Batman: Silencio
7Valoració

Batman és un dels personatges més coneguts de l’editorial DC amb una presencia continuada en mitjans com el cinema i la televisió. Tot i això la publicació en còmic ha patit sempre daltabaixos en funció dels autors que escriuen i dibuixen o dels gustos dels lectors en un moment donat. Sabent això les editorials busquen cops d’efecte per revitalitzar les vendes i és aquí on entra aquest Batman: Silencio. Així DC va cridar a un dibuixant d’èxit, Jim Lee, que als anys 90 va crear una editorial i va vendre milions d’exemplars de les seves obres i el va unir amb Jeph Loeb que ja tenia experiència escrivint el personatge en obres com Batman: The Long Halloween o Batman: Dark Victory, entre d’altres.

La història comença quan Batman ha de rescatar un noi segrestat per Killer Croc, un dels enemics habituals del protagonista. En la persecució posterior, Batman pateix un accident i acaba ferit de gravetat. Per salvar la seva vida han de buscar l’ajuda d’un antic amic de Bruce Wayne, el cirurgià Thomas Elliot. Després d’una complicada operació i un cop recuperat, Batman comença a sospitar que hi ha un enemic a les ombres que està manipulant als seus amics i enemics.

Batman Silencio

Jeph Loeb decideix no complicar-se la vida i crea una història senzilla i accessible per qualsevol lector, seguidor o no del personatge. A més el guionista planeja una mena de viatge turístic per tot l’univers de Batman i introdueix multitud d’enemics, com el Joker, Hiedra Venenosa, Catwoman o Dos Caras i també amics, com Oráculo, Nightwing, Robin, Cazadora o fins i tot Superman. Queda ben clara la doble intenció de DC: que els lectors habituals puguin gaudir d’una història on Batman interacciona amb la resta del seu univers i que els lectors nous coneguin i se sentin atrets per la multitud de personatges que conté aquest món super-heroic. El misteri de fons no és massa complex i és millor no qüestionar-se massa les coses que es van narrant i passar una estona entretinguda amb el viatge perquè les pistes que Loeb va deixant són una mica inconnexes i algunes coses queden justificades de manera discutible al final del volum. No obstant, el guió respon perfectament al pla inicial i és un recorregut introductori pel mon de Batman d’allò més divertit.

En l’aspecte gràfic, Jim Lee fa una gran feina portant-se l’univers Batman al seu estil, espectacular i dinàmic. El dibuixant interpreta els personatges adaptant-los a les seves habilitats, amb dones físicament espectaculars i homes perpètuament enfadats, però en general funcionen bé i resulten atractius. Lee és un dibuixant amb molta experiència que sap narrar tot tipus de moments i tant les escenes d’acció com els moments més pausats estan correctament presentats. A més, l’artista decideix donar als flashbacks de la història un aspecte totalment diferent, amb un acabat d’aquarel·la que resulta un encert i el més destacable de l’obra.

Batman Silencio

Batman: Silencio no és la millor història del personatge que podem llegir però sí que és una combinació efectiva de guió i dibuix amb l’objectiu final de proporcionar un nou punt de partida al personatge i introduir-lo a nous lectors. Jeph Loeb i Jim Lee saben crear una història entretinguda, un guió funcional i un grafisme espectacular al servei d’un dels personatges més versàtils de la història del còmic. L’edició de Planeta és excel·lent i inclou els còmics, nombrosos extres en forma de dissenys i il·lustracions i, per arrodonir el conjunt, entrevistes i comentaris dels implicats. Una autèntica edició col·leccionista.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
Pàgines: 376 pàgines
Preu: 30€
Guió: Jeph Loeb
Dibuix: Jim Lee

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies