Libre, solo y sin pasta
6Valoració

He dormit 1.000 hores (becaines incloses), he vist 72 pel·lícules (no totes bones), he passat 500 hores davant del televisor (videoclips, anuncis i sèries), he llegit 34 llibres (de butxaca), m’he preguntat 272 vegades què havia de fer amb la meva vida, m’he masturbat durant 20 hores (però no seguides)… En definitiva: no he perdut el temps.

Els seus pares l’han fet fora de casa amb l’esperança que s’espavili d’una vegada. Jove, ronso, ocurrent i irònic. Però també sensible, molt llegit i maldestre amb les dones. Trasto passeja per París, sense expectatives, fent gala de la seva inactivitat. És un d’aquests joves que, mentre busquen el seu lloc al món, fan de l’oci seva estranya forma de vida. Un d’aquests joves per als quals un treball es pot convertir en una divertida experiència sociològica.

Als seus vint-i-cinc anys, és un bala perduda, que no te la menor intenció de canviar. Sense projectes a la vista, ni grans il·lusions, decideix refugiar-se en la seva pròpia apatia en el pis d’una companya de la facultat. Quan la necessitat d’aconseguir allò que l’obliga a sortir al carrer — a les inhòspits carrers del Paris més cosmopolita- i buscar un treball, les peripècies es succeeixen sense treva. Per que Trasto, encara que sap que no pot viure sense pasta, te clar que no vol renunciar a la seva llibertat.

Un recull d’anècdotes vitals que ens porten a la pregunta de si els famosos integrants de la generació “ni-ni” on ni s’estudia ni es treballa és per causes personals com la desídia i desgana o és fruit de la societat on vivim en la que sovint per molts estudis que tinguis no serveixen per inserir-te al món laboral.

El protagonista és un noi de la nostra època, el podem reconèixer en els nostres amics, un traga-llibres, un sèrie addicte, un noi que menja allò que està precuinat o simplement viu de pizzes i “fast-food” o que rapinya el que pot dels seus amics amb una mica més de sort. Un noi que la societat no el deixa avançar ni créixer, esclau del seu temps no té les oportunitats de futur de fer-se un home i establir-se en una quotidianitat familiar i laboral. Potser parlem de “Peter Pans” enlloc de “ni-ni” o bé un deriva en l’altre.

Tot i les adversitats el llibre trasllada un missatge d’esperança als joves on ens diu que tot pot ser, tot pot passar i tot pot canviar cap a millor si hi posem de la nostra part alhora que veure que és un fet global recau en el refrany de “mal de molts, consol de babaus”.

Una lectura agradable i ràpida, on els personatges són tan reals que al acabar el llibre ja són amics teus, companys d’experiències i traumes, d’aventures i desventures… Amb un ritme vertiginós semblant al món actual, el llibre és una fotografia d’una generació incompresa per la precedent on el refugi de cadascú es troba als més recòndits hobbys.

Una novel·la original, sorprenent i plena d’humor que posa de manifest una realitat de la societat actual de forma corrosiva, sense pels a la llengua i plena de veritat.

Busqueu-vos-hi que us hi trobareu!!!


Editorial: Grijalbo
ISBN: 9788425346422
Pàgines: 208
Preu: 17,90 €

Romain Monnery és un jove autor de trenta anys nascut a Lió, França. Ha estudiat periodisme i, com el protagonista de la seva novel·la, ha estat becari i ha exercit els més variats treballs abans de poder desenvolupar la seva veritable passió.

Diguem que comparteixo amb el personatge del meu llibre una certa debilitat per les eleccions per defecte. Vaig triar els meus estudis de manera que triaven els meus amics, per després albirar un futur prometedor com a jugador de futbolí (frustrat per una història negra sobre una ungla trencada) i reorientant més tard cap al periodisme. Va ser una vegada a l'atur, després d'haver descobert a la meva pròpia costa que un no aborda la redacció d'un article com la d'una novel·la, que vaig posar en marxa l'únic projecte que veritablement m'il·lusionava: escriure un llibre.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies