X-Men: Primera Generación
9Valoració

La nova entrega de les aventures dels X-Men no està situada a continuació de X-Men: La decisión final. Fox va decidir que l’anterior trilogia dels mutants formava un cicle tancat i que per ara era millor buscar una alternativa. I la resposta va ser anar al passat, buscar l’origen dels mutants, els primers passos del conflicte entre la humanitat i l’Homo Superior.

La pel·lícula explora els primers moments de les relacions humà-mutant i ho fa relacionant aquest enfrontament amb un dels conflictes més importants dintre de la Guerra Freda: la crisi dels míssils de Cuba.  Aquesta implicació en un fet històric real augmenta la rellevància de la història de ficció i permet relacionar les diferents visions que hi ha sobre els mutants amb altres moviments a favor dels drets humans que es van donar en l’època.

El guió planteja una història que s’obre en diferents fronts i amb multitud de personatges. Charles Xavier, telèpata, viu una existència sense preocupacions acabant els seus estudis i convertint-se en un dels principals experts en genètica del món, fet que crida l’atenció del govern que el contacta quan es descobreix el possible problema amb Sebastian Shaw, un criminal que vol provocar una guerra nuclear. Per la seva banda, Erik Lehnsherr (el mutant que es convertirà en Magneto) troba una pista que relaciona Sebastian Shaw amb els criminals nazis que el van torturar de petit i que ell està perseguint. Això posarà en marxa l’entramat de relacions i enfrontaments que s’anirà desenvolupant al llarg del metratge, amb l’entrada d’altres mutants joves i amb necessitats d’entrenament, fins arribar a l’enfrontament final entre els diferents fronts mutants i humans.

X-Men Primera Generacion

La història és molt interessant i construeix el conflicte de manera gradual; tot i que a estones el desenvolupament és una mica precipitat per la quantitat d’elements i trames obertes, no hi ha espai per a la confusió. En ser una pel·lícula amb tants personatges és impossible que tots rebin la mateixa atenció al llarg del metratge. Mentre les personalitats dels joves estan pràcticament insinuades (amb l’excepció de Raven i Henry McCoy, que porten a la pantalla l’aïllament i la solitud que comporten certes manifestacions dels poders mutants) i els dolents segueixen un ideari que s’explica en una línia de diàleg, els veritables protagonistes són Xavier i Magneto. La seva relació d’amistat contrasta amb la visió completament diferent que tenen de les relacions entre mutants i humans. Xavier creu que pot convèncer Magneto a seguir el seu camí però el passat completament diferent que van viure acabarà per definir el seu futur. Rebin més o menys atenció, gairebé tot el repartiment està a l’alçada dels objectius de la història, proporcionant interpretacions sòlides i convincents que juguen a favor del conjunt.

X-Men: Primera Generacion

Un conjunt que també surt reforçat per les seves virtuts tècniques i una narració neta que no interfereix en la història. Els diferents poders mutants estan ben presentats i són espectaculars, especialment divertit és el segment de la pel·lícula on es mostra l’entrenament dels joves.  Tot i no haver un gran nombre de batalles o un desplegament tècnic excessiu, els diferents enfrontaments entre els protagonistes tenen la quantitat justa d’efectes i l’escena final està plena de moments emocionants que agrairan molt especialment els lectors dels personatges. L’ambientació en els anys 60 és perfecta i resulta molt adient per a una història de transformacions genètiques en un món que viu sota l’amenaça nuclear, cal recordar que els X-Men són també coneguts amb el sobrenom de fills de l’àtom. Per acabar, vull destacar també un parell de sorpreses que relacionen aquesta pel·lícula amb altres de la franquícia i que inevitablement faran somriure als espectadors. És un bon detall per part de director i guionistes.

En resum, X-Men: Primera Generación és una gran pel·lícula que s’inclou dintre del gènere dels superherois però que busca més contacte amb la realitat, fet que li proporciona un poder de reflexió més gran. Una producció molt recomanable, tant per a seguidors dels personatges com per a aquell públic que busqui un blockbuster que els aporti alguna cosa més. Esperarem amb ganes moltes més aventures d’aquests nous/vells X-Men.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X