"Sorry" de Zoran Drvenkar
7Valoració

Quatre joves amics de Berlín funden una agència que es dedica a «demanar perdó». En principi treballaran només per a empreses. Quan un particular anònim els enganya contractant-los per una disculpa força “especial”, cap d’ells pot preveure tot el que hauran de fer. Aquest client anònim serà el principi d’un malson sense fi. Les seves vides estaran en perill i seran les peces d’una joguina a les mans d’un ser que busca venjança.

Sorry”, el primer thriller de Zoran Drvenkar, és fascinant, captivador, directe i extremadament pertorbador. Zoran Drvenkar, d’origen croat, va guanyar amb “Sorry”, l’any passat del premi Friedrich Glauser, el guardó més prestigiós en el seu gènere en l’àmbit d’expressió alemanya,

Sorry” té plantejament inicial d’evident originalitat amb aquesta empresa que es pot contractar per demanar disculpes en nom teu però el que la fa encara més original i sorprenent és la manera en què està narrada. Una narració no lineal, amb salts al passat combinats amb la narració present i amb diversos punts de vista dels diferents personatges que aconsegueix atrapar al lector i, al que fins i tot, acaba convertint en una mena de narrador.

L’inici de la novel·la deixa ben clar que no és una novel·la suau. “Sorry” té un principi colpidor que deixa clar que no hi ha massa espai per les ànimes sensibles. De fet el tema de fons de la novel·la no és pas fàcil de pair. Potser amb alguns punts d’excessiu detall en certs moment “Sorry” no és una novel·la apta per qualsevol tipus de lector. Amb una primera part de la novel·la que és de totes, totes trepidant, “Sorry” peca cap al fina d’una narració un pèl precipitada, on passen masses coses i que, pot acabar confonent al lector.

El més important però és que Zoran aconsegueix sorprendre al lector prenent decisions i fent que passin coses que en principi pensem que no passaran,. Cap dels personatges que apareix a “Sorry” és invencible. Tots tenen les seves debilitats, els seus punts febles que els fan vulnerables i per tant, tots són susceptibles a que facin o els passi qualsevol cosa, fins i tot, les que d’entrada acostumem a descartar.

En resum, “Sorry” de Zoran Drvenkar està especialment recomanada per amants de thriller que necessitin que els sorprenguin amb una narració trepidant, pertorbadora i amb un punt diferencial.


Editorial: Seix Barral
ISBN: 978-84-322-3203-9
Pàgines: 432 pàgs
Preu: 20 € (ebook: 13,99 €)

Escriptor croata resident a Berlín, Zoran Drvenkar ha publicat tant novel·la com poesia i relats curts, destacant especialment la seva producció dedicada a joves adults. Drvenkar ha rebut premis i beques com l'Alfred Döblin, atorgada per l'Acadèmia de les Arts de Berlín. "Sorry" (2010) ha estat la seva primera obra publicada en espanyol.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X