“La noche del jaguar” de Nalini Singh
6Valoració

En el món dels psi, una dona amb un poder únic entreveu l’amor en el seu futur. Aquí arriba la segona entrega de la sèrie «Psi / canviants». Després de la primera entrega “La noche del cazador”.

El talent psíquic de Faith NightStar ha enriquit al seu clan. Gràcies a les seves prediccions sobre el futur del món de les finances, els psi han omplert les seves arques. Però el preu que ella ha hagut de pagar és molt alt: el més absolut dels aïllaments. Des dels 3 anys ha viscut aïllada de tots i de tothom, controlada absolutament pel Consell dels psi.

Habituada al gèlid silenci, Faith tem pel seu seny quan comencen a turmentar-la unes sagnants visions de mort que la desconcerten, ja que les emocions van ser erradicades d’entre els psi fa molt de temps. I la violència, l’únic que pot desencadenar aquests actes tan terribles, també va ser eliminada. El seu pare li informa que la seva germana ha estat assassinada, i en aquest moment Faith comprèn la naturalesa d’aquestes percepcions: només ella té la clau per descobrir qui li va prendre la vida a la seva germana i potser evitar un nou assessinat. Però amb aquesta intenció haurà de descobrir el món de les emocions i enfrontar-se al món.

Vaughn D’Angelo, meitat home meitat jaguar, observa fascinat a aquesta dona que s’ha endinsat en el seu món per demanar l’ajut de l’única persona de la seva espècie que va renunciar a tot per quedar-se al sensual món dels canviants, aquesta dona és la Sascha Duncan, la protagonista de l’anterior entrega. Desprotegida i fràgil, Vaughn sap que només podrà acostar-se a ella d’una manera: capturant l’assassí abans que els psi aconsegueixin silenciar-la per sempre.

El punt positiu de la novel·la és el detall de l’autora quan fa referència a personatges de l’anterior entrega, resituant-los per entendre’ls encara que no s’hagi llegit el llibre anterior i la millora del desenvolupament del tema i dels personatges.

La noche del jaguar” és una novel·la que aprofundeix en la necessitat de tot ésser viu a sentir, a conviure en una societat gens ascèptica i on les emocions són tant importants com el coneixement de la ment.

Una societat com la psi, on tot depen del condicionament de la ment, i on tots els individus comparteixen els seus secrets i les seves intimitats, es comença a revelar contra els seus gobernants i fins i tot, l’ens central mantè sentiments positius, cosa que ens descobreix l’existència per defecte d’un ens negatiu.

Som un compedi de bo i dolent, i el conèixement de les dues cares de la moneda ens ajuda a desenvolupar-nos i a crear una moralitat social. Molt Aristotèlic, per cert, però aquí es planteja una dualitat dividida que només aporta cohibició o maldat.

Un món fantàstic, on la ciència ficció intenta humanitzar-se per mitjà de la relació entre races. Una banda animal, marcada per la natura i una mental marcada pel condicionament, molt Pavlov.

La resposta a la pregunta inherent recau en la necessitat de combinar forçes i acceptar la humanitat amb els seus defectes.


Editorial: PLAZA & JANES EDITORES
ISBN: 9788401383816
Pàgines: 400
Preu: 16,90€

Nalini Singh va néixer a Fiji i es va criar a Nova Zelanda. Va viure al Japó durant tres anys, durant els quals va aprofitar per viatjar i conèixer altres països asiàtics. Ha treballat com a advocada, bibliotecària, professora d'anglès, en una fàbrica de dolços i en un banc, i no necessàriament per aquest ordre. Actualment resideix a Nova Zelanda i es dedica exclusivament a escriure. Amb la sèrie Psi / canviants, que publica en espanyol Plaza & Janés, i la sèrie El Gremi dels Caçadors, que publica en espanyol Debolsillo, Nalini Singh ha escalat a les llistes de best-sellers d'Estats Units, Gran Bretanya i Alemanya, ha guanyat nombrosos premis del gènere i, sobretot, el favor dels lectors.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies