèrprets: Antonis Kafetzopoulos, Theodora Tzimou, Christos Stergioglou

La tendra i tragicòmica història de Sotiris, un funcionari de policia amb un gran sentit de l’ètica que sempre perdona a aquells delinqüents que són víctimes d’un món injust. La seva fixació per la justícia serà posat a prova quan mati a un home i s’enamori d’una dona. Una rondalla moral narrada amb humor minimalista.

AMEN
Corea- 72 m.
Direcció: Kim Ki-duk
Guió: Kim Ki-duk
Fotografia: Kim Ki-duk
Intèrprets: Kim Ye-na

Kim Ki-duk, el director sud-coreà de major projecció internacional, ha rodat íntegrament a Europa la seva nova pel·lícula. El seu càmera segueix l’estranya i inquietant odissea d’una jove coreana que arriba a París a la recerca d’una persona a la qual ha de seguir fins a Venècia i Avignon. Un misteriós personatge que s’oculta després d’una màscara antiga la segueix a totes parts i l’acorrala sense parar…

AMERICANO
França- 105 m.
Direcció: Mathieu Demy
Guió: Mathieu Demy
Fotografia: George Lechaptois
Intèrprets: Mathieu Demy, Salma Hayek, Géraldine Chaplin, Chiara Mastroianni, Carlos Bardem

Opta al Premi Kutxa-Nuevos Directores
Incapaç de plantar cara a la mort de la seva mare, Martin decideix anar-se a Tijuana a la recerca de Lola, una dona mexicana que va conèixer de petit i que ocupava un lloc especial en la vida de la seva mare. Finalment la trobarà en “l’Americà”, un club privat on Lola actua com stripper totes les nits. Debut en la Direcció de l’actor Mathieu Demy, fill del cineasta Jacques Demy.

THE DEEP BLUE SEA
Regne Unit- 98 m.
Direcció: Terence Davies
Guió: Terence Davies
Fotografia: Florian Hoffmeister
Intèrprets: Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Simon Russell Beale

Terence Davies adapta l’obra teatral homònima de Terence Rattigan, un dels grans dramaturgs britànics del segle XX. El seu protagonista, Hester Collyer, és una dona que duu una vida privilegiada com esposa d’un jutge del Tribunal Suprem, Sir William Collyer. Però per a sorpresa de tots els quals l’envolten, deixa al seu marit per a anar-se a viure amb un jove ex pilot de la RAF del que s’ha enamorat apassionadament.

HAPPY END
Suècia- 97 m.
Direcció: Björn Runge
Guió: Kim Fupz Aakeson
Fotografia: Ulf Brantås
Intèrprets: Ann Petrén, Malin Buska, Gustaf Skarsgård, Johan Widerberg, Peter Andersson

Un drama que té com tema central el maltractament físic i psicològic a la dona en la societat actual. Encara que Jonna, Peter, Katrine, Asger i Mårten tenen importants vincles entre si, eviten ser sincers els uns amb els altres. Tots ells viuen en un món d’ombres ple de mentides i falsedats.

KISEKI / I WISH (KISEKI)
Japó- 126 m.
Direcció: Hirokazu Kore-eda
Guió: Hirokazu Kore-eda
Fotografia: Yamazaki Yutaka
Intèrprets: Koki Maeda, Oshiro Maeda, Joe Odagiri, Ryoga Hayashi, Seinosuke Nagayoshi

En la seva nova pel·lícula, el mestre japonès Hirokazu Koreeda s’acosta al món de la infància per a narrar la història de Koichi, un nen que viu amb la seva mare i avis en Kagoshima, al sud de la illa de Kyushu. El seu germà petit, Ryunosuke, viu amb el seu pare en Hakata, al nord de Kyushu. El divorci dels seus pares els ha separat, però Koichi només desitja reunir-se amb ell. Quan s’assabenta que un nou tren bala unirà les dues ciutats, comença a creure en un miracle.

LOS MARZIANO
Argentina- 89 m.
Direcció: Ana Katz
Guió: Daniel Katz, Ana Katz
Fotografia: Julián Apezteguía
Intèrprets: Guillermo Francella, Arturo Puig, Rita Cortese, Mercedes Morán, Abián Vainstein

La nova pel·lícula de la directora argentina Ana Katz és una agredolça comèdia familiar protagonitzada per dos germans, Juan i Luis, que duen anys barallats. Delfina, la tercera germana, juntament amb l’esposa de Luis, Nena, intenten intervenir, en va. Però la presència de Juan a Buenos Aires en els dies pròxims al natalici de la seva filla i el desig d’ella de festejar-lo amb els seus oncles obligaran als germans a retrobar-se.

NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOS
Espanya- 118 m.
Direcció: Enrique Urbizu
Guió: Enrique Urbizu, Michel Gaztambide
Fotografia: Unax Mendia
Intèrprets: José Coronado, Rodolfo Sancho, Helena Miquel, Juanjo Artero

Un diumenge qualsevol, l’inspector Santos Trinidad, de camí a casa, ja molt borratxo, es veu involucrat en un triple assassinat. Un testimoni aconsegueix escapar… i podria incriminar-li. Un thriller amb tot l’esperit del millor cinema negre dirigit, per un dels millors especialistes espanyols en el gènere, Enrique Urbizu.

LOS PASOS DOBLES
Espanya-Suïssa- 86 m.
Direcció: Isaki Lacuesta
Guió: Isaki Lacuesta, Isa Campo
Fotografia: Diego Dussuel
Intèrprets: Bokar Dembele, Miquel Barceló, Amo Pegnere Dolo, Amassagou Dolo

La millor forma de fugir de les teves perseguidores sense deixar rastre és caminar cap a enrere, sobre les teves pròpies petjades. Això creia François Augiéras, pintor, escriptor i aventurer a Àfrica, que va cobrir de pintures un búnquer militar en el desert i després el va deixar enfonsar-se en la sorra perquè ningú ho trobés fins al segle XXI. El cineasta Isaki Lacuesta i el pintor Miquel Barceló evoquen la fascinant figura de Augiéras.

RAMPART
EEUU- 102 m.
Direcció: Oren Moverman
Guió: Oren Moverman, James Ellroy
Fotografia: Bobby Bukowski
Intèrprets: Woody Harrelson, Robin Wright, Sigourney Weaver, Ned Beatty, Ice Cube

Opta al Premi Kutxa-Nuevos Directores
Basat en un argument del novel·lista James Ellroy, aquest segon llargmetratge d’Orin Moverman té com protagonista a l’agent de policia Dave Brown, un veterà de Vietnam que es dedica a fer “el treball brut de la gent” i a aplicar uns mètodes qüestionables. Quan el graven copejant a un sospitós, entra en una espiral emocional que s’agreuja pels seus errors passats i la seva actitud davant un escàndol de corrupció en el qual està implicat.

LAS RAZONES DEL CORAZÓN
México-España- 139 m.
Direcció: Arturo Ripstein
Guió: Paz Alicia Garcíadiego
Fotografia: Alejandro Cantú
Intèrprets: Aracelia Ramírez, Vladimir Cruz, Plutarco Haza, Patricia Reyes Spíndola

Lliure adaptació de la novel·la de Gustave Flaubert Madame Bovary a càrrec d’un dels cineastes que millor ha sabut reflectir els abismes i inferns de l’amor, el mexicà Arturo Ripstein. Traslladant la història al Mèxic actual, la pel·lícula té com protagonista a Emilia, un mestra que enganya al seu marit amb un amant pel qual sent una passió malaltissa. Però el dia que aquest l’abandona sent que la seva vida deixa de tenir sentit.

SANGUE DO MEU SANGUE (SANGRE DE MI SANGRE)
Portugal- 139 m.
Direcció: João Canijo
Guió: João Canijo
Fotografia: Mário Castanheira
Intèrprets: Rita Blanco, Anabela Moreira, Cleia Almeida, Rafael Morais

Márcia és mare soltera de dos fills, treballa com cuinera i comparteix la seva casa en un barri perifèric de Lisboa amb la seva germana, Ivete, perruquera en un centre comercial. Un dia, Cláudia, la seva filla, que estudia infermeria i treballa com caixera en un supermercat, li explica que s’ha enamorat d’un home casat més gran que ella. Un apassionat relat familiar amb tot l’esperit dels grans melodramas.

LE SKYLAB
Francia- 91 m.
Direcció: Julie Delpy
Guió: Julie Delpy
Intèrprets: Julie Delpy, Eric Elmosnino, Aure Atika, Noémie Lvovsky, Bernadette Lafont

Quarta pel·lícula dirigida per l’actriu francesa Julie Delpy. Aquesta nostàlgica comèdia es desenvolupa en 1979, quan el món esperava que l’estació espacial Skylab caigués sobre la Terra. Albertine és una nena de deu anys que assisteix a la celebració familiar del natalici de la seva àvia i viurà un cap de setmana ple de descobriments i històries d’amor.

TAKE THIS WALTZ
Canadá- 116 m.
Direcció: Sarah Polley
Guió: Sarah Polley
Fotografia: Luc Montpellier
Intèrprets: Michelle Williams, Seth Rogen, Luke Kirby, Sarah Silverman, Jennifer Podemski

Opta al Premi Kutxa-Nuevos Directores
Segona pel·lícula com directora de l’actriu Sarah Polley, la història sobre la jove, Margot, que ha de triar entre dos amors: un és el seu marit, autor de llibres de cuina; l’altre, un farmacèutic pel qual sent una immediata atracció i que viu a l’altre costat del carrer. Tota una reflexió sobre les relacions de parella i com afecten a l’amor, el sexe i a la imatge que tenim de nosaltres mateixos.

LA VOZ DORMIDA
España- 128 m.
Direcció: Benito Zambrano
Guió: Benito Zambrano, Ignacio del Moral
Fotografia: Alex Catalán
Intèrprets: Inma Cuesta, María León, Marc Clotet, Daniel Holguín, Ana Wagener

Benito Zambrano adapta la novel·la homònima de Dulce Chacón, ambientada en els anys que van seguir la guerra civil espanyola i centrada en la relació entre dues germanes: Hortensia està embarassada i en la presó a Madrid, Pepita ha arribat de Còrdova per a estar al seu costat i fer-se càrrec del nen quan neixi; totes duesmantenen relacions amb guerrillers clandestins ocults en la serra.

ALBERT NOBBS
Reino Unido-Irlanda- 108 m.
Direcció: Rodrigo García
Guió: Gabriella Prekop, John Banville, Glenn Close
Fotografia: Michael McDonough
Intèrprets: Glenn Close, Mia Wasikowska, Aaron Johnson, Janet McTeer, Pauline Collins, Brenda Fricker, Jonathan Rhys Meyers, Brendan Gleeson

Fora de competició
Glenn Close interpreta a una valerosa dona que lluita per obrir-se pas en la societat masclista i patriarcal de la Irlanda del segle XIX fent-se passar per home per a aconseguir una ocupació en un hotel. La reputada actriu produeix i co-escriu el guió (al costat del novel·lista John Bainville) i dirigeix Rodrigo García, responsable de pel·lícules com “Cosas que diría solo con mirarla”, “Nueve vidas” o “Madres e hijas”.

BERTSOLARI
Espanya- 90 m.
Direcció: Asier Altuna
Guió: Asier Altuna
Fotografia: Gaizka Bourgeaud

Fora de competició
El bertsolari és el improvisador de versos cantats en euskera. Aquesta tradició oral ha sabut evolucionar i adaptar-se als temps connectant amb les generacions més joves. Aquest documental ens acosta als més populars bertsolari del País Basc per a endinsar-nos en els secrets d’aquest complex art de la poesia oral.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies