Aventuras en la Brigada del Rifle
2Valoració

Aventuras en la  Brigada del Rifle, un còmic escrit per Garth Ennis i plasmat al paper per Carlos Ezquerra, és la versió bastarda del gran film de Quentin Tarantino Inglorious Bastards (Malditos Bastardos). El còmic neix amb la mateixa idea, però amb un pare completament diferent, i això es nota.

Amb un humor infantil i uns personatges molt poc treballats, Ennis i Ezquerra ens traslladen a l’Europa dels anys 40 en plena Segona Guerra Mundial. La Brigada del Rifle, un grup format pels millors membres de l’exèrcit anglès dirigit pel Capità Hugo, s’encarregarà de combatre els nazis duent a terme les missions més perilloses i insòlites que ens puguem imaginar.

El còmic es vertebra en dues històries, i cadascuna d’aquestes històries correspon a una missió diferent.  En al primera història, aquest equip d’elit haurà d’infiltrar-se pels carrers de Berlín durant un bombardeig en una missió tan incerta com perillosa. Seran capturats i torturats, però gràcies a la seva perspicàcia i al seu humor tan peculiar sortiran airosos i llestos per a la següent missió. En canvi, la segona trama del llibre dóna un gir de 360 graus respecte a la primera i trasllada la història al món àrab, més concretament a Semmen (un país inventat, suposo). La missió, trobar el testicle perdut d’Adolf Hitler. Alemanys, Britànics i Americans viatjaran a Semmen amb l’objectiu de fer-se amb el preuat testicle d’Adolf, ja que, segons la llegenda, qualsevol exèrcit que posseeixi tan valuosa “joia” esdevindrà invencible. Un argument prou divertit i curiós, però que en mans d’Ennis i Ezquerra es desinfla com si d’un globus inflat per un asmàtic es tractés.

Aventuras en la brigada del rifle

En definitiva, Garth Ennis s’ho passa d’allò més bé desacreditant els nazis i Carlos Ezquerra (il·lustrador  aragonès) dóna vida de forma magistral a totes les escenes que idea Ennis. No obstant, el còmic barreja d’una forma no gaire dissolta l’humor negre i l’humor infantil, de forma que el producte final acaba sent un entreteniment més adequat per a preadolescents que no pas per a amants del còmic en general.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
Pàgines: 144 pàgines
Preu: 15,95 €
Guió: Garth Ennis
Dibuix: Carlos Ezquerra

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies