"4" de Beyoncé
8Valoració

Després d’un temps de relax en el que s’ha dedicat sobretot a gaudir de la música (entre d’altres plaers), Beyoncé torna a la feina des-estressada, i de tanta relaxació acaba gaudint del treball, de “4”, el seu (més clar, l’aigua) quart àlbum en solitari.

Beyoncé sembla haver-se desconnectat de modes. Ha posat el “off” en el seu interruptor que la connecta a les corrents de dictàmens comercials que està fent que el panorama actual del R&B gairebé es fusioni amb el del Dance. A “4” apenes hi ha rastre del seu alter ego Sasha Fierce i únicament el senzill de presentació “Run the World (Girls)” (i potser el també afrobeat “Countdown”) conserva aquell toc “clap your hands” tant sol·licitat per les “single ladies” d’arreu del món.

Aquest disc és més aviat un regal molt personal ple de cançons sense data de caducitat que fàcilment us traslladaran a èpoques anteriors. Així, les guitarres dels vuitanta d’estil Prince són presents en temes com “1-1” (que obre el disc) o “I Care”, dues de les millors balades del disc en les que la veu de Beyoncé adquireix una presència aclaparadora, fins el punt de protagonitzar (en “I Care”) un dels duets de cordes (vocal vs. instrumental) més interessant que mai he escoltat.

Amb la minimalista i hipnòtica “I Miss you” (el tercer tema -també balada- del disc), ens demostra que amb menys de tres minuts hi ha prou per convertir en “gran” una cançó. Modernitat carregada d’herència Motown en un tema escrit per Beyoncé Knowles (com gairebé la totalitat del disc), Frank Ocean i Shea Taylor, escriptora de talent que ha treballat entre d’altres amb Janet Jackon, Ne-Yo o Rihanna.

Tot i les lletres un pèl tristes o queixoses d’alguns dels temes, en general “4” indueix a la celebració insuflada a cada acord, de la música i del “bon rotllo”. Cançons com “Party”, amb Kanye West i Andre 3000), o “Love on Top” així ho demostren, alhora que ens traslladen directament a principis dels noranta amb aquell Funky que Janet Jackson o Mary J.Blige manejaven tan bé i al que Beyoncé dedica més que un homenatge. Pur “happy-goig” per a gaudiment dels amants de la bona música.

Web oficial:
Llistat de cançons
1+1 / I Care / I Miss You / Best Thing I Never Had / Party (Ft. Andre 3000) / Rather Die Young / Start Over / Love On Top / Countdown / End Of Time / I Was Here / Run The World (Girls)

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies