"Inmortal" de Alma Katsu
8Valoració

A Saint Andrews, un petit poble de Maine, ingressa a urgències una jove acusada d’assassinat. El doctor Luke Findley està al torn de mitjanit a la sala d’urgències. És un home turmentat pels seus dimonis interiors després d’haver abandonat a la seva esposa i les seves filles. Aquest està disposat a escoltar la versió dels fets en boca de la bella Lanore. La qual diu ser immortal des de fa dos-cents anys.

A en Luke li pica la curiositat, ja que pocs estranys vénen a aquest remot poble en la part més septentrional de Maine a l’hivern. I aquesta estranya és acusada d’un misteriós crim: matar un home i deixar el seu cos al Gran Bosc del Nord. La jove, Lanny, explica el doctor que ella i l’home del bosc vivien en aquest poble durant la seva fundació fa dos-cents anys, fins que el destí els va condemnar a ambdós a una eternitat de infelicitat fins que expiessin els seus pecats.

L’home del bosc és en Jonathan, fill del fundador del poble, l’amant ric i seductor i l’amor de tota la vida de Lanny. Després de cometre un terrible pecat i amb l’esperança de reclamar en Jonathan, Lanny s’esvaeix del poble i és enviada a Boston a complir la seva penitència. Amb el cor trencat, es veu obligada a amagar un embaràs incòmode lluny de casa. Però abans d’arribar al convent de Boston, cau en l’engany d’un home aterridor, Adair, un noble d’origen hongarés que té poders sobrenaturals, inclòs l’habilitat de concedir la immortalitat. Allà es convertirà en una joguina sexual d’un grup de milionaris Europeus. Quan cau malalta, Aidar la convidarà al seu món, un món desconegut, de sensuals plaers i aparentment de poder il·limitat, però a quin preu? Aquest li proporcionarà un elixir que la transforma en immortal a canvi d’un nexe indissoluble amb qui li ha donat: només el creador pot matar al creat.

Adair vol afegir en Jonathan a la col·lecció dels cortesans traïdors que fan la seva licitació, i torna la Lanny a Maine amb falses promeses per aconseguir-ho. Sembla la resposta de Lanny al seu més profund desig: recuperar en Jonathan per sempre, però una vegada que Jonathan s’incorpora al grup d’immortals de l’Adair, ella veu que Adair no és el que sembla i que les seves intencions cap al Jonathan són molt pitjors de les que s’imaginava. I ara això la motiva per salvar el seu estimat i a si mateixa d’un terrible destí concebut fins al final de les eternitats. Tots dos roben l’elixir i fugen per separat, dos segles més tard es retrobaran a París i han de prendre la decisió final sobre la seva immortalitat.

Inmortal” és una història del poder de l’amor per corrompre, que ens condueix a fer coses terribles en nom seu, i del coratge que cal per sacrificar-se en nom de l’amor i en última instància ser digne d’absolució.

Una novel·la de butxaca gens de butxaca, amb una portada de gran format i una trama molt ben construïda, només podem parlar-ne com de butxaca per les seves mides. És estrany que una novel·la d’aquestes característiques surti inèdita en aquest format, però en època de crisis a mi ja em val.

Es tracta d’una història amb arrels històriques i una vesant sobrenatural que ens mostra les dues cares de l’amor. Per una banda reconeixem l’amor destructiu quan no és correspost, però de vegades l’amor ens pot redimir al sacrificar-ho tot per l’altre.

Una història vampírica sense vampirs sanguinaris, més aviat hi regnen els vampirs emocionals, on la immortalitat no és la resposta al patiment humà.


Editorial: DeBolsillo
ISBN: 9788499088730
Pàgines: 512
Preu: 9,95 € (E-Book: 7,49€)

Alma Katsu és llicenciada en escriptura creativa per la Brandeis University (on va rebre classes de John Irving) i té un màster en escriptura i creació literària per la John Hopkins University. Treballa en els serveis d'intel·ligència nord-americans i viu amb el seu marit a Virginia.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies