Predicador
8Valoració

Predicador és una sèrie de còmics creats pel guionista Garth Ennis i el dibuixant Steve Dillon, que va ser publicada per la línia Vertigo de DC des del 1995 fins l’any 2000. Fa poc menys d’un any es van recollir tots els capítols en dos volums titulats Antiguo Testamento vol.1 i vol.2 més un volum extra titulat Nuevo Testamento en el que es recopilen tots els apartats que defugen de la trama principal i que se centren en altres personatges de la sèrie.

Déu ha fugit del cel i el reverent Jesse Custer decideix donar-li caça perquè respongui per tot el patiment de la seva creació. Aquesta és la principal línia argumental de Predicador, un còmic, que amb un dibuix immillorable, uns personatges genialment caracteritzats i una mitologia pròpia, ens transporta a un món on la vida real i la religió més atípica s’ajunten per a donar lloc a una història memorable.

Jesse Custer, el predicador d’un petit poble de Texas, no és feliç amb la seva vida. Des que va nàixer sempre les ha passat magres, es veu immers en un existència sense expectatives ni futur. No obstant, tot canvia quan un engendre fruit de l’amor entre un àngel i un dimoni s’escapa del cel i s’uneix a Custer atorgant-li un gran poder: La Veu de Déu. Un poder que permet al predicador ser obeït sense discussió per qualsevol persona que escolti la seva veu.

Predicador

El còmic està impregnat d’un humor negre i violent, la qual cosa fa que moltes de les vinyetes ratllin el gore. Durant la seva aventura, Custer compta amb la companyia de Tulip, la seva xicota, i de l’alcohòlic vampir irlandès Cassidy, el personatge més carismàtic del còmic. Per contra, el predicador i els seus companys s’han d’enfrontar amb, pràcticament, tots els mals de la Terra i el Cel. Alguns dels encarregats de frenar a Custer en la seva cerca divina són: El Sant dels Assassins, un esser invencible i ben armat enviat pel Cel; i Herr Starr, director d’una organització secreta que intenta mantenir intacte la descendència de Jesús. Durant el transcurs de la historia, Herr Starr anirà perdent diferents parts del cos degut a decisions inoportunes producte del seu caràcter impulsiu i macabre.

Més que per la trama, la qual és relativament simple, Predicador destaca principalment pels seus personatges i les seves peculiaritats: en el còmic s’ajunten un vampir alcohòlic, una dona tan perillosa com atractiva i un predicador atípic amb un poder diví. Aquests tres protagonistes recorreran els escenaris més emblemàtics dels Estats Units amb l’única fi de trobar a Déu (literalment). Durant aquest llarg trajecte els personatges s’aniran trobant amb psicòpates amb curioses tendències, organitzacions secretes, sectes esotèriques de Nova Orleans i un llarg etcètera que intentarà fer la vida impossible a aquests tres protagonistes.

Predicador

Una recopilació que, tot i superar les 1000 pàgines, crearà una forta addicció a qualsevol amant dels còmics que la comenci. En el cas que no sigueu uns fervents apassionats de les novel·les gràfiques, aquesta sèrie és una molt bona elecció per fer la primera immersió en aquest gènere tant marginat i tant estereotipat al nostre país (tot i que això, per sort, cada cop es dóna menys).


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
Preu: 35€ els dos primers volums, 30€ el tercer
Guió: Garth Ennis
Dibuix: Steve Dillon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X