Matrícula de error
8Valoració

Entrevista a Gabriel Garcia De Oro

L’experiència, deia Oscar Wilde, és simplement una altra manera de cridar als nostres errors. No obstant això, per més que ho sapiguem, el fracàs sol provocar un rebuig difícil de superar.

Revisar l’origen d’algunes decisions preses en el passat, amb tota seguretat comprovarem que la por a equivocar-nos, el «terror de l’error», va ser el veritable conductor dels nostres actes. En l’àmbit laboral, on és normal sentir-se més vulnerable, aquests temors s’intensifiquen i tendeixen a limitar-nos, i fins i tot a coartar la nostra creativitat.

En “Matrícula d’error”, Gabriel García de Oro analitza aquesta por a la llibertat i ens aporta les claus per superar-ho. Desmunta les falses assumpcions, torna a avaluar els conceptes d’èxit i fracàs, repassa alguns dels errors creatius més cèlebres, fins posar de manifest que de vegades les nostres grans derrotes poden constituir un èxit a llarg termini.

Des de l’època dels grecs i des romans, la humanitat ha filosofat amb idees sobre la seva existència i sobre la necessitat del coneixement del bé i de la veritat. Però que passaria si tot fos una confabulació còsmica, on el senzill desig de fer una cosa i no fer l’altre, el simple fet de decidir que volem i que no volem, ens portes a una realitat provocada per una decisió errònia.

L’autor ens explica com un error pot ser una porta cap a un encer futur, una visió optimista i positiva sobre l’acceptació dels propis errors humans i com el fet d’assumir-los ens dona una oportunitat nova per fer millor les coses.

L’home sempre ha buscat encertar en les seves decisions, cosa que l’ha coartat ha fer accions que pressuposava incorrectes, doncs bé, amb aquest llibre veureu que qui no arrisca no pisca, que la vida és per viure-la i que es conforma d’encerts i errors.

No podem viure en una bombolla esperant el moment exacte per fer una cosa determinada, ja que si ens acostumem esperar i no fer res, ni tant sols serem capaços de veure la oportunitat fins que sigui massa tard. Quantes vegades una decisió espontània ha donat lloc a una bona resposta? No podeu dir que mai, encara que si no ho intenteu segur que no fareu res de bo.

Una lliçó on obtenir la Matricula del error és un gran pas per poder arribar a la creativitat, a una ment desperta, a la sensibilitat i a la comprensió.

Un manual pels pessimistes de la vida, pels negatius i censuradors de l’espontaneïtat i la creativitat individual.
Un llibre que enganxa, que en cap moment deixa indiferent i encara que portar totes les idees de l’autor a la pràctica sigui molt complicat, és una filosofia de la vida que val la pena intentar assimilar.

A partir d’ara haurem de pensar que l’error és la possibilitat de crear un futur encert, i aquest pot ser molt millor, ja que de l’experiència se n’aprèn.


Editorial: Debolsillo
ISBN: 9788499088709
Pàgines: 176 pags
Preu: 7,95 € (ebook: 5,99 €)

Gabriel García de Oro és llicenciat en filosofia i treballa com a director creatiu executiu a OgilvyOne. Amb "Matrícula de error" segueix el camí de no ficció començat amb “L'empresa fabulosa”. I és que, tot i que es defineix principalment com a autor de literatura infantil i juvenil, García De Oro intenta dia a dia complir amb el mandat que tan bé va expressar Hans Christian Andersen en afirmar que «els contes serveixen per dormir als nens i despertar a la gent gran».

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies