S’apropen les vacances i amb elles un dels períodes de l’any més feliç però alhora més estressant. És per això que m’ha semblat interessant proposar-vos alguns dels meus llibres preferits per l’època de l’estiu, uns llibres que us agrairan la companyia i us donaran un temps a soles amb pau i tranquil·litat. Ja podeu anar a la platja, a la muntanya, viatjar en avió o fer un creuer, aquests llibres no fan el vermut, no paguen peatge i sempre us esperaran per continuar amb la seva història per on els hagueu aparcat. Us deixo les meves propostes i el que m’agradaria és que si teniu algun llibre adient per aquesta època el compartíssiu amb tots nosaltres.

“El Hobbit, El Silmarillion i El senyor dels anells” de J.R.R. Tolkien

El señor de los anillos Tolkien Benvinguts a l’univers mitològic creat per Tolkien. El Hobbit es situa l’any 2941 a la tercera edat del sol i ens explica la historia d’en Bilbo Bolsón, del Mag Gandalf i d’un grup de nans que viuen l’aventura d’anar a buscar un tresor custodiat pel drac Smaug a la muntanya Solitària.
El Silmarillion explica els esdeveniments dels dies. Ens parla de la primera edat del sol, l’edat dels elfs, mentre que a la segona edat del sol és l’ascens dels homes, els Númenor i la seva posterior caiguda.En la trilogia del Senyor dels Anells, es desenvolupa la tercera edat del sol, un moment poblat per homes i altres races com els hobbits, els elfs, els nans… Es narra l’aventura del jove Frodo Bolson per destruir l’anell únic creat per Sauron.

Necessitaria tot un especial per parlar-ne, però us garanteixo que no us decebrà i que us enganxarà. Per molt bona que hagi sigut l’adaptació de Peter Jackson, els llibres són millors. Un món fantàstic on el bé lluita contra el mal i l’home recupera el seu lloc al món.

Web Oficial

“Els tres mosqueters” d’Alexandre Dumas

Los tres mosqueteros Alexandre Dumas És una novel·la en la que es relaten les aventures del jove D’Artagnan, un jove que marxa de casa seva per convertir-se en mosqueter del rei. Ell és l’autèntic protagonista encara que el títol fa referència als seus companys i amics Athos, Porthos i Aramis. Publicada per primera vegada l’any 1844, els seus valors es mantenen intactes. És apassionant, divertida i mostra un aspecte de lluita interior i de lluita entre els poders polítics del moment a França: el Rei Lluis XIII i el pèrfid Cardenal Richelieu. La història de D’Artagnan continua en les novel·les “Vint anys després” i “El vescomte de Bragelonne”.
Web Oficial

“Dràcula” de Bram Stoker

Dracula Bram Stoker Tal i com va dir Óscar Wilde, és l’obra de terror millor escrita de tots els temps, alhora de ser una novel·la bella. Basada en la història de Vlad Draculea o Vlad Tepes “l’empalador”, la novel·la reflecteix la lluita entre el bé i el mal. La història ens relata la història del comte Dràcula, un antic voivoda que resideix en un vell castell dels Carpats, a Transilvània. El comte és un no mort, és a dir, un vampir, l’únic aliment que pren és sang humana. A més té habilitats com poder convertir-se en boira, volar, i fins i tot adaptar la forma d’un ratpenat o un llop. En aquesta novel·la, se’ns mostra un Dràcula més romàntic que monstruós, ja que veiem com perd a la seva estimada tràgicament i després s’enamora perdudament de Mina Harker.Que millor per llegir a l’estiu que la mare de totes les històries de vampirs. Bram Stoker va captar perfectament la qualitat de crear nous vampirs del seu propi personatge principal. La història clàssica on s’han basat tots els referents més actuals com les sagues de “Crepuscle” o les històries desenvolupades a “True Blood”.
Web Oficial

“El descobriment de les bruixes” de Deborah Harkness

El descobriment de les Bruixes Deborah Harkness M’agradaria citar les paraules de Ernest Alós a El Periódico: “Els lectors de Harry Potter i Crepuscle es fan grans. Els d’Anne Rice fa temps que enyoraven trobar-se amb uns vampirs més madurs i enginyosos. I Ruiz Zafón no es prodiga gaire. Els uns i els altres poden haver trobat una successora en Deborah Harkness, una historiadora que ha conjurat, en versió per a adults, la fórmula màgica en El descobriment de les bruixes.”Una novel·la que enganxa màgicament des de la primera paraula, amb un llenguatge molt dinàmic, on el lector es sentirà transportat a un món on la fantasia pot portar la seva ànima a experimentar tota mena de sensacions i sentiments. Una obra, que encara que és un bon “totxo” és molt fàcil de pair i cada cop sembla més lleuger, cosa que no té res a veure amb l’alquímia.
Web Oficial

“Mucho ruido y pocas nueces” de William Shakespeare

Mucho Ruido y Pocas Nueces William Shakespeare La societat de Messina, en la persona de Leonato, rep a Don Pere d’Aragó després d’una important batalla. Entre els homes que l’escolten, es troba el seu amic Benedicte que només troba diversió en les seves disputes dialèctiques amb Beatriu, la neboda de Leonato. Una novel·la on els equívocs i els mals entesos constitueixen el fil conductor, on les llengües afilades arrenquen més d’un somriure, on l’enveja encarnada en Don Juan surt trasquilada i fins i tot hi ha lloc per l’amor entre Claudi i Hero.Una obra clàssica que es manté viva amb la ironia i el vocabulari tant ric de l’autor. Jo us proposo aquest títol, però reconec que també hagués pogut triar “Hamlet” o “El somni d’una nit d’estiu”.
Web Oficial

“El misterioso caso de Styles” d’Agatha Christie

El misterioso caso de Styles Agatha Christie El primer llibre d’ Agatha Christie. A qui no li ve de gust una novel·la negra a l’estiu?. Doncs per a tots aquells que busqueu bona literatura i a l’hora personatges coneguts, us recomano aquest títol. La història se situa en una casa de camp a Essex, on la rica propietària és trobada morta al seu llit. Les portes de l’habitació estaven tancades per dins i tot sembla apuntar a una mort natural, però… no us vull explicar més o podria revelar-vos massa informació.Qualsevol obra d’aquesta autora val la pena, jo m’he decantat per aquest títol, ja que és el primer i presenta tant el capità Hastings com Hèrcules Poirot. Amb un toc irònic i en veu d’aquest últim l’autora ens revela que les seves aventures continuaran: ” Pot ser tornem a treballar junts, qui ho sap?”. Per cert, si us agraden les novel·les d’aquest gènere també us recomano “L’arxiu de Sherlock Holmes” d’ Arthur Conan Doyle, on es recullen dotze històries explicades pel Doctor Watson.
Web Oficial

“Señores niños” de Daniel Pennac

Señores Niños Daniel Pennac Imprescindible per l’estiu. Ja som grans i hem deixat enrere l’escola i la facultat, però mantenim el nostre nen petit, el nostre Peter Pan tancat durant tot l’any fins que ens relaxem a les vacances i ens sentim més vitals, més agosarats, més vius. Doncs bé, en aquest llibre trobareu un record d’aquell passat i com uns nens s’han d’enfrontar a una redacció que es torna molt real, què passaria si demà em llevo sent un adult i els adults són nens?
Web Oficial

“La princesa de jade” de Coia Valls

La princesa de Jade Coia Valls Una història de contrastos, plena d’aventures, que parla de l’amor, del risc i de la capacitat de superació, amb uns personatges que van ser els precursors del que més tard es convertiria en la coneguda Ruta de la Seda. Els expedicionaris aprenen que el camí no és el que es fa amb els peus, sinó el coneixement que s’adquireix del món i d’un mateix en cada situació a la que s’haurà d’enfrontar.Una novel·la que enganxa des de la primera pàgina transportant-nos a uns paisatges viscuts i uns aromes especiats. Ideal per a tots aquells amants de les bones històries i on s’amaguen reflexions per a la vida. Si aquest estiu no toca viatjar, amb els personatges d’aquesta obra descobrireu les meravelles ocultes de la Ruta de la Seda.
Web Oficial

“El principito” d’ Antoine De Saint-Exupèry

El Principito Antoine De Saint-Exupèry Aquest llibre mereix estar en aquesta llista perquè alhora que el nostre amic fa un tomb turístic pels planetes que l’envolten tot meravellant-se de les diferent persones i maneres de fer que hi ha, reflexiona sobre la condició humana i les seves característiques. El seu viatge va a més quan arriba al planeta Terra i s’adona que les coses que ell estima no són úniques en espècie però si al seu interior. Ell és el nostre company de viatge cap al nostre interior, cap al que som, el que fem i com ho veuríem des de fora. El petit príncep ens presenta a nosaltres mateixos, ens mostra allò invisible als ulls.Com diu el mateix autor: Aquest llibre és per al nen que aquesta persona adulta va ser en un altre temps, totes les persones adultes han estat nens abans, tot i que moltes no ho recorden.
Web Oficial

“Matricula de error” de Gabriel Garcia de Oro

Matricula de error Gabrial Garcia de Oro Un llibre que enganxa, que en cap moment deixa indiferent i encara que portar totes les idees de l’autor a la pràctica sigui molt complicat, és una filosofia de la vida que val la pena intentar assimilar. L’home sempre ha buscat encertar en les seves decisions, cosa que l’ha coartat a fer accions que pressuposava incorrectes, doncs bé, amb aquest llibre veureu que qui no arrisca no guanya, que la vida és per viure-la i que està formada per encerts i errors.A partir d’ara haurem de pensar que l’error és la possibilitat de crear un futur encert, i aquest pot ser molt millor, ja que de l’experiència se n’aprèn. Un llibre ideal per recarregar piles i poder tornar a la feina amb un angle de visió diferent i sobretot carregats d’energia positiva.
Web Oficial
Com tota bona llista us afegeixo un Bonus Track:

“Si tu me dices ven lo dejo todo… pero dime ven” d’Albert Espinosa

Si tu me dices ven Albert Espinosa Una novel·la que amaga dins de les aventures d’un home que es dedica a buscar nens desapareguts una història de debò, d’aquelles que és impossible que et deixin indiferent, una història on aprenem que afortunadament el pas del temps acostuma a donar un to còmic a allò que només va ser dramàtic. Al llibre ens diu que la intensitat no la marca el temps, sinó la emoció que resideix a dins d’un. Aquesta novel·la és així, amb molt poques paraules alimenta l’ànima de cadascú i la pots rellegir sempre trobant alguna cosa diferent.És per això que seguint les dèries d’en Dani, aquest llibre va directament al calaix de la tauleta de nit. I si mai trobeu alguna perla que us diu: ¡Vine…! Aneu-hi… pot ser el vostre diamant. La veritat és que no me l’esperava així, és profund, dur i alhora càlid, alliçonador, amb perspectiva i sobre tot planer, cosa que fa que quan el comencis no el puguis deixar.
Web Oficial

 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies