El nom del vent
8Valoració

En una posada en terra de ningú, un home es disposa a relatar, per primera vegada, l’autèntica història de la seva vida. Una història que únicament ell coneix i que ha quedat diluïda després dels rumors, les conjectures i els contes de taverna que l’han convertit en un personatge llegendari a qui tots donaven ja per mort: Kvothe … músic, captaire, lladre, estudiant, mag, heroi i assassí.

Kvothe (pronunciat “cuouz”) revelarà la veritat sobre ell mateix. Un home que ha tingut molts noms al llarg del temps, relatarà per primer cop la seva veritable història. Començarà pel principi: la seva infantesa en una troupe d’artistes itinerants, els anys malvivint com un lladregot als carrers d’una gran ciutat, i la seva arribada a una universitat on esperava trobar totes les respostes que havia estat buscant.

“El nom del vent” és una novel·la d’aventures, d’històries dins d’altres històries, de misteri, d’amistat, d’amor, de màgia i de superació. Escrita de la mà de Patrick Rothfuss, és el debut d’aquest professor de llengua i filologia anglesa de la Universidad de Wisconsin i és el primer llibre d’una trilogia, “Crónica del asesino de reyes”.

Que “El nom del vent” és inici d’una trilogia queda molt clar. Podríem dir que aquest llibre és com una introducció, encara que seria més adient dir que és com una teranyina on resulta difícil no quedar atrapat. La història, els seus personatges i els seus paisatges deixen al lector amb ganes de més, de molt més. Publicat en castellà al març de 2009 i, publicat ara en edició butxaca, els lectors han hagut d’esperar més de dos anys a que Rothfuss, un escriptor meticulós pel que sembla, acabés de revisar el segon volum de la trilogia, Aquest 3 de novembre surt a la venda la segona part de la història que serà publicada per Plaza &Janés sota el títol “El temor d’un home savi”. Un munt de lectors frisen per tenir-lo a les seves mans i de fet, ja es pot reservar a moltes llibreries.

“El nom del vent” és d’un d’aquells llibres per llegir d’una “sentada”. Concretament en el meu cas feia molt temps que no trobava una novel·la de fantasia tan convincent. “El nom del vent” obre una porta a un món increïble i ens convida a visitar-lo, empenyent-nos sense deixar-nos alternativa a fugir,

Si no el coneixeu aprofiteu ara que la novel·la reeditada a deBols!llo per endinsar-vos en els orígens del misteriós Kvothe. “El nom del vent” està especialment recomanada per tots aquells que busquen un llibre que els condueixi a un món de fantasia, màgia i moltes aventures. Un món fantàstic que en la seva redacció i evocació deixa més que satisfets als fills perduts del senyor dels anells. I si el ja el coneixeu, feu compte enrere que el segon volum està a no res d’arribar a les vostres mans.

En la pàgina oficial, podreu descobrir les primeres pàgines de la novel·la i jutjar per vosaltres mateixos si està a l’alçada de les vostres expectatives, us asseguro que us sorprendrà gratament.


Editorial: Plaza & Janés editores
ISBN: 9788401337208
Pàgines: 872
Preu: 22,90 € (DeBolsillo: 9,95€)

Patrick Rothfuss viu a Wisconsin i es dedica exclusivament a l'escriptura. “El nom del vent”, la seva primera novel·la, s'ha convertit en el debut més elogiat de l'última dècada. Ha estat traduïda a vint llengües i va guanyar el premi Quill al millor llibre de literatura fantàstica. Amazon.com, la major llibreria online del món, el va seleccionar entre les seves deu «joies ocultes» de 2007 i li va dedicar una ressenya entusiasta. Per la seva mestria com a narrador i l'originalitat de la seva història, la crítica ha equiparat a Rothfuss amb grans escriptors com JRR Tolkien, Ursula K. Le Guin i George R.R. Martin.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X