4 de 5 a l'especial Harry Potter

PERSONATGES PRINCIPALS

Harry Potter (Daniel Radcliffe)

Orfe de Lily i James Potter per la voluntat malèvola de Lord Voldemort, un malèfic bruixot d’arrels fosques i “innombrable” en el món dels mags. Una cicatriu al front en forma de llamp és la seva senyal identificativa fruit del seu enfrontament i victòria sobre Lord Voldemort.

Quan no és a Hogwarts, viu al carrer Privet número 4 amb els seus oncles “muggles” que l’han ignorat, menyspreat i maltractat durant tota la vida només per ser un mag.

El paper d’en Harry va recaure, després d’un càsting interminable, en el jove actor britànic (la seva nacionalitat era imposició de l’autora) Daniel Radcliffe.

El personatge d’en Harry Potter és un arquetip d’heroi. Té molt en comú amb altres herois de ficció, com Luke Skywalker, la Ventafocs, Superman, el rei Arthur o David Copperfield. Un orfe amb familiars cruels que, de sobte, es troba amb un gentil personatge que li revela la seva veritable identitat dels seus pares i dels seus propis poders extraordinaris. El nostre heroi s’embarcarà en un viatge cap al seu destí, enfrontant i superant adversitats en el seu camí per recuperar el seu lloc en el món.

Ron Weasley. (Rupert Grint)

Rupert Grin és el pèl-roig amic de Harry. Té una família nombrosa envoltada per màgia per totes bandes, pares mags i germans aprenents com ell. Tots han format part de Gryffindorf. Té 5 germans i una germana que idolatra al Harry. No segueix massa les normes, tampoc no és el mag més hàbil del món i és inevitable que es baralli amb l’Hermione un dia si i un altre també.

Rupert en la seva audició en el càsting de la pel•lícula que el portaria a aconseguir el paper, va entonar un rap compost per ell mateix en el que explicava els motius per què creia que es mereixia el paper i va funcionar, perquè el va aconseguir malgrat la seva poca experiència com actor.

Hermione Granger. (Emma Watson)

Emma Watson és l’extrem contrari a Ron. Filla de muggles, s’esforça per ser una de les primeres de la classe…i s’esforça tant que molts cops resulta repel•lent fins i tot pels seus amics. Li agrada seguir les normes, però si ha trencar-les per ajudar al Harry o en Ron, ho farà sense dubtar-ne.

Emma sempre s’havia sentit atreta per l’actuació, ja quan anava a l’escola. Va ser gràcies a la seva professora de teatre que li va arribar l’oportunitat de presentar-se per les audicions de Harry Potter. El procés va ser llarg, unes 15 audicions. El dia que la van convocar juntament amb Rupert (Ron), va ser el dia que li van dir que el paper era seu.

ENEMICS

Lord Voldemort. (Ralph Fiennes)

Culpable d’utilitzar la màgia negra, i de convertir a Harry en l’orfe mític que és. Poca gent és capaç de dir el seu nom en veu alta sense estremir-se i els seus seguidors esperen el seu retorn al poder.
Enfurismat que la llegenda d’en Harry Potter – el nen que va sobreviure – hagi eclipsat la seva pròpia llegenda, Voldemort ha passat els últims tretze anys recuperant els poders que va perdre aquella fatídica nit en què va matar als pares de Harry. Amb l’ajuda del seu ploricó servent Pettigrew, el Senyor Tenebrós torna a la seva forma humana i vol destruir a Harry d’una vegada per sempre.

Bellatrix Lestrange (Helena Bonham Carter).

Bellatrix Lestrange (de soltera Black) és la mortífaga per excel•lència. En els llibres és descrita com una dona d’increïble bellesa abans d’entrar a Azkaban. Té una veu burleta, infantil, amb la qual es riu de les seves oponents.
Bellatrix té dues germanes Narcissa i Andromeda. Andromeda es va casar amb un fill de muggles provocant que tota la família Black, inclosa Bellatrix, la menyspreés; Narcisa es va casar amb Lucius Malfoy, un sang pura adinerat. Bellatrix tambien és cosina de Sirius i Regulus Black i tieta de Nymphadora Tonks i Draco Malfoy.

Bellatrix i el seu marit eren partidaris actius en el moviment de Voldemort para prendre el poder. Van estar fermament amb el fins a la desaparició d’aquest el 31 d’Octubre de 1981. Després d’això Bellatrix i el seu espòs juntament amb els mortifags Rabastan Lestrange i Barty Crouch Jr van torturar a l’Auror Frank Longbottom i a la seva esposa Alice fins a la demència, amb la finalitat d’obtenir informació del parador de Voldemort. Gràcies a aquesta acció van ser sentenciats a cadena perpètua en Azkaban.

Bellatrix és fidel i consagrada a Voldemort… encara que ell no és fidel a ningú excepte a ell mateix. Voldemort l’anomena “Bella”.

Draco Malfoy. (Tom Felton)

El rival de Harry per excel•lència. Pertany a Slithering. Viu per mirar de superar i, de passada, per fer la vida impossible al Harry. El seu cabell engominat diu molt de la seva personalitat.
El seu pare Lucius Malfoy és un fidel seguidor de Lord Voldemort.

COMPANYS

Ginny Weasley (Bonnie Wright).

La Ginny és la única noia Weasley. Adora al Harry, de fet ell és aquell amor platònic que tota nena té quan és petita. A mida que avança la saga Ginny va agafant protagonisme fins que aconsegueix que el seu amor pel Harry deixi de ser platònic i lluiti al seu costat en la batalla final

Neville Longbottom (Matthew Lewis).

És el noi més despistat del món. Li cauen les coses, les pocions s’espatllen, oblida les contrasenyes. Viu amb la seva àvia. Els seus pares van morir assassinat per Beatrix Lestrange.

Luna Lovegood (Evanna Lynch).

Luna Lovegood és una estudiant de Ravenclaw, un any més petita que en Harry Potter i amiga de la Ginny Weasley. La seva mare era una bruixa experta en pocions que va morir quan feia un experiment. El seu pare és l’editor del diari El Tafaner (The Quibber), on hi apareix qualsevol article sobre fets i éssers d’existència dubtosa. La personalitat de la Luna és semblant al diari, és capaç de creure’s qualsevol cosa, sempre i quan no hi hagin proves que ho demostrin, per aquestes excentricitats els seus companys de residència li diuen llunàtica. La Luna és un dels membres de l’Exèrcit d’en Dumbledore que acompanya en Harry al Departament de Misteris a salvar en Sírius Black.

Xo Xang (Katie Leung)

Xo Xang pertany a la casa Ravenclaw a Hogwarts i és l’objecte dels sentiments amorosos d’en Harry Potter, convertint-se en el seu primer amor.

PROFESSORS

Albus Dumbledore (Michael Gambon).

Poderós director de Hogwarts. Considerat el mag més important del temps actual, destaquen entre les seves gestes la de vèncer al mag tenebrós Grindelaw al 1945, descobrir les dotze aplicacions per la sang de Drac i pel seu treball en alquímia amb el seu company Nicolas Flamel.

Minerva McGonagall (Maggie Smith).

La sots-directora i cap de la casa de Gryfindor. Dóna classes de transmutacions, de fet ella mateixa es pot convertir en un gat. No és la professora més sociable però ningú podrà dir que no sigui justa.

Severus Snape (Alan Rickman).

Professor de pocions, poc sociable, odia al Harry de manera visceral. Cap de la casa de Slytherin. La seva lleialtat sempre ha estat posada en dubte i fins l’últim moment no se sabrà la veritat d’aquest personatge.

Professor Flitwick (Warwick Davis).

Menut de mida ha de seure sobre una pila de llibres per veure alguna cosa. Fa classe d’encanteris. Sembla, però ningú no ho sap segur, que és el cap de la casa de Ravenclaw.

Rubeus Hagrid (Robbie Coltrane).

Gran amic de Harry, en mida i en estimació. Hagrid va ser expulsat de Hogwarts durant el tercer curs per alguna cosa que va fer. És professor de Criança de Criatures Màgiques.

Profesora Colifor.

Dóna classes de botànica. Cap de la casa de Hufflepuff.

Sybil Trelawney. (Emma Thompson)

Professora extravagant que dóna classes de futurologia. La seva aula sembla un vell saló de té on ensenya als seus alumnes a llegir les boles de vidre, els pòsits de te… sembla que li agrada especialment predir la mort de la gent i d’en Harry, en especial.

Quirrell.

Professor del primer any de defensa contra les arts fosques. El professor Quirrel sempre duia un turbant que amagava…ni més ni menys que a Lord Voldemort!

Gilbert Decors (Kenneth Branagh).

Professor de defensa contra les arts fosques del segon any. Un pedant “guaperes” al que adoren totes les dones i odien tota la resta. És el que qualsevol “muggle” definiria com un fantasma i no dels que habiten a Hogwarts.

Remus Lupin. (David Thewlis)
Tercer professor de defensa contra les arts fosques. Remus Lupin forma part de l’Orde del Fènix. Lupin té, a part, els seus propis problemes i és que quan hi ha lluna plena es transforma en llop, un fet que no acaba de portar massa bé.

Dolores Umbridge (Imelda Staunton).

Dolores Jane Umbridge s’encarrega en el cinquè curs d’en Harry Potter del lloc de professor de Defensa Contra les Arts Fosques vacant en Hogwarts, triada pel ministeri de Màgia, ja que Dumbledore no aconsegueix un professor per a aquesta assignatura abans que comenci el curs. Les seves classes es basen bàsicament en la teoria defensiva, sent en comptades les ocasions quan s’empra la màgia. Dolores té altra tasca en Hogwarts a part de la d’ensenyar, la d’espiar a Harry i a Dumbledore, de qui el Ministeri sospita una possible rebel•lió. Umbridge resulta ser una persona horrible i una professora tirànica; no obstant això intenta ocultar la seva maldat sota la seva veu dolça i infantil i les seves cursileries. ..sempre vesteix de rosa. S’oposa fermament a creure que Lord Voldemort ha tornat, seguint i promovent la versió oficial del Ministeri de Màgia, i intenta aixafar a tot aquell que protegeixi aquesta idea. Rep el nom de “Summa Inquisidora de Hogwarts”.

Señora Pomfrey.

Infermera de l’escola, que tant reconstrueix ossos com despetrifica el personal sense masses preguntes, per sort.

Argus Filch (David Bradley).

És el conserge de l’escola. És un “llufa” (mag sense màgia) odia a tots els estudiants i a Peeves, el fantasma entremaliat de l’escola. Té una gata anomenada Sra. Norris que l’avisa quan algun estudiant incompleix alguna norma.

AURORS

Nymphadora Tonks (Natalia Tena).

Forma part de l’Ordre del Fénix dirigida per Albus Dumbledore, És una metamorfomaga és a dir posseeix la capacitat de canviar el seu aspecte quan desitgi, ja sigui el seu color de pèl, nas, etc. Es tracta d’una maga de no molta edat. En el sisè llibre descobrirem que té un amor secret…

Ull-Foll Murri/ Ojoloco Moody (Brendan Gleeson)

Moody és un Auror llegendari, és a dir un caçador de mags foscos, famós per haver omplert la meitat de la presó d’Azkaban amb els seguidors de Voldemort. Però els llargs anys de lluita en primera línia contra el mal li han passat compte. Ple de cicatrius de combats i una mica paranoic, Moody utilitza el seu ull màgic blau, amb el que pot veure tot, com a ajuda per a fer fracassar el mal que veu a l’aguait en cada ombra.

FAMÍLIA

Els Dursley.

Petúnia i Vernon són els insuportables tiets de Harry. El tiet Vernon és director d’una fàbrica anomenada Grunning que fa broques. És gros, fort sense coll i amb un bigoti enorme.
La tieta Petúnia és prima, rossa i té el coll si fa no fa el doble de llarg del que seria normal el que li va perfecte per espiar als seus veïns.
Perquè no falti de res en aquesta nova versió de la Ventafocs, en Harry té un “adorable” cosí, en Dubley tant “encantador” com els seus progenitors. Mimat fins a límits insospitats, té tot el que vol i més. Menja fins a rebentar, mira massa la televisió i adora fer-li la vida impossible al Harry el màxim possible.

Sirius Black (Gary Oldman).

Amic dels pares de Harry i el suposat traïdor que els va dur a mans de Voldemort i a la mort. Va estar dotze anys tancat a Azkaban en espera de venjança. Quan fugi de la famosa presó demostrarà que sempre va ser fidel als Potter i Harry recuperarà l’única família que li queda. Lamentablement Sirius mor en un enfrontament amb Bellatrix.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies