Saga "Quatre noces" de Nora Roberts
8Valoració

Són femenines, independents, divertides, sexys i sòcies d’una empresa dedicada a organitzar noces… i encara segueixen solteres, però per molt temps?

De nenes ho compartien tot. Amb els anys s’han convertit en dones divertides, sexis i independents. I han creat una empresa on cadascuna posa el millor de si mateixa per a convertir un casament en el dia perfecte. L’èxit està assegurat si Parker s’ocupa de l’organització, Laurel del banquet, Emmaline de les flors i Mackensie de les fotos. Si algú sap com planejar el millor casament és aquest quartet d’amigues.

Encara que organitzar diversos enllaços a la setmana no garanteix trobar l’amor, que sempre apareix quan i on menys ho esperes. Degut a una tragedia familiar, les quatre acaben vivint juntes i representen el millor paper de les seves vides. Són germanes del cor i ningú pot amb elles, i molt menys tenint al Gran germà de la tribu en la perona d’en Del, el germà de la Parker i l’advocat de l’empresa.

El primer volum, “Álbum de boda“, se centra en la Mac, ella sempre s’ha sentit més còmode darrere de la càmera, amb la que capta aquests instants de felicitat en els que mai ha cregut. Fins que literalment ensopega amb un. De metro noranta. I encara que segueix convençuda que les cançons d’amor etern no es van escriure per a ella, per què no acceptar que, de vegades, la vida ens depara sorpreses? El fet de tenir una mare insoportable i de no venir d’una familia clàssica l’ha marcada des de l’infància, però la seva familia del cor li demostrarà que els pecats dels pares no són responsabilitat dels fills.

El segon volum, “Rosas sin espinas“, se centra en els arranjaments florals i rams de núvia, dels que Emma en sap una estona llarga. I d’homes, també. Arreu a on vagi, als cinc minuts ja els té a tots voletejant al seu voltant. Segons l’opinió de les seves tres millors amigues és la trencacors del Quartet, però Emma ha somiat sempre amb trobar a aquesta persona que ho canviaria tot i està decidida a seguir buscant-lo. El que mai va imaginar és que el pogués tenir tan a prop: Pot l’amistat transformar-se en amor?

El tercer volum, “Sabor a ti“, evoluciona amb la Laurel, una dona centrada en la seva feina i on l’única concessió al romanticisme en la seva vida és oferir la cloenda perfecte a una celebració perfecta, creant el més perfecte dels pastissos de casament. En tota la resta, ella anteposa el seu sentit pràctic i certa actitud cautelosa.

Encara que, quan es va amb tanta cura, es pot acabar caminant a les palpentes. I donar-se de cara amb Delaney Brown, advocat de l’empresa, germà d’una de les sòcies, i l’home més lleial i encantador, però també més exasperant, que hagi conegut. No és el moment de llençar-se i atrevir-se a provar una relació amb la que, fins ara, Laurel només podia somiar?

Pel meu gust aquesta és la més valenta de les quatre entregues, encara que us recomano llegir-la amb l’estòmac ple, és tant descriptiu amb els pastissos que entra gana.

L’últim volum, “Para Siempre“, se centra en la Parks. Fins ara, la relació més llarga i estable de Parker ha estat amb la seva BlackBerry. Ja ha passat algun temps des que va convertir a les seves amigues en sòcies i creà “Vots”. Des de llavors totes han trobat l’amor menys ella. Fins que una tarda de pluja el seu cotxe es surt de la carretera. I en aquest moment tan poc romàntic apareix Malcom Kavanaugh, que lluny de ser un príncep blau és un mecànic que representa el que Parker més avorreix: l’impredictible. O no és així? De vegades el destí és molt savi. Per què no anteposar el cor al cervell per una vegada a la vida quan el que està en joc és la teva pròpia felicitat?

Les novel·les d’aquesta saga no es centren només en el romanticisme, són un cant coral sobre l’amistat, la confiança, la valua de les dones independents, de la presa de decisions i de la familia, ja sigui de sang o afectiva. D’una llar i no una casa. I no es centra només en la mentalitat femenina en els seus personatges, sino que presenta molt bé els homes, tots ells diferents, però molt reals: en Carter, en Jack, en Del i en Mal.

Són novel·les molt divertides, sobretot en la dinàmica de feina de l’empresa “Vots”, un no parar amb tots els estereotips de nuvies i nuvis que us podeu imaginar: nervioses, prepotents, “sonades”, dolentes… sense oblidar les dames d’honor, els padrins i resta de fauna que augura un casorí poc convencional.

Pel meu gust, el que més m’ha agradat ha estat “Sabor a ti”. Potser per ser llaminera, però és quan es consoliden els personatges ja presentats amb els nous, una introducció molt suau i subtil, però magistral.

Una saga molt recomenable per la temporada de vacances, ideal per regalar a parelles i sobretot per gaudir d’una visió de la dona d’avui en dia, que sap el que vol i lluita per aconseguir-ho, ja sigui en el terreny sentimental o en el terreny laboral.


Editorial: Plaza & Janés Editores
Pàgines: 352 / 384 / 384 / 384
Preu: 17,50€ cadascun

Nora Roberts, l'autora número 1 en vendes del New York Times «l'escriptora preferida d'Amèrica», com la va descriure recentment la revista New Yorker, va comentar en una ocasió: «Jo no escric sobre Ventafocs que esperen assegudes a que vingui a salvar-les el seu príncep blau. Elles es basten i es sobren per tirar endavant soles. El "príncep" és com la paga extra, un complement, una mica més, però no l'única resposta als seus problemes ». Tres-cents milions d'exemplars impresos dels seus llibres avalen la complicitat que Nora Roberts aconsegueix establir amb dones de tot el món. L'èxit de les seves novel·les és indubtable, i els qui la llegeixen una vegada, repeteixen. Sap parlar a les dones d'avui sobre si mateixes: les seves lectores són professionals, fortes i independents, com els personatges que crea en els seus llibres, i les seves històries arriben a un públic femení molt ampli perquè són molt més que novel·les romàntiques.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X