Cowboys & Aliens
5Valoració

Des d’un punt de vista formal no ha de resultar estranya la mescla que proposa aquesta pel·lícula. Si sempre ens han presentat els extraterrestres com entitats molt més avançades que nosaltres, no és gens agosarat pensar que igual que ens visiten (cinematogràficament) en l’actualitat també ens podrien haver visitat fa més de 100 anys. Segurament Scott Mitchell Rosenberg va seguir aquest raonament quan va decidir unir en un mateix còmic (origen d’aquesta producció) els tòpics més típics del western amb l’aproximació més habitual al gènere extraterrestre.

L’any 1985 al territori de Nou Mèxic, un misteriós home sense records (Daniel Craig) arriba a un petit poble al mig del desert, governat amb ma ferma pel coronel Dolarhydel (Harrison Ford). Aquest poble que no acostuma a donar la benvinguda a forasters es veurà atacat per naus que segresten els seus habitants, entre ells el fil del coronel. Així, Dolarhydel, el foraster amnèsic i altres habitants del poble perseguiran als seus atacants per salvar familiars i amics.

Cowboys and Aliens

La transgressora mescla de gèneres que promet el títol es queda en aparença a mesura que avancen els minuts de metratge. Un guió simple, personatges esquemàtics i situacions ja vistes serien les característiques més destacables de la pel·lícula. En la part positiva alguna sorpresa i la presència dels extraterrestres dosificada i ajustada a les necessitats de la història. La pel·lícula funciona millor en la part de western. Tot i comptar amb personatges arquetips del gènere, les interaccions entre ells funcionen bé i posen en escena un poble on es poden explicar històries interessants. Els problemes apareixen quan s’uneixen els extraterrestres a la trama, perquè perdem la part western i ens quedem amb una història típica d’invasió alienígena ambientada en un moment històric diferent a l’habitual. Les sinergies entre els dos mons no s’aprofiten i al final dona igual que siguin cowboys o presidents dels Estats Units.

La pel·lícula tampoc dona massa marge als actors per fer una feina gaire lluïda ja que els seus personatges no tenen la solidesa suficient per permetre una bona caracterització. No obstant, el trio protagonista (Craig, Ford i Wilde) funciona bé en pantalla en les seves relacions dos a dos (Craig-Ford i Craig-Wilde) ajudant a que la pel·lícula sigui més fluïda del que seria sense ells. Els secundaris, per la seva banda, són bons actors amb poc paper que suporten bé el conjunt però que deixen amb ganes de més.

Cowboys and Aliens

En general, Cowboys & Aliens no és una bona pel·lícula, però tampoc dolenta. És un entreteniment intranscendent, una d’aquelles produccions destinades a fer passa l’estona demanant a l’espectador que posi el cervell a funcionar a poques revolucions i es disposi a passar dues hores de certa diversió.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X