Billy Bat
9.5Valoració

Ratpenat amb salsa de Shonen

Atenció adeptes del bon manga, “Billy Bat” la nova sèrie Shonen del mestre Naoki Urasawa, ja s’edita al nostre país. Planeta DeAgostini és de nou l’encarregada d’apropar-nos l’obra d’aquest artista que ja ens ha fet gaudir amb innegables obres de referència com “Monster” o “20th Century Boys”. Sèries de fórmula perfecta que Urasawa no dubta en repetir en un “Billy Bat” que, desprès de devorar els dos primers toms, podem dir que no perd frescor i que de ben segur farà les delícies de tots els seguidors d’Urasawa, alhora que resulta una bona opció pels no iniciats (tant en l’obra d’Urasawa, com en el món del manga en general). Animeu-vos.

De fet a “Billy Bat” trobem un àpat ple de sabors exòtics, intensos, sorprenents i plens de matisos i contrastos . A mode de confidència, La Finestra Digital us ofereix la recepta per aconseguir tal exquisidesa. Tots els ingredients necessaris per crear una obra al més pur estil Naoki Urasawa. (Advertència a tots els que seguiu la recepta: el resultat final tindrà molt a veure amb el grau de mestria en que el cuiner manipuli els ingredients).

Ingredients:

– 300 gr. d’intriga
Principal ingredient de les històries de Naoki Urasawa. En aquesta ocasió un dibuixant nord-americà d’origen Japonès descobreix que el protagonista del seu còmic “Billy Bat” ja existia abans de que ell el dibuixés. La seva recerca dels orígens de “Billy Bat” és plena de viatges, misteris i situacions sorprenents que revifen una intriga molt addictiva.

– 50 gr. de sentit de l’humor
Tot i el predominant gust a misteri de “Billy Bat” no hi falta una apreciable dosi d’humor. La fórmula “davant situacions impredictibles reccions divertides” sempre facilita una bona digestió.

– 2 cullerades de Secta/Religió
Si a “20th Century Boys” una organització sectària amenaçava amb la destrucció del món, a “Billy Bat” una força superior entra en joc. El bé, el mal, Judas, messies, adoradors,… la cosa està ebullició.

– Un grapat de salts temporals
El domini del temps en el guions d’Urasawa és sorprenent. A “20th Century Boys” ja ens va deixar bocabadat amb aquests salts interpersonals de tercer grau, però amb “Billy Bat” el tema és complica amb salts mil•lenaris. De moment del s.XX, al s.I, passant per s.XIX. I això que la sèrie acaba de començar.

– Un rajolí d’infantesa
Innocència, curiositat, gràcia innata i una curiosa mescla de por i valentia, característiques principals dels nens que habiten les històries d’Urasawa. Ja és habitual a la seva obra (gràcies als salts temporals) que coneguem la infantesa dels protagonistes. Moments intensos que sovint marquen les il•lusions i traumes de la maduresa.

– Un got de dinamisme
Un ratllat de vitalitat inunda les vinyetes d’Urasawa. Virtuós del moviment gràfic, Urasawa dota de dinamisme les seves obres a dues bandes, amb un guió ple de girs i una composició del plans cronometrada.

– Encenalls de Detallisme
Malgrat el ritme ràpid del guió no s’han de descuidar els detalls. En l’obra en Urasawa, i cada vegada més, qualsevol vinyeta és bona per prendre’s un minut per respirar i perdre’s admirant la qualitat d’uns dibuixos acurats en extrem.

– Cultura nipona al gust
Com no podia ser d’una altra forma, Urasawa torna a recolzar-se en la seva cultura en molts moments de “Billy Bat”. Des de costums alimentàries, tradicions, supersticions o moments històrics. Tot i així, Urasawa no renuncia a condimentar les seves històries amb sabors forans i adopta una posició moderna i oberta. Un bon reflex del panorama social actual del Japó, malgrat que la història de “Billy Bat” es centri principalment en mitjans de S.XX.

Bon profit!


Editorial: Planeta DeAgostini Cómics
Pàgines: 200 pàgs. per volum.
Preu: 8,95€ per volum.
Guió: Naoki Urasawa, Takashi Nagasaki
Dibuix: Naoki Urasawa

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies