Superman vs. Muhammad Ali
9Valoració

L’any 1978 es van culminar els plans de l’editorial DC d’unir en un còmic a dos herois, Superman i Muhammad Ali, que estaven totalment presents en l’imaginari popular. El projecte es va iniciar uns anys abans amb les negociacions entre DC i Ali; mentrestant Denny O’Neal i Neal Adams van idear la història i fer els primers dissenys, tot i que el projecte va caure en les mans de Neal Adams després de l’abandonament de O’Neal. Finalment en arribar a un acord amb el boxejador, DC va planejar la sortida del còmic per l’any 1977 tot i que finalment es va endarrerir un any per diferents problemes amb la portada (que està plena de personatges famosos que havien de donar permís per tal de ser utilitzats en la publicació).

La història de Superman vs. Muhammad Ali és molt senzilla: Clark Kent, Lois Lane i Jimmy Olsen van al centre de Metropolis buscant Ali per fer-li una entrevista. De sobte apareix una raça alienígena que vol enfrontar el millor lluitador humà amb un del seu planeta i així decidir el destí de la Terra. Però primer Muhammad Ali i Superman han de determinar qui dels dos és el millor i s’enfronten sota un Sol vermell (que li treu els poders a l’Home d’Acer).

Superman vs. Muhammad Ali

Sota aquesta premissa, Neal Adams construeix una història que mostra el poder i el sacrifici de l’heroi davant una gran adversitat i deixa clar que no cal tenir poders per ajudar a resoldre una crisi. El còmic presenta dos herois, amb habilitats especials de diferent natura, amb orígens diferents però profundament humans, que treballen junts per combatre una nova amenaça a la humanitat. És el triomf de l’heroi quotidià i real, de la persona de carrer que amb el seu esforç ha arribat lluny i que és capaç de posar-se al nivell de l’heroi de ficció. Ens trobem davant d’una història senzilla al servei dels dos protagonistes, que posa de relleu les seves virtuts i les seves personalitats i que no té més pretensions que la de tractar els personatges amb el respecte que es mereixen.

L’aspecte que destaca més del còmic és el dibuix de Neal Adams, possiblement el seu millor treball: trobem un traç de gran força i detall tot acompanyat d’una composició de pàgina més tradicional (en contrast amb altres obres seves) que ajuda molt a facilitar la lectura i proporcionar una experiència encara  millor. Adams presenta un Ali espectacular, tant a les escenes de carrer com en les escenes de lluita i els combats de boxa són un deliri ple de moviment i energia. Superman en les seves mans és gran, poderós i totalment real i la resta d’escenaris i personatges ens conviden a passar hores i hores mirant les vinyetes, les pàgines, fins i tot el més petit dels detalls. L’únic aspecte negatiu que es pot destacar és que aquesta edició té un nou color, més proper al color modern, i que a estones no ajuda a mostrar la gran qualitat del dibuix.

Superman vs. Muhammad Ali

Impecable en dibuix i narrativa i amb una història que compleix amb  l’objectiu d’unir a dos grans herois, Superman vs. Muhammad Ali és un còmic que s’ha de tenir a la biblioteca a poc que un sigui aficionat al mitjà. L’edició de Planeta és molt bona, feta a mida gran per poder gaudir dels dibuixos d’Adams i amb una relació qualitat preu molt acurada. Han passat molts anys des de la primera edició d’aquest còmic i ara que s’ha pogut tornar a reeditar (un cop resolts els problemes de drets) és una oportunitat única de poder veure junts a dos mites. No us ho podeu perdre.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
Pàgines: 96 pàgines
Preu: 15,95 €
Guió: Denny O'Neal, Neal Adams
Dibuix: Neal Adams

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X