Art
8Valoració

Qui no ha sigut víctima alguna vegada de l’estupidesa recalcitrant d’algú que, per rigidesa mental, no és capaç de canviar d’opinió o que intenta imposar els seus punts de vista? O d’algú que no pren mai partit per res o bé adopta alternativament posicions contradictòries sense intentar resoldre-les o comprendre-les?…

Des de el 24 de juny fins al 17 de juliol, al teatre Apolo de Barcelona té lloc per primer cop en català la coneguda obra de l’autora Jasmina Reza. Art, està interpretada per Carles Alberola, Alfred Picó i Carles Sanjaime, sota la direcció de Joaquim Candeias, que  posa de manifest la qualitat de la companyia i la maduresa interpretativa.

Amb el pretext de l’adquisició d’una obra d’art,  s’analitza com poden ésser les relacions interpersonals i com poden arribar a malbaratar l’amistat i posar-la en una situació força compromesa.

Tres amics: el Sergi, el Marc i l’Iván, a partir de la visió i discussió d’ un quadre amb fines línies blaves horitzontals comprat pel Sergi, intenten fer palesa la seva opinió sobre l’obra. Esdevé una guerra fratricida entre qui té raó i qui no la té. L’espectacle ens mostra com es “deconstrueix” una amistat, la fina línia que separa l’amistat de la confrontació i la intolerància. Fins convertir-se en una picabaralla de proporcions desmesurades.

“Jo sóc jo i tu ets tu, i si tu ets tu i jo sóc jo”, seria l’argument que l’Ivan intenta explicar els seus altres companys de manera estèril, alhora que l’acusen de ser un caragirat i no tenir conviccions. Divertida, trepidant i molt recomanable per passar una bona estona, per emmirallar-se aquells que siguin poc tolerants i egocèntrics.

Tot plegat, l’autora vol ensenyar-nos en aquest exercici en què consisteix el respecte i la comprensió entre les persones, per així cercar en el nostre interior la saviesa que ens ha de permetre ser més feliços i animar-nos a compartir les diferents opinions entre tots. També recomanable per a qui vulgui treballar l’autoanàlisi.


Es pot veure a: Teatre Apolo
Text: Yasmina Reza
Intèrprets: Carles Alberola, Alfred Picó i Carles Sanjaime

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies