5 de 5 a l'especial Harry Potter

Els llibres de Harry Potter han creat tot un món i tota una sèrie de vocabulari que pot confondre als no iniciats. Aquí un petit recull.

L’òliba Hedwing: Cap dels estudiants de màgia de l’escola Hogwarts necessita de telèfons mòbils o Internet. On hi hagi una bona òliba, que es treguin els e-mails i els sms. La de Harry, a més d’eficient és llesta i amb el seu caràcter.

Malifet: És el gat de Hermione i una font de conflicte amb en Ron i la seva rata Scrabbers.

Scabbers: La rata de Ron. No té cap poder ni sembla capaç de fer res massa espectacular. S’acabarà descobrint que en realitat Scabbers és la forma animal de Pettigrew, un fidel servidor de Voldemort

Nick de-poc-sense-cap: Espèrit de Hogwarts. El seu nom real és Sir. Nicholas de Mimsy-Porpington. Li van mirar de tallar el cap amb una destral poc afilada i després de 52 cops no van aconseguir fer-ho del tot.

Azkaban: Presó fortalesa on els criminals del món de la màgia i la bruixeria són condemnats.

Caramels Bertie Bott’s de Tots els Sabors: Caramels amb sabors tan extravagants com a vòmit i cera d’oïda.

Periòdic profètic: El periòdic nacional de les bruixes i els mags.

Galeons: Diners màgics d’or.

Banc Màgic dels Gringotts: Un imponent edifici resguardat per gnoms, on les bruixes i els mags guarden els seus diners i altres articles de valor en cambres subterrànies localitzades sotaterra. Es comenta que els gnoms de Gringotts utilitzen dragons per a resguardar la seguretat del banc.

Hogsmeade: L’única aldea de tot Anglaterra habitada totalment per mags i bruixes. És un poble molt pintoresc amb cabanyes i botigues de sostres de palla. Durant les festes de Nadal i Any Nou, veles encantades pengen dels arbres.

Carreró Diagon: és un carrer dedicat a la venda de tota mena d’articles màgics, des de varetes a mussols. S’entra des del món muggle anat cap als contenidors d’escombraries de la posada “El Caldero Chorreante” i colpejant en la paret de maó.

Hogwarts: L’Escola de màgia i bruixeria.

Exprés de Hogwarts: Tren de passatgers que viatja des de l’Estació Kings Cross a Londres fins a l’Estació Hogsmeade prop de Hogwarts. Surt sense falta l’1 de Setembre a les 11 del matí des de l’andana nou i tres quarts, i arriba a Hogsmeade a capvespre.

Capa invisible: Capa màgica que fa invisible a qui se la posa.

Muggles: Persones sense poders màgics.

Quidditch: L’esport més important del món dels mags. Per a practicar-los, els jugadors es munten en escombres voladores.

En un equip de quidditch hi ha set jugadors: tres encistelladors, la feina dels quals consisteix a marcar punta a còpia de fer passar la bomba (una bola vermella de la mida d’una pilota de futbol) per un dels cèrcols que coronen les tres perxes de 15 m d’altura que hi ha a cada extrem del camp de joc; dos batedors, que van equipats amb grans bats per colpejar les bales (dues boles negres pesants que volen a gran velocitat rere els jugadors amb intenció de fer-los caure); un porter, que defensa els cèrcols, i un caçador, que és el que té la tasca més difícil de totes, la de capturar la papallona daurada, una boleta alada de la mida d’una nou, la captura de la qual acaba el joc i dóna 150 punts a l’equip caçador que ho aconsegueix.

Sensepols 5: La marca d’escombra que Fred i Weasley utilitzen per a jugar quidditich.

Nimbus 2000: l’escombra del Harry Potter fins que “algú” misteriosament li regala una Raigdefoc.

La copa de quidditch: Premi anual que es lliura a la casa de Hogwarts que guanya el campionat de quidditch.

Recordadora: Una bola màgica de vidre farcida de fum del tamany d’una boleta gran. El fum es torna roig per a avisar-te que t’has oblidat de quelcom.

El barret seleccionador: Originàriament, aquest punxegut barret va pertànyer a Godric Gryffindor. Embruixat pels quatre fundadors d’Hogwarts amb el cervell i un poc de la personalitat de cada un, aquest barret té la funció de determinar a quina de les quatre cases del col•legi haurà de pertànyer cada alumne.

Pi Cabaralla: Un pi molt poc sociable i amb molt males puces o sinó que li preguntin al cotxe volador del patriarca dels Weasly.

Mortífags: Manera que s’anomenen als seguidors de Lord Voldemort

En aquest especial<< Anterior

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies