Los amos de Brooklyn
6Valoració

La pel·lícula presenta les vides de tres policies de Nova York que es troben en estadis ben diferents de les seves carreres. Pel policia veterà Eddie Dugan (Richard Gere) és la seva darrera setmana de treball abans de la jubilació. Tot i així, haurà d’entrenar alguns policies joves que el ficaran en problemes. Sal Procida (Ethan Hawke), oficial d’estupefaents, és capaç de fer qualsevol cosa per tal de donar a la seva dona i als seus set fills una vida millor de la que tenen. Per últim Clarence “Tango” Butler (Don Cheadle) està infiltrat en bandes de narcotraficants i busca una manera de sortir i aconseguir un ascens. Tots tres es troben en moments definitoris de les seves vides, tots busquen una vida millor i més tranquil·la, tots treballen en un món massa perillós.

La darrera pel·lícula d’Antonie Fuqua arriba amb més d’un any de retard respecte a la seva estrena als Estats Units. Les raons d’això són difícils d’endevinar, el que sí puc dir és que aquesta producció no ens ofereix res que no haguem vist abans en altres ocasions. No és gens original que una pel·lícula presenti un retrat d’un dels districtes més perillosos de la ciutat de Nova York a través dels ulls de la gent que la protegeix. Des d’aquest punt de vista, Los amos de Brooklyn no aporta massa a banda d’intrigues entre grups de narcotraficants, esforços per acabar amb el crim per part dels policies i els típics retrats dels agents de la llei que han caigut en el costat fosc. Tot i que el guió no s’esforça en donar una perspectiva diferent del mon policíac, sí que encerta més en el retrat dels tres protagonistes. Suficientment definits i amb una evolució apreciable al llarg del metratge, els seus problemes són el motor que fa funcionar la història i que aconsegueix que sigui més interessant en la seva segona part que en la primera. Aquesta segona part, amb els conflictes ja presentats , se centra més en les especificitats dels seus problemes i menys en disquisicions general sobre el món del crim i el funcionament de la policia de NY. Les escenes finals són el suficientment emocionants per mantenir un interès que difícilment es desperta en la primera hora de metratge.

Los amos de Brooklyn

Els tres actors protagonistes (i la resta de secundaris) sostenen una pel·lícula que sobreviu gràcies a ells. Especialment Don Cheadle està esplèndid com a policia infiltrat que es veu atrapat entre el compromís amb la seva professió i un deute personal amb un dels narcotraficants. És un personatge en contínua tensió que ha de construir una personalitat completament diferent de la seva i que ha perdut massa per progressar en la seva carrera professional. És un drama personal comprensible i molt ben desenvolupat, de principi a fi, i ell sol podria ser el motor de tota la trama. Afortunadament els personatges de Richard Gere i Ethan Hawke no molesten. Amb històries molt més convencionals, els dos actors s’esforcen en aprofundir en les motivacions dels protagonistes i donar tridimensionalitat a uns personatges que estan més desdibuixats. Tot i així, a mesura que avança la història, els seus avenços són cada cop més interessants, especialment en el cas de Gere.

Los amos de Brooklyn és un thriller policíac típic correctament construït però poc sorprenent. Amb un ritme desigual, funciona millor cap al final que al principi però, afortunadament, en generar un interès creixent la sensació que un té en sortir del cinema és més positiva que negativa.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies