"En Noah Barlywater fuig de casa" de John Boyne
6Valoració

John Boyne es va fer famós arreu amb la seva novel.la “El noi del pijama de ratlles”, una història que va commoure el món, i posteriorment va repetir èxit amb “La casa del propòsit especial”. Ara amb “En Noah Barleywater fuig de casa”, l’autor irlandès presenta la seva particular revisitació d’un conte etern i universal.

En Noah Barleywater té vuit anys i acostuma a fer veure que els problemes no existeixen, fins al punt que fuig de casa seva per tal de no haver d’afrontar-los. En la seva fugida en Noah s’endinsarà en un món diferent, curiós i màgic, en el qual farà una transformació interior tan necessària com difícil. Així, dintre del bosc en Noah troba una botiga molt especial, amb un joguinaire igualment peculiar, que explica històries fascinants i que també fabrica  joguines plenes de màgia.  Igual que en les seves obres anteriors, l’autor es proposa donar una visió diferent i personal d’una història ja coneguda. Si a “El noi del pijama de ratlles” Boyne s’endinsava en el drama de l’holocaust, tantes vegades explicat, per il.luminar-lo amb la seva sensibilitat particular des de l’òptica d’un nen, en el cas de la seva nova novel.la fa quelcom semblant amb un altre nen llegendari.

El plantejament d’ “En Noah Barleywater fuig de casa” pot fer pensar que es tracta d’una història destinada principalment a un públic jove, però en realitat la fàbula que explica en John Boyne és un camí de superació del qual tothom, adults inclosos, pot extraure quelcom positiu.

El ritme de la novel.la no decau en cap moment, i conté alguns dels elements sorprenents gràcies als quals l’autor irlandès s’ha fet conegut i estimat per la seva legió de seguidors. Els pocs personatges centrals són suficientment interessants com per  guanyar-se la simpatia del lector, tot i que no aconsegueixen la profunditat i l’impacte emocional dels que poblaven “El noi del pijama de ratlles“.


Editorial: Empúries
ISBN: 978-84-9787-689-6
Pàgines: 280
Preu: 14€

John Boyne va néixer a Dublin el 1971 i es va llicenciar en Literatura Anglesa a la mateixa ciutat. Va fer un curs de creació literària a Norwich i va guanyar el premi Curtis Brown. Va començar a publicar relats i aviat va publicar la primera novel·la, The Thief of Time (2000). És autor de sis novel·les. El noi del pijama de ratlles li ha valgut diversos premis, entre els quals l’Irish Book Award dues vegades. També va quedar finalista del prestigiós British Book Award i Miramax en va fer una pel·lícula. Empúries ha publicat Motí al Bounty (2008), La casa del propòsit especial (2009) i En Noah Barleywater fuig de casa (2011). Les seves novel·les s’han traduït a més de trenta idiomes.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies