No estava previst en el calendari original. La gira “Number Ones – Up Close and Personal” no havia de passar per terres mediterrànies, però de sobte, per alegria dels seus fans, amb apenes un mes i mig d’antelació, el passat 1 de juny es posaven a la venda (a 60€ cada una) les entrades pel concert que es celebrarà el proper dia 12 de Juliol al Poble Espanyol. 13 anys desprès de la seva anterior visita a Barcelona, Janet torna per celebrar una carrera plena d’èxits repassant els temes de la seva darrera publicació, el recopilatori “Number Ones”. Nosaltres ho celebrem també amb un altre repàs “Up close and personal”, any rere any, des de la publicació del primer dels seus èxits, “Control” fins l’actualitat.

1986 – A l’edat de 20 anys, Janet Jackson edita l’àlbum Control, el tercer a la seva carrera i amb el que va aconseguir els seus primers èxits: What Have You Done For Me LatelyNastyLet’s Wait Awhile, ControlWhen I Think Of YouControl, primer dels discos de Janet produït per Jimmy Jam Terry Lewis, va arribar a estar en el número 1 de vendes als EE.UU. i va ser quàdruple disc de platí. Janet Jackson (1982), amb 250.000 còpies venudes, i Dream Street (1984), amb pitjors resultats, van ser els seus anteriors treballs.

1987 – L’èxit de Control s’acaba d’aprofitar amb la publicació d’un LP de remescles: Control: The Remixes / More Control. És el moment d’acomiadar el seu, fins aleshores, manager: el seu pare.

1988 – Recull un MTV video award pel seu clip The Pleasure Principle. És el segon després de recollir l’any anterior un per Nasty.

1989 – És publica Janet Jackson’s Rhythm Nation 1814, amb el que aconsegueix un rècord: es converteix en la única artista femenina en col·locar set senzills d’un mateix disc en el cim de les llistes americanes.

1990 – Janet inicia “The Rhythm Nation World Tour“. Vist per més de dos milions de persones, el tour debut dela cantant va recórrer el món durant nou mesos i 120 shows.

1991 – Janet es casa en secret amb Rene Elizondo Jr., el seu nuvi des de l’adolescència.

1992 – El contracte amb A&M Records finalitza i Janet signa un de multimilionari amb Virgin Records, el més elevat a la història de la música fins aquell moment.

1993 – La Jackson publica Janet, amb cançons com That’s The Way Love Goes o If. L’àlbum aconsegueix un gran èxit a Europa. Aquests mateix any co-protagonitza Poetic Justice, film de John Singleton nominat pels Oscars a la categoria de millor cançó original: Again, interpretada per Janet Jackson.

1994Actua en la cerimònia dels lliuraments dels Oscars representant el tema Again. No guanya l’Oscar, que aquell any se’n va cap a Bruce Springteen i el seu Philadelphia.

1995 – Janet decideix col·laborar amb el seu germà Michael. El resultat és el tema, i posterior videoclip, Scream. Una joia.

1996 – Toca renovar contracte amb la Virgin. Aquest cop 80 milions de Dòlars la converteixen en la dona millor pagada de la història.

1997 – Presenta el seu àlbum Velvet Rope que arrasa als EE.UU. Got ‘Til It’s GoneTogether Again són dos pels plats forts del disc .

1998 – Janet inicia la gira “The Velvet Rope Tour“, que la portarà a Barcelona per primera i única vegada fins ara.

1999 – El seu matrimoni amb Rene Elizondo Jr. arriba al seu final. Nosaltres no ho sabem fins un any després.

2000 – Janet torna al cinema, aquest cop al costat d’Eddie Murphy, ambThe Nutty Professor II: The Klumps. Interpretant també el tema principal del film, Doesn’t Really Matters.

2001 – S’edita el setè àlbum de la cantant, All For You. Presentat “curiosament” desprès d’una gran festa que la MTV li va preparar (MTV Icon), en la que cantants com Destiny’s ChildN’Sync, Christina AguileraUsherBritney Spears li rendien homenatge.

2002 – Jackson comença una relació sentimental amb Jermaine Dupri, productor musical.

2003 – Janet col·labora amb Beenie Man en el tema Feel It Boy. Rep fortes protestes d’una part del seu públic gai, que veu poc adient que la Jackson s’ajunti amb gent tant irrespectuosa (i ens quedem curts) amb els drets homosexuals. Dos anys més tard rebrà un premi honorífic per part d’aquesta comunitat en reconeixement per la seva obra en la lluita contra el SIDA.

2004 – Ella i Justin Timberlake protagonitzen un dels escàndols de l’any. D’aquell partit de la Super Bowl només és recordarà una cosa: el pit decorat de Janet. Estava preparat? Ells diuen que no. Aquest també és l’any de la publicació de l’àlbum Damita Jo.

2005 – Janet acompanya a Michael Jackson en els moments més durs del judici contra l’estrella del Pop. Mentrestant va acumulant kilograms, fins a 30 kg.

2006 – No se sap el mètode, però Janet torna a recuperar la figura per presentar un nou treball, 20 Y.O., en el que torna a comptar amb Jimmi Jam i Terry Lewis per celebrar el 20 anys des de la publicació de “Control”. El disc inclou entre d’altre el duet amb Nelly Call on Me, i l’enèrgic So Excited, excusa perfecta per una coreografia de luxe.

2007 – Janet co-protagonitza el film Why Did I Get Married? de Tyler Perry, que malgrat no arribar a estrenar-se a Espanya, aconsegueix colar-se en en número 1 de la taquilla nord-americana recaptant 21,4 milions de dòlars la primara setmana en sales. El seu treball es guardonat amb un NAACP Image Award.

2008 – Janet publica Discipline, amb el que canvia inventiva per disciplina, mudant-se de casa discogràfica (s’estrena amb  Island Def Jam). El so que ens presenta és el de sempre. Bo, sí, però el de sempre. Destaquen els temes Feedback i Rock With You.

2009 – Mor Michael Jackson i Janet li ret homenatge amb una sentida i un pèl accidentada actuació en els MTV Video Music Awards, convertits en un tribut al Rei del Pop. A finals d’any es publica Number Ones, amb 34 éxits de la cantant.

2010 – El director de cinema Tyler Perry torna a comptar amb Janet per actuar en dos films, For Coloured Girls i la segona part de Why Did I Get Marred? (Why Did I Get Married Too?), que inclou a la seva banda sonora un tema nou de Janet, Nothing, que ens recorda al “Again” pel la que va ser nominada a l’Oscar.

2011 – L’any en que Janet Jackson visita per segon cop Barcelona en el seu “”Number Ones – Up Close and Personal – World Tour”, una data clau que La Finestra Digital no es vol perdre. I vosaltres?

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies