Aquesta nova sèrie, basada en la col·lecció de llibres Canción de Hielo y Fuego, està inundant de teleespectadors el prime time de Canal plus. La primera temporada de Game of Thrones ha creat sensació no només per part dels fervents seguidors dels llibres, sinó que bona part de l’audiència la conformen espectadors que no havien sentit a parlar dels llibres en la seva vida.

Juego de Tronos (Game of Thrones) evoca a altres sèries o productes audiovisuals de gran èxit, “The Walking Dead o “El Senyor dels anells són algunes de les referències. La sèrie es desenvolupa durant una època medieval i presenta dos mons separats per un mur. Un d’aquests mons és governat pels homes, en canvi, de l’altre món no se’n sap gaire cosa. La sèrie l’envolta d’una aura de misteri, però d’aquest món van sortint una espècie de zombies mentre s’expliquen històries de monstres que habiten darrere el mur.

La sèrie està conformada per tres trames principals perfectament correlacionades. Una de les trames se centra en la vigilància del mur per part del fill bastard d’Eddard Stark (Senyor d’Invernalia), que juntament amb els anomenats Guardians de la nit s’encarreguen de la guàrdia i exploració dels perills i misteris que viuen al nord del mur. Una altra línia argumental presenta la tensió entre les famílies nobles del Regne, ja que les seves diferències poden provocar una nova guerra civil i la formació d’un nou Govern. La tercera de les trames la focalitza l’única filla de la família dels Targaryen (antics governants del Regne), que va haver d’emigrar cap a terres llunyanes quan va ser desterrada després de l’assassinat del seu pare durant l’anterior guerra civil. Aquesta última es veu obligada a casar-se amb Khal Drogo, rei dels salvatges de l’est, qui està disposat a anar a la guerra amb el seu nombrós i violent exercit per tal de reconquerir el que un cop va pertànyer a la seva reina: un Regne que ja trontolla degut a les diferències entre les famílies més poderoses del continent.

TRAILER

PERSONATGES

FAMÍLIA STARK

Juego de Tronos Game of Thrones

Eddard Stark (Sean Bean)
Un home lleial encarregat de governar Invernalia, la regió més propera al mur dels Set Regnes. Durant el primer capítol se li oferirà un càrrec més important, ser la Mà del Rei dels Set Regnes (quelcom semblant a ser el vicepresident o home de confiança). Es veurà sumit en la labor de dirigir els regnes mentre el rei s’emborratxa i s’emporta prostitutes cap al seu llit sense descans.

Catelyn Stark (Michelle Fairley)
És la dona d’Eddard Stark i reina d’Invernalia. Mentre el seu marit es veu obligat a marxar a la capital arran del seu nou comès, ella es quedarà a Invernalia per tal de poder cuidar el seu fill, el qual està en coma a causa d’una caiguda des d’un dels murs de la ciutat. És una dona forta i segura que no deixarà de lluitar fins assolir els seus objectius.

Jon Snow (“Jon Nieve” a la versió castellana) (Kit Harington)
El bastard de la família, fruit d’una aventura d’Eddard. Ell es sent rebutjat per tothom, no obstant, a la vegada també és estimat. Pren la decisió de viatjar cap al nord i unir-se als Guardians de la nit per tal de fugir de la casa seva i fer alguna cosa per omplir d’orgull els seus estimats. Malgrat tot, quan arribi al mur Jon veurà que les coses no són ni de bon tros com ell esperava.

Juego de Tronos Game of Thrones

Robb Stark (Richard Madden)
El gran dels fills legítims d’Eddard Stark i futur hereu del tron d’Invernalia és un jove que ha après de son pare el sentit de l’honor i la justicia i a qui mou el deure i el compromís a les causes del regne del nord i a la seva familia. Tot i haver assolit amb prou feines la majoria d’edat haurà d’assumir sense queixa les responsabilitats que li cauen a causa de les turbulències que afecten els Set Regnes.

Sansa Stark (Sophie Turner)
La més gran de les noies Stark ha estat educada des de ben petita per ser tota una dama i gaudeix de tot el què tingui a veure amb la vida a la cort, els vestits, el protocol, la música i els tornejos de cavallers. La Sansa viu en un conte de fades i sommia amb arribar a casar-se amb un príncep i cumplir amb tot el què s’espera d’una dama de la noblesa.

Arya Stark (Maisie Williams)
La segona de les filles Stark és tot l’oposat a sa germana. L’avorreixen soberanament les tasques que se suposa que li pertoquen a una dama i ella prefereix córrer pels boscos, lluitar amb espases i practicar el tir amb arc. Als seus nou anys ja és una nena forta, de gran voluntat i recursos i tot i que sovint la confonguin amb un nen, ella se’n sent orgullosa.

Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright)
Brandon Stark, el segon dels nois Stark, porta el nom del seu oncle, la mort del qual va originar tota una rebel.lió als Set Regnes. Bran és un noi molt actiu, aficionat a córrer per Invernalia i escalar-ne tots els murs, que ansia créixer i emular el seu germà gran.

Rickon Stark (Art Parkinson)
El petit de la familia només té tres anys a l’inici de la saga. Tot i voler aprendre a lluitar i ser fort com els seus germans, en el fons encara és un infant inconscient dels perills i jocs de poders que assetgen el regne.

FAMÍLIA LANNISTER

Juego de Tronos Game of Thrones

Tywin Lannister (Charles Dance)
El patriarca de la família Lannister, la família més poderosa i més adinerada dels Set Regnes. Tywin és el pare de Tyrion, Jaime i Cersei.

Tyrion Lannister (Peter Dinklage)
Tyrion és el nan de la sèrie, un nan que si hagués nascut a una altra família hauria estat abandonat al bosc, però al nàixer a la família més poderosa del regne té la oportunitat de poder gaudir dels luxes que aquesta li permet. Sense una gran força ni grans habilitats, Tyrion cultiva la seva ment llegint llibres i sent observador. La seva intel·ligència i la seva gran eloqüència seran vitals per a la seva supervivència.

Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau)
Al igual que el nom de l’actor, el personatge que interpreta també és bastant complicat. És elgermà bessó de Cersei, amb la qual manté una relació més estreta del que la gent pensa. Per la seva planta i destresa en batalla, és l’ull dret del seu pare, que li ha confiat el comandament de la guardia de la capital i el lideratge de l’exèrcit en temps de guerra. En canvi el Rei Robert i marit de la seva germana no li té tanta estima i procura humiliar-lo sempre que pot.

Cersei Baratheon (Lena Headey)
Única filla deTywin Lannister. És la reina dels Set Regnes, ja que està casada amb el Rei Robert Baratheon. Casada de ben jove, amb el temps ha descobert que el matrimoni no li ha portat la felicitat que ella esperava. Però gràcies a la seva bellesa i a ser una estratega nata, la Cersei exerceix d’autèntic poder a l’ombra a Desembarcament del Rei, amb la persistència de la casa Lannister i dels seus fills al tron com a objectiu principal que no la faran dubtar a ser llesta i cruel per sortir-se amb la seva.

FAMÍLIA TARGARYEN

Juego de Tronos Game of Thrones

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke)
La Bella Denerys va ser desterrada de la seva terra quan l’últim cop d’estat va provocar la caiguda del regne que governava la seva família. Daenerys és obligada a casar-se amb Khal Drogo a petició del seu germà per tal de que aquest li proporcioni un exèrcit per a poder reconquerir les terres que un dia van ser seves.

Viserys Targaryen (Harry Loyd)
Tot i semblar metre-sexual, és l’hereu desterrat dels Set Regnes i la seva avarícia i el seu mal caràcter no tenen límit, un mal caràcter que dirigeix moltes vegades cap a la seva germana Daenerys. La seva principal preocupació és la recuperació del regne que un cop va pertànyer a la seva família.

Khal Drogo (Jason Momoa)
Drogo és el líder dels salvatges de l’est. Uns salvatges temuts per tothom que arrasen pobles matant i violant sense escrúpols. Drogo acceptarà la proposta de Viserys a canvi de casar-se amb la seva germana, i s’embarcarà amb el seu exèrcit cap a la reconquesta dels Set Regnes.

QUÈ EN DIU LA CRÍTICA I EL PÚBLIC?

El públic ha reaccionat de manera molt positiva davant la sèrie. Després del primer capítol, els productors van decidir acabar la primera temporada, i ara, veient el resultats, ja s’està treballant en la segona entrega. En teoria, cada temporada equival a un dels llibres; llavors, si es segueix per aquesta línia, encara queden sis llibres (quatre llibres publicats i dos per publicar) que haurien significar sis temporades més de la sèrie.

Juego de Tronos Game of Thrones

La crítica ha deixat pels núvols aquesta producció. Crítics com els del The Times o del New York Post han donat molt bones referències de la sèrie, fent especial menció a la direcció artística (la qual és sublim), als escenaris i a les grans interpretacions de les quals està impregnada. La crítica no té cap mena d’objecció en etiquetar-la com a una de les millors sèries de l’any.

OPINIÓ

Potser una mica lenta al principi, però mica en mica la sèrie es va desenvolupant cada cop amb més ritme. L’erotisme, l’acció i els girs inesperats (inesperats de veritat) són presents en aquesta primera temporada; degut als bons resultats obtinguts per part de l’audiència i a la quantitat de llibres en els que es basa la història, podem estar tranquils, ja que segurament a aquesta sèrie encara li quedi molta corda.

Juego de Tronos Game of Thrones

Estem parlant d’una producció increïble que dia rere dia guanya més adeptes. Si us va agradar “El senyor dels anells” o si simplement sou una mica frikis dels jocs de rol i de la novel·la fantàstica, aquesta és la millor sèrie que podeu sintonitzar avui en dia. No obstant, un cop acabada la primera temporada encara ens queda una llarga espera fins que estrenin la segona, tot i que sempre està l’opció de llegir-se les novel·les.

QUAN I ON S’EMET?

Juego de Tronos s’emet a Canal plus en diversos passis al llarg de la setmana. També l’ha comprat Antena3 per emetre-la en un dels seus canals de TDT, Nitro o Neox, probablement a la tardor.

Creadors: David Benioff, D. B. Weiss, George R. R. Martin
Intèrprets: Sean Bean, Mark Addy, Michelle Fairley, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke
Cadena: HBO
Durada dels capítols: 60 minuts

Web oficial:

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies