Beginners (Principiantes)
8Valoració

«La mitad de la gente cree que todo va a salir mal. La otra cree en la magia. Y hay una guerra entre ellos». Hal és dels que creu en la màgia. Oliver pensa que tot sortirà malament. Quan Hal mori, Oliver es veurà perdut i mirant enrere per afrontar el futur.

Beginners (Principiantes)” és el segon llargmetratge de Mike Mills, qui va debutar fa sis anys amb “Thumbsucker”. La història, escrita pel mateix Mills, se centra en Oliver, que coneix a la impredictible Anna poc després de la mort de Hal, el seu pare; mentre floreix la relació amb Anna, Oliver repassa l’existència de Hal, un home que, després de més de quatre dècades de matrimoni, decideix sortir de l’armari als 75 anys i buscar parella amb un anunci en un diari. L’arriscat i valent Hal contrasta amb el seu fill cagadubtes Oliver a l’hora d’enfrontar-se a la vida i a l’amor. Ewan McGregor, Christopher Plummer, Mélanie Laurent, Goran Visnjic, Mary Page Keller i Kai Lennox, entre altres, protagonitzen aquesta pel•lícula que ha estat present en diversos festivals com els de Toronto, San Francisco o Seattle.

“Beginners (Principiantes)” és un d’aquells films que neix amb l’etiqueta de “cinema independent”. L’espectador que opti per aquest film es trobarà amb un film que combina tocs d’humor amb drama i esquitxos de romanticisme. Tot combinat amb una narrativa poc habitual, diferent de fet, amb diverses línies temporals combinades amb parèntesis d’informacions que ens defineixen els anys o els personatges, uns personatges peculiars, però humans i tendres que cauen bé a l’espectador des del primer moment. El film parla de l’amor, de la vida i sobretot, del risc que s’ha de prendre en un moment o un altre. No en parla d’una manera fàcil, no dóna el missatge mastegat i s’agraeix aquest punt que permet la reflexió un cop acabat el film, que deixa decidir que se’n treu.

Al cap davant del film trobem Christopher Plummer i Ewan McGregor posant rostres a pare i fill. Tots dos estan esplèndids en dos papers que estan fets a la seva mida. Un pare que amb 75 anys decideix afrontar la veritat de la seva vida, l’homosexualitat, després d’estar anys casat. Un fill al que li falta tota la valentia que té el pare i que després de la mort d’aquest se sent perdut i sense saber cap on ha de tirar. Finalment Mélanie Laurent, la noia de la que s’enamora Olivier. Misteriosa, sembla molt més llençada que ell però potser tot és només una nova interpretació que amaga les pors d’una actriu que viu sempre en hotels.

Ja sabeu originalitat narrativa, comèdia, dosis de drama, romanticisme i bones interpretacions…que més voleu?

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies