Hoy es el último día del resto de tu vida
10Valoració

L’estiu del 1984, dues adolescents austríaques punks, Ulli i Edi, decideixen sobtadament viatjar a Itàlia sense documentació ni diners, únicament equipades amb un sac de dormir i la roba que duen. Aquesta aventura de dos mesos les portarà fins a Sicília, passant per Verona, Roma i Nàpols, i es convertirà en un descobriment del món i d’elles mateixes. Aquesta novel.la gràfica va suposar quatre anys de treball a la seva autora, i ha rebut premis molt prestigiosos, com el d’ Autora Revelació al Festival d’Angoûlème.

Aquesta narració autobiogràfica de l’escapada de l’autora quan era una adolescent de 17 anys comença a Viena el 1984, quan s’ha acabat l’escola i els seus pares han marxat de la ciutat. Per comptes de cercar una feina, com ells li aconsellen, l’Ulli agafa un sac de dormir i s’uneix a la seva amiga Edi per intentar arribar a Itàlia, a la platja, sense documentació ni diners. Les dues amigues aprendran a sobreviure de totes les maneres possibles, fins i tot unint-se a delinqüents; coneixeran altres joves punks, així com ionquis i mafiosos, i el més important, comprendran millor el que significa ser dona, el valor de l’amistat i el preu que s’ha de pagar per la llibertat.

Retratada amb una lucidesa total, l’aventura de les dues amigues explora la societat europea del moment, el moviment punk i les diferències culturals així com la identitat femenina en un moment en el qual la qüestió de gènere començava a canviar radicalment. Amb un ritme que no decau en cap moment, seguim les peripècies vitals de l’Ulli i de la seva eixelebrada amiga per tota Itàlia, una Itàlia que creix en atavisme i en masclisme a mesura que avancen geogràficament, fins a arribar al clima perillós de la Sicília d’aquell moment.

Dibuixada en blanc i negre però amb una gran quantitat de matisos i de qualitat, “Hoy es el último día del resto de tu vida” té la virtut d’endinsar-se en els personatges sense jutjar-los, i presenta un retrat sense embuts de les dificultats que suposa la diversitat cultural juntament amb els conflictes que comporta la identitat femenina en una societat canviant que es pot equiparar en qualitat a una altra joia escrita per una dona, “Persépolis“.


Editorial: La Cúpula
ISBN: 978-84-7833-936-5
Pàgines: 468
Preu: 30€

Ulli Lust va nèixer a Àustria el 1967, però viu i treballa a Berlin des del 1995. Cofundadora del grup berlinés Monogatari, va estudiar Disseny de la Comunicació i es va unir als seus companys per treballar en noves formes narratives. El 2001 el grup va publicar ‘Alltagsspionage', el seu debut al còmic.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies