La boda de mi mejor amiga
8Valoració

Annie (Kristen Wiig) està passant per una mala època: el seu negoci va fracassar, el seu promès la va deixar, té una feina que detesta i manté relacions amb un home que només la considera una diversió. Quan la seva amiga Lilian (Maya Rudolph) li diu que està preparant el seu casament i que vol que ella sigui la seva dama d’honor, Annie es troba amb una oportunitat de fer una cosa que l’ompli i la faci feliç. Però la rivalitat amb Helen (Rose Byrne), la nova amiga de Lilian, i la incapacitat per controlar els seus propis problemes convertiran la preparació del casament en un autèntic infern.

La boda de mi mejor amiga (desafortunada adaptació del títol original Bridesmaid) és una divertida comèdia que fa servir com a excusa el casament d’una de les protagonistes per explorar les relacions entre un grup d’amigues i els problemes i inseguretats del seu dia a dia. De principi a fi, la pel·lícula està plena d’acudits exagerats, totalment incorrectes i amb cert mal gust que ja són marca de la casa de tots aquells productes amb els que Judd Apatow té alguna cosa a veure. Però la principal virtut del film, a banda de ser extremadament divertit, és que aquestes bromes no són moments aïllats i inconnexos dintre de la història sinó que estan perfectament integrats en un guió que funciona i aconsegueix dibuixar a una Annie completament embogida però que és capaç de tot per la seva amiga.

La boda de mi mejor amiga

El que més sorprèn de la pel·lícula és que tant en la història com en els acudits és comparable a qualsevol comèdia salvatge més pròpia del públic masculí, sent Resacón en Las Vegas un dels darrers exemples que podem trobar. En aquest cas tots aquests elements s’han trasllada a una història típicament femenina i la unió d’aquests dos mons, tan separats a priori, dona com a resultat un producte fresc, que no deixa a cap espectador indiferent i que proporciona dues hores d’autèntica diversió.

En el repartiment brilla especialment Kristen Wiig, també guionista de la producció, que demostra una capacitat meravellosa per la comèdia però també per les actuacions més intimistes sense caure en el drama fàcil. El seu personatge està perfectament definit i té una evolució constant i creïble al llarg de la pel·lícula i la seva relació amb el policia Nathan Rhodes (Chris O’Dowd) està tan ben portada que podria passar per real. Però Wiig no està sola a la pel·lícula i actrius com Maya Rudolph, Rose Byrne o la fantàstica Melissa McCarthy ens presenten uns personatges plens de contradiccions i demostren ser perfectes per la comèdia més boja.

La boda de mi mejor amiga

La boda de mi mejor amiga és, sens dubte, la comèdia de la temporada, una de les produccions més divertides dels últims temps que funciona com un rellotge durant tot el metratge. Una oportunitat poc habitual de veure un repartiment en estat de gràcia al servei d’un guió fantàstic.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies