Flash: La infame muerte de los villanos
8Valoració

Flash és un dels personatges més importants de l’univers super-heroic que formen els còmics de l’editorial DC. El seu poder és la super-velocitat, que li permet des de recórrer el món en segons fins a aprendre i construir un edifici en pocs minuts. No hi ha límit per a les seves habilitats i durant la seva dilatada història (va néixer en un còmic publicat al gener de 1940) diverses persones s’han posat el vestit del personatge. Un d’ells, possiblement el més estimat pels aficionats, Barry Allen, va morir durant Crisis en Tierras Infinitas, un dels esdeveniments més importants de DC, publicat durant els 80 i que va redefinir els seus còmics. Però la mort no acostuma a ser definitiva entre els superherois i més de vint anys després va ser recuperat per tornar a posar-se a la pell de Flash.

Aquest volum conté la segona història de la nova etapa del personatge (la primera es Flash:Renacimiento on s’explica el seu retorn al primer pla) i és obra del guionista Geoff Johns i del dibuixant Francis Manapul, amb la col·laboració de Scott Kolins. Flash: La infame muerte de los villanos ens presenta al personatge vivint a Central City, ocupat amb la seva feina d’investigador d’homicidis i la seva ocupació addicional com a heroi protector. Flash s’haurà d’enfrontar a la galeria habitual d’enemics a la que s’afegirà un grup de policies amb poders que venen del futur i que volen detenir al protagonista per un assassinat que cometrà en la seva època. Flash es trobarà al mig d’una guerra entre tots aquests personatges, sabent que les seves decisions tindran importants conseqüències en la seva vida i en la dels seus amics.

Geoff Johns fa una interessant presentació del protagonista i el seu entorn i desenvolupa una història que juga amb els viatges en el temps i les conseqüències que poden tenir les nostres decisions, sobre tot si qui decideix és un heroi que busca el bé per a tothom. Ens presenta la personalitat de Barry a partir de les seves accions i les seves converses amb la resta de personatges, sense utilitzar el monòleg interior. Això ajuda a que la lectura del còmic sigui molt fluïda i dinàmica i es puguin diferenciar clarament els moments més pausats en la vida de Barry amb l’acció desenfrenada de les aventures del superheroi. Els enemics de Flash són una de les bases de les seves històries i estan, en general, ben construïts amb motivacions que justifiquen els seus actes i que potencien la seva relació amb el protagonista. Els girs argumentals de la narració grsón sorprenents i el final marca un punt i seguit en la vida del personatge: l’aventura és tanca però s’obren nous interrogants i un futur ple d’incertesa.

Flash

El treball del dibuixant Francis Manapul és excel·lent: amb un traç dinàmic és la perfecta representació dels poders de Flash. L’autor composa unes pàgines detallades i narrativament impecables i domina tant l’acció com les converses. El disseny de personatges també és un encert perquè tots tenen un encant que t’obliga a mirar-los un i dos cops i assentir amb el cap davant de les creacions del dibuixant. A tot això ajuda, sens dubte, el color de Brian Buscellato que acaba donant una gran personalitat als dibuixos de Manapul.

Flash: La infame muerte de los villanos és un bon còmic de superherois i un bon punt d’entrada per a lectors no habituals de Flash (tot i que hi ha coses pròpies de la seva història que igual impliquen una mica de cerca a Google). Té un guió coherent, elaborat i amb personalitat i un dibuix preciós. Tot es completa amb una cuidada edició per part de Planeta que inclou, a més de la història, unes pàgines amb descripcions i presentacions de personatges i espais que juguen a favor del lector.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
Pàgines: 240 pàgines
Preu: 20 €
Guió: Geoff Johns
Dibuix: Francis Manapul, Scott Kolins

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X