2 de 5 a l'especial Harry Potter

Si hi ha alguna cosa realment màgica en tot el món de Harry Potter és, sens dubte, la ploma i la imaginació de la creadora dels llibres.

Joanne Kathleen Rowling, més coneguda com a J.K. Rowling (va posar inicials perquè li van dir que ningú no compraria els seus llibres si sabien que eren escrits per una dona) encara que prefereix que l’anomenin Jo, ha passat de tenir problemes econòmics a ser la tercera dona més rica del Regne Unit arran de la publicació dels seus llibres. S’estima que guanya 7.000 milions de les antigues pessetes a l’any i figura en la vint-i-cinquena posició en la llista de Forbes de les 100 personalitats més poderoses del món.

Va néixer un 31 de Juliol de 1965 al Chipping Sodbury General Hospital. Estava casada amb el portuguès Jorge Arantes, un periodista de televisió quan va començar a escriure el llibre que la duria a la fama. Al divorciar-se d’Arantes, Rowling es va traslladar a Edimburg (Escòcia) al costat de la seva germana petita.
Allí es va dedicar a escriure en cafeteries mentre el seu bebè de tres mesos, Jessica (en qui gastava els pocs diners que tenia), dormia en el seu cotxet. Rowling va escriure Harry Potter quan “estava molt deprimida, i sentia que havia d’aconseguir quelcom. Sense el desafiament, m’hagués tornat completament boja”, ha confessat l’autora en una entrevista amb Scholastic.com.

Rowling és graduada per la Universitat d’Exter, on va cursar estudis de francès i els clàssics. El llatí i el grec s’han convertit en llengües molt útils a l’hora d’inventar els noms i els conjurs en els seus llibres.
Va escriure el seu primer llibre, “Rabbit”, quan tenia només 6 anys. Des de llavors, mai ha parat d’escriure.

Si s’ha de comparar amb un dels seus personatges tria Hermione. L’escriptora es descriviu com introvertida. Ha arribat a dir que Hermione, l’alumna més aplicada de classe, s’assembla molt a ella a la seva infància.
“Hermione és el personatge que està més intencionalment basat en una persona de veritat, i aquesta persona sóc jo. És una exageració del que jo era”, va comentar l’autora en una entrevista durant el programa de la cadena CBS This Morning, a Toronto, Canadà.

Si una cosa no es pot negar és la capacitat creativa d’aquesta dona per crear mons màgics que han aconseguit captivar a grans i petits. Des del banc Gringotts, que guarda a les seves cambres subterrànies riqueses que no podríem ni somiar passant per l’andana nou i tres quarts situada en una estació de Londres on només pots arribar travessant la paret i així aconseguir seient a l’Exprés d’Hogwarts, la locomotora que portarà a la millor, i potser única, escola de bruixeria del món i sense oblidar el carreró Diagon on podrem comprar òlibes, escombres Nimbus 2000, components per les nostres pòcimes, varetes màgiques que et trien i que tu no les pots triar o un llibre sobre animals màgics que et mossega si el mires d’agafar i només s’obre davant d’una carícia. També trobem cotxes que volen, arbres que boxegen, barrets que seleccionen els estudiants, el bosc prohibit, unicorns, dracs, capes que et fan invisible, fantasmes que ploren…. un món de fantasia amb que Rowling ja ha conquerit molts cors.

Aquest món de fantasia ha aconseguit allunyar a les criatures de les màquines de videojoc i convèncer-los de que allò que hi ha a les prestatgeries de casa, els llibres, són una bona font de coneixement, distracció i de fantasia que no s’han de deixar perdre.

La sèrie de Harry Potter té 7 llibres. Un per cada any del Harry des de que entra a l’escola Hogwarts als 11 anys fins que arriba als 18. Si els primers llibres de Harry podien recordar una mica les lectures que fèiem dels llibres de “Los cinco” poc a poc, ens anem adonant que el món d’en Harry és molt més fosc i, per suposat, més fantàstic.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies